Now Reading
5 semnale de alarma in relatie

5 semnale de alarma in relatie

Revista Psychologies

Efortul pe care il depui pentru a observa semnalele de alarma intr-o relatie te ajuta pe termen lung atat in privita duratei cat si a calitatii relatiei. Fie corectezi si te implici in gasirea compromisului confortabil pentru ambii parteneri, fie renunti cat mai curand si eviti suferintele inutile.

 

Familia si prietenii nu il plac

Oricat de mult ti-ai dori, cei din jurul tau pot fi mult mai obiectivi in evaluarea unei persoane de care te-ai indragostit. Iar daca vorbim despre persoane in care ai incredere ca iti vor binele, este o idee buna sa ii asculti.

Nu inseamna sa iei decizii bazate pe ce ti se spune din exterior, ci sa urmaresti daca feed-backul este intr-adevar corect. Apoi decizi in functie de ceea ce constati tu.

 

Primesti tot felul de scuze greu de crezut

Auzi prea des justificari, povesti si multe scuze. Iar acestea, cumva, nu se aduna intr-o poveste plauzibila.

Vrei consistenta si consecventa in relatia ta, motiv pentru care ai nevoie sa poti avea incredere in partenerul tau. Este decizia ta daca poti avea o relatie care nu se bazeaza pe incredere.

 

Lucrurile se misca prea repede

Majoritatea relatiilor de durata au in inceput lent. Partenerii isi acorda timp sa se cunoasca si sa se descopere, iar pasii se fac treptat, tinand cont de confortul si dorintele ambilor.

In felul acesta creezi un climat de siguranta si incredere cuplului. Daca partenerul tau vrea sa te implici prea mult prea repede, iar tu nu esti pregatit, acest lucru trebuie discutat. Nu te lasa dus de val sau nevoile altuia in detrimentul tau.

 

Partenerul tau are putini prieteni

Se poate sa fie un lup singuratic, iar acest lucru spune multe despre felul in care se simte bine sa isi traiasca viata.

Mai mult, arata ca nu este foarte capabil sa intretina relatii de durata, fie ele si prietenii. S-ar putea sa fie o problema.

 

Partenerul tau este dependent de droguri sau consumator de alcool

Un tipar in care el repeta astfel de adictii este un semn ca se confrunta cu probleme psihologice destul de mari. Sa nu te gandesti ca iubirea vindeca pe cineva.

Ajuta, dar nu repara. Situatia lui se poate agrava, iar tu nu esti terapeut. Sa nu ramai cu ochelarii roz pe ochi ignorand realitatea.

 

Foto: 123rf.com

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll To Top