Now Reading
4 semne ca nu este doar atractie

4 semne ca nu este doar atractie

Revista Psychologies

Uneori, cand cunosti o persoana noua, care te atrage, sentimentele sunt confuze. Gandurile si emotiile te pot impiedica sa iti dai seama daca este doar atractie sau esti indragostita. Iata patru intrebari edificatoare.

 

Te indragostesti des?

Din pacate, studiile recente demonstreaza ca barbatii se indragostesc mai usor decat femeile. Iar acest lucru il putem explica legand indragostirea de sex.

Femeile au un alt set de criterii dupa care isi aleg un partener, acesta putand insemna, pe termen lung, posibilitatea unui urmas cu toate implicatiile aparitiei unui copil (de la trasaturi la mediul pe care i-l vom oferi).

Pentru un barbat, posibilitatea reproducerii este o oferta suficienta. Daca ai obiceiul sa te indragostesti destul de usor insa, ai sanse mai putine sa ratezi un sentiment real, dar mai multe sa fii dezamagita.

Suferinta apare din identificarea atractiei tot ca indragostire. Prin urmare, da-ti un timp in care sa analizezi ce anume simti cu adevarat.

 

Ai inceput sa faci lucruri noi?

Atunci cand ne indragostim, iesim din zona noastra de confort si din rutina. Prin urmare, vrem schimbari, suntem mai deschise la lucruri noi si activitati deopotriva.

De multe ori, noile interese au tangenta cu preferintele partenerului, pe care vrem sa le incercam.

Ajungem astfel sa vedem alt gen de filme sau sa ascultam alta muzica, sa incercam un sport sau sa citim un gen literar care nu prea ne interesa.

Atunci cand incercam sa intram in zona intereselor partenerului, poate fi un semn al indragostirii. De regula, cand simt acest lucru, persoanele observa o diversificare a conceptiilor cu care sunt obisnuite.

 

Esti stresata in ultimul timp?

Nimeni nu isi doreste sa fie stresat, cu atat mai putin cand simte ceva atat de placut precum indragostirea. Chiar si asa, acest eveniment atrage dupa sine, niveluri mai ridicate de cortizol, cunoscut ca hormonul stresului.

Prin urmare, daca ai inceput sa fii mai tensionata, anxioasa sau chiar irascibila, fara nicio cauza aparenta, bucura-te, te indragostesti!

Este un raspuns natural pe care il dam in urma intalnirilor cu o persoana care devine semnificativa si ale carei pareri sunt importante pentru noi. Bineinteles, daca nu esti stresata, nu inseamna ca nu te indragostesti.

 

Sentimentul este reciproc?

Daca simti ca te-ai indragostit, este important de stiut ca in astfel de situatii, femeile au parte mai des decat barbatii de reciprocitate.

Se pare ca suntem inzestrate cu un simt care ne ajuta sa identificam sentimentele din partea lui, inainte de a ni le manifesta pe ale noastre.

Evident, din nou, aici este bine sa stim deja sa facem diferenta intre iubire si atractie. Mai mult, fie avem acest simt fie, pur si simplu, suntem mai inzestrate in arta seductiei. Concluzia este aceeasi.

Femeile care simt ca se indragostesc au sanse mari ca partenerul sa fie deja indragostit de ele. Probabilitatea ca sentimentele lor sa fie impartasite este mai mare decat in cazul barbatilor.

Foto: 123rf.com

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll To Top