Now Reading
3 motive greșite pentru a intra într-o nouă relație de cuplu

3 motive greșite pentru a intra într-o nouă relație de cuplu

Poate te-ai săturat de singurătate sau crezi că tipul cel nou este exact ceea ce îți doreai. Iată câteva motive greșite de a intra într-o nouă relație de cuplu și ce avem de făcut.

Citește și:

De ce sa avem rabdare la inceputul unei relatii de cuplu

Cum sa te bucuri de singuratate

Nu mai vrei să suferi după fostul iubit

Te-ai despărțit de fostul iubit și parcă nu ți-l poți scoate din minte? Fiecare are propriul timp necesar pentru a-și reveni de pe urma unei despărțiri.

Nu există termen limită și nici „perioadă standard”. Desigur, dacă v-ați despărțit acum 2 ani și încă suferi, nu ar fi rău să te adresezi unui psihoterapeut pentru a înțelege mai bine problema …din spatele acestei probleme.

Dacă, însă, ai impresia că o nouă relație de cuplu poate funcționa precum un bandaj, te înșeli. Suferința este a ta personală, iar de ceea ce simți nu poți să fugi.

Nici băgatul sub preș nu este un sport recomandat. Ai răbdare cu tine, încearcă să accepți finalul relației avute și să redevii o persoană echilibrată și stabilă emoțional. Numai astfel vei putea alege un partener potrivit ție și… la momentul potrivit ție.

 

Îți este teamă că vei rămâne singură

Toată lumea pare cuplată, căsătorită sau pe cale de a avea un copil, numai tu ești singură? Se poate să nu te uiți în direcția în care trebuie.

Realitatea, cea statistică, arată că sunt mai mulți oameni singuri decât cei cuplați. Despre cei cuplați și fericiți nu mai vorbim.

Indiferent însă de cum arată realitatea imediată sau cea de la nivel global, modul în care îți trăiești tu singurătatea este cel mai relevant.

Nu te lăsa copleșită de sfaturile sau părerile celor din jur pentru că nimeni nu trăiește viața ta. Nici nu te încrâncena să „intri în rândul lumii” pentru că de aici pleacă cele mai nepotrivite decizii.

Poate încă nu ai cunoscut persoana potrivită sau poate, oricât ai nega acest lucru, tu nu ești disponibilă emoțional pentru o nouă relație.

Poți oricând apela la psihoterapie pentru a te înțelege mai bine pe tine și etapa din viață pe care o traversezi. Ce poți face util pentru tine este să îți folosești timpul (singură sau cuplată) pentru a-ți face singură viața mai frumoasă.

 

Ai hotărât să nu mai ai standarde atât de înalte

Pentru că deseori „binevoitorii” ți-au atras atenția că ești prea pretențioasă, aproape ai ajuns și tu să crezi că motivul pentru care ești singură sunt standardele prea înalte pe care ți le-ai setat.

Evident, cu toții facem greșeli atunci când avem anumite așteptări. Mai mult, unele așteptări nici măcar nu sunt conștientizate: precum idealul relațional.

Ca să înțelegi exact cât și dacă greșești și tu în setarea anumitor standarde încearcă să faci o listă a așteptărilor tale de la un partener. Vezi care sunt acele trăsături și calități de la care nu poți face rabat (și nici nu e indicat) și unde ai tendința să… ai fantezii.

S-ar putea să nu fie o așteptare pozitivă gustul lui vestimentar, în schimb capacitatea de fidelitate să fie importantă.

Indiferent la ce concluzie ajungi, nu coborâ standardele într-atât încât să intri într-o relație în care să fii nefericită sau din care să nu știi cum să ieși mai repede. Anumite experiențe chiar nu sunt utile sau necesare.

Foto: 123rf.com

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll To Top