5 motive pentru care nu ți-ai găsit încă partenerul potrivit

Crezi că șansele nu sunt în favoarea ta? Iată câteva motive care țin de tine și din cauza cărora încă nu ți-ai găsit partenerul potrivit.

Citește și:

De ce ne este greu să acceptăm o despărțire

De ce bărbații trebuie să se însoare cu o femeie inteligentă

Încă te gândești la un fost iubit

Chiar dacă nu îți dai seama, avem multe moduri de a ne autosabota, fără să ne dăm seama. Poate ai trecut printr-o despărțire dureroasă, poate separarea a fost dorită de partener și nu de tine sau poate nu a trecut suficient timp de la încheierea relației.

Toate acestea sunt indicii că trebuie să ai răbdare să depășești episodul, pentru a te putea orienta către o nouă relație.

Totodată, dacă încerci să găsești un nou partener doar din principiul că o nouă relație te va ajuta să treci mai ușor peste o despărțire, vei alege doar parteri care nu îți sunt potriviți.

În egală măsură, și dacă întâmplarea ți-ar scoate în cale persoana potrivită, dorința ta de a te „răzbuna” pe fost sau de a-l uita cu ajutorul altcuiva cu siguranță îți va strica noua relație. Ai răbare cu tine și acordă-ți timp pentru a înțelege ce îți dorești cu adevărat.

 

Ai așteptări nerealiste

Unele femei visează prinți, iar unii bărbați vor fotomodele. Sau parteneri perfecți după anumite standarde din imaginația lor.

Totuși, oamenii reali rareori corespund idealurilor noastre imaginare, în care construim personaje după bunul plac.

În primul rând focusează-ți atenția asupra ta. Cum arăți? Ai auzit de cuplare asortativă? Tindem să ne găsim parteneri cu nivel de atractivitate similar cu al nostru.  Uită de eternele „ea e frumoasă, iar el e bogat”… chiar asta visezi?

Totodată gândește-te ce ai tu de oferit unui partener. Cu certitudine ai nevoie de cineva care apreciază acele calități pe care le ai tu.

Crezi că se va simți bine în preajma ta? Asta se întâmplă atunci când tu ești bine cu tine, când elști deschisă, optimistă, energică.

Dacă ai anumite așteptări de la un partener, vezi întâi dacă tu ai acele atuuri sau cum le poți dezvolta la tine.

 

Ești îndrăgostită de cineva care nu este disponibil

Aici nu ne referim la Michael Faassbender, întrucât mare parte din populația feminină este îndrăgostită de el. Ne referim la acele îndrăgostiri poate chiar accidentale de bărbați fie căsătoriți, fie cuplați.

Nu te judecă nimeni pentru preferințîă, până la urmă, nimeni nu alege conștient să iubească o persoană indisponibilă.

Totuși, dacă visezi că poți avea o relație cu el, chiar crezi că partenerul tău perfect este cineva capabil de infidelitate? Nici nu încerca să visezi cum ești mai bună decât partenera lui.

Nu ești. Cel mult, ești reprezinți ceva diverstiate. Iar dacă viața joacă feste și print-un joc al circumstanțelor chiar ajungeți împreună, crezi că vei fi fericită alături de un bărbat care schimbă partenerele după bunul plac?

 

Ai probleme de încredere

Atunci când ajungi să gândești că „toți sunt la fel” clar ai câteva răni la activ pe care nu ai reușit să le vindeci. Din contră, suferi și ascunzi acest lucru prin furie la adresa sexului opus.

Nu numai că nu ești disponibilă pentru o relație, dar și dacă ai găsi bărbatul potrivit… nu l-ai recunoaște.

Gândește-te mai degrabă de ce ajungi tu mereu să alegi un același tipar… cel care te determină să spui că toți sunt la fel.

Știi cum se spune, atunci când ai găsit prea mulți parteneri nepotriviți se poate ca problema să fie la tine.

Nu spune nimeni să ai încredere în oameni prea ușor, dar nici nu îi ține la distanță doar pentru că îți imaginezi că nu poți avea încredere în ei. Dă-le ocazia să o câștige.

 

Sari peste etape

Uneori, „ceasul biologic” ne joacă feste sau avem tendința să îl simțim chiar și atunci când nu este cazul. Din acest motiv, suntem tentate să sărim peste etapele firești ale unei relații, din dorința de a ne asigura că este o relație serioasă, cu șanse de viitor.

Este important să discutați încă de la început ce caută fiecare, ce dorește și ce așteptări are de la o relație de cuplu. Până la urmă, poate unul dintre voi vrea o relație serioasă, iar celălalt… încă se mai gândește.

Totuși, nu forța lucrurile și nu vorbi despre căsătorie sau copii. Poți pune pe fugă și un partener care este interesat de tine dincolo de atracția fizică…

Foto: shutterstock.com

 

loading...
Loading...
Comentează și tu
Recomandări
De ce e important să-i spui ce fantezii sexuale ai
De ce e important să-i spui ce fantezii sexuale ai

Rușine, teamă sau eternul „oare ce va crede despre mine“? Deseori, ne cramponăm de limitări sociale și culturale care nu au nicio legătură cu relația noastră de cuplu. Fanteziile sexuale sunt sănătoase și chiar recomandate pentru sănătatea psihică și emoțională. De consumat în cuplu.

Citeste
Ești într-o relație toxică? Poate a venit timpul să o părăsești...
Ești într-o relație toxică? Poate a venit timpul să o părăsești…

În primul rând pentru a putea ști cum să ieși dintr-o relaţie toxică, e esențial să afli dacă te afli într-una. Apoi, treptat, vei simți când a venit momentul să o părăsești și vei putea face câteva lucruri simple care să te ajute.

Citeste
Despărțirea poate fi o șansă să-ți fie mai bine
Despărțirea poate fi o șansă să-ți fie mai bine

Când trecem printr-o despărțire, numai cât de bine o să ne fie nu ne imaginăm. Știm deja cum se derulează chinul, și nu e deloc plăcut. Dar, poetic sau nu, o despărțire înseamnă un nou început. Pe care îl putem folosi în avantajul nostru, într-o relație mult mai importantă: cea cu propria persoană.

Citeste
5 motive pentru care nu ți-ai găsit încă partenerul potrivit
5 motive pentru care nu ți-ai găsit încă partenerul potrivit

Crezi că șansele nu sunt în favoarea ta? Iată câteva motive care țin de tine și din cauza cărora încă nu ți-ai găsit partenerul potrivit.

Citeste
Declinul căsniciei: Cum ne reapropiem de partenerul de cuplu
Declinul căsniciei: Cum ne reapropiem de partenerul de cuplu

Dacă observăm declinul căsniciei este firesc să ne dorim să îndreptăm lucrurile. Psihologul Daniela Stanciu ne spune cum ne putem reapropia de partenerul de cuplu.

Citeste
Cuplu: Chiar dacă el e băiat bun, nu înseamnă că e bun pentru tine
Cuplu: Chiar dacă el e băiat bun, nu înseamnă că e bun pentru tine

Uneori constatăm că intrăm în același tipar de relație, deși la început totul părea diferit. Chiar dacă el pare băiat bun, nu înseamnă că vă potriviți. Sau cuvântul cheie este „pare”.

Citeste