Now Reading
5 moduri de a sparge un tipar relational

5 moduri de a sparge un tipar relational

Revista Psychologies

Un tipar relational trebuie schimbat in momentul in care, invariabil, relatiile pe care le avem si cuplurile pe care le formam se incheie prin suferinta. De cele mai multe ori, punctul comun al relatiilor noastre disfunctionale suntem noi insine.

 

Identifica ce anume consideri atragator la un partener

Daca te simti atrasa de inabordabili, de diferiti suferinzi sau barbati care se declara incapabili sa aiba o relatie, o cauti cu lumanarea si stii asta.

Probabil in toate femeile zace dorinta de a fi „aceea care”, dar in timp ce poti fi „the one” pentru un barbat echilibrat, pentru cineva incapabil de o relatie sanatoasa vei fi un bandaj de moment.

Intreaba-te de ce te atrag astfel de persoane? Poate fi un model relational invatat in copilarile, poate identifici anumite trasaturi ale lor si in tine.

Dar in timp ce poate tu ti le-ai depasit si corectat, nu poti face acelasi lucru si pentru altcineva. Iesi din tiparul cauzelor pierdute si cauta echilibrul atat in tine cat si in exterior.

 

Fii atenta la ce face un barbat, nu la ce spune

Ne plac cuvintele frumoase si cum noi suntem mult mai comunicative si libere in exprimarea sentimentelor, auzind si din partea lui, consideram acest lucru valoros si il luam drept adevarat.

Nu uita ca un barbat este dirijat si se exprima mai bine prin actiune. Inca de mici, fetitele au nevoie de exprimarea sentimentelor, iar baietii de actiune.

Si la maturitate, autenticitatea sentimentelor unui barbat sta in actiunile lui. Asadar, daca vrei sa nu se repete aceeasi poveste trista la infinit, fii pe faza cu ce face.

 

Incearca ceva nou

Stii tipul acela care poate nu vorbeste prea mult sau, din contra, vorbeste mult si face prea multe glume? Sunt persoane care la o prima vedere nu se dezvaluie asa cum sunt in realitate, iar in spatele unei fatade mai putin atractive poti descoperi un om minunat.

Fii atenta daca nu cumva tipul pus pe prea multe mistouri nu este totodata cel care chiar te ajuta cand ai nevoie.

Schimba tiparul si fii mai atenta la el mai mult decat la cel care iti spune ca esti foarte frumoasa si atragatoare.

 

Pune punct repede

Inca de la inceputul unei relatii se prefigureaza sentimente si situatii prin care ai mai trecut si pe care voiai sa le eviti. Analizeaza de ce se intampla aceste lucruri, iar daca sunt semnificative si totodata semnale de alarma, nu ramane pana cand despartirea va deveni si mai dureroasa.

Ai incredere in instinctul tau si tine minte ca o relatie nu o poti construi si sustine doar pentru ca tu stii ca esti dedicata acestui scop.

 

Punctele comune

Discutiile de la inceputul unei relatii sunt edificatoare pentru viitorul acesteia.

In timp ce este extrem de important sa vezi daca vedeti viata si relatiile in acelasi mod, daca va doriti aceleasi lucruri pe termen lung, ai grija sa nu vezi ca puncte comune nemultumirile, nefericirile sau traumele.

Daca tiparul tau inseama parteneri de suferinta, este clar momentul sa il schimbi. Partenerul tau trebuie sa te ajute sa depasesti momentele dificile si nu sa alternati in depresii.

 

De Iulia Barca

Foto: 123rf.com

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll To Top