Now Reading
Adevărat și fals despre relațiile bazate pe sex

Adevărat și fals despre relațiile bazate pe sex

Sexul reprezintă unul dintre cele mai intense momente pe care le trăiești în relația de cuplu, aduce cu sine emoții, dorință și plăcere. Dar oare relațiile bazate pe sex au un viitor?

Citește și:

Indicii ignorate la inceputul unei relatii

Crezi că știi ce preferințe sexuale are partenerul tău? Mai încearcă…

Dorința de la începutul relației

Sexul este punctul culminant de la începutul fiecărei relații. Ai ieșit la câteva întâlniri cu el, descoperiți că aveți o serie de valori comune și vreți să mergeți mai departe, să vă cunoașteți mai mult. Este drumul firesc al fiecărui început de relație.

Cu fiecare atingere, cu fiecare moment în care râzi și descoperi că te simți tot mai atrasă de el, se naște și dorința de a-l cunoaște și în intimidate. Te copleșesc emoțiile și-ți dai frâu liber sentimentelor.

De cele mai multe ori începutul relației aduce cu sine, momente de sex bazate pe dorință și pe nevoia de a-l vedea pe celălalt tot mai des, pentru a petrece cât mai mult timp cu el. Din teama de implicare, a lui, a ta sau a amândurora hotărâți să vă rezumați doar la sex.

 

Cât ajunge să reprezinte sexul

Realitate este însă diferită și nu vă puteți ascunde după un deget. Fii sigură că sexul va deveni doar o componentă a relației voastre.

Trăirile pe care le aveți în timpul partidei de sex vor contrazice pactul vostru initial pentru că vă veți uni mai mult și veți dori să duceți totul la următorul nivel, dincolo de așternut.

Nu-ți fie teamă să experimentezi și să-ți dai frâu liber sentimentelor. Ai toate șansele ca trăirile pe care le ai să se transforme în ceva pe termen lung.

 

Cum evoluează relația

Pe măsura trecerii timpului, relația pe care o ai ajunge să se consolideze, pas cu pas, chiar dacă ați luat decizia de a avea o relație bazată doar pe sex.

Te întrebi poate dacă dorința arzătoare de la început se poate transforma într-o relație ca la carte? Sigur că da. Actele sexuale repetate creează intimitatea cuplului.

Ajungi să te cunoști mai bine, ajungi să-l descoperi pe cel de lângă tine, vei ști ce-i place și ce-și dorește, vrând nevrând te apropii de el și ți-l dorești lângă tine mai des.

O relație nu se rezumă doar la sex și știi și tu că de foarte puține ori ți s-a întâmplat să termini o partidă de sex și să pleci apoi în treaba ta fără să porți o conversație sau chiar să adormiți unul lângă altul îmbrățișați.

Dorința de a face sex cu celălalt este de fapt dorința de a sta lângă el fără a te gândi la orele care trec.

Este clar că ce este între voi va deveni ceva mult mai puternic decât o simplă atracție fizică. Vei descoperi că ceea ce te atrage de fapt este felul lui de a fi, de a gândi, de a zâmbi, de a te strânge în brațe.

De Oana Nicolau, psihoterapeut

www.clinicaoananicolau.ro

Tel.: 0733.30.33.33

Foto: shutterstock.com

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll To Top