Adevăratele motive pentru care facem sex înainte de căsătorie

Există numeroase motive pentru care avem libertatea de a face sex înainte de căsătorie. Și nu au nicio legătură cu sistemul de credințe. Iată explicațiile practice.

Citește și:

Cum să ai inițiativă fără să te considere o femeie disperată

De ce trebuie să vorbiți despre copii înainte de căsătorie

În țările dezvoltate femeile sunt mult mai active sexual. Dacă în urmă cu 100 de ani, procentul femeilor care întrețineau relații sexuale înainte de căsătorie era de 10%, acum ele reprezintă majoritatea.

 

Contracepția

Odată cu apariția mijloacelor de contracepție, femeile nu se mai tem de sarcini nedorite, motiv pentru care acestea nu mai reprezintă motive de a amâna sexul până după căsătorie.

În acest sens, evenimentul cheie este răspândirea metodelor contraceptive la începutul anilor ’70.

Datorită eficienței acestora și a faptului că pot fi controlate de femei, a dispărut anexietatea cauzată de sarcină.

 

Mai puțină supraveghere din partea părinților

Având în vedere că familia modernă presupune doi părinți care muncesc în egală măsură, adolescenții sunt mai puțin strict supravegheați. Astfel, mulți dintre ei folosesc acest motiv pentru începerea vieții sexuale.

Totodată educația ne determină să plecăm de lângă părinți pentru a studia în alte orașe, iar noul mediu încurajează exprimarea și din punct de vedere sexual. În contrast, pe vremuri, rareori găseai femei tinere care să nu fie însoțite sau supravegheate.

 

Maturizarea sexuală a femeilor

În anii ’60 femeile erau mature sexual și deveneau fertile în jurul vârstei de 16 ani. În prezent, acest lucru se întâmplă deja de la 11-12 ani. mai mult, vârsta căsătoriei este tot mai târzie, majoritatea alegând căsnicii după 29 de ani.

Prin urmare, existând o distanță de 10-20 de ani între pubertate și căsătorie, este greu de crezut că ar fi posibilă abstineța sexuală totală.

 

Femeile fac carieră…

… iar cariera înseamnă locuri de muncă bine plătite și satisfacții. Prin urmare, femeile investesc tot mai mult în educație și pregătire, iar numărul celor singure, care amână căsătoria, este în creștere. Cea mai mare parte a acestor femei sunt active sexual.

Totodată, pe vremuri, femeile erau dependente financiar de tată, iar apoi de soț. Acum, beneficiind de independență economică și devenind în multe cazuri susținătorul principal, din punct de vedere financiar, al unei familii, sunt mai libere să își controleze viața sexuală. Mai mult sex premarital și mai multe mame singure.

 

Femeile au devenit mai competitive

Femeia contemportană este mult mai competitivă atât în privința educației, politicii, a carierei sau sportului pe care îl practică.

Competitivitatea este asociată cu un nivel hormonal crescut al dorinței sexuale în ambele sexe.

Prin urmare, profilul de risc al femeilor începe să semene cu cel masculin, iar acest lucru se vede și din problemele legate de consumul de alcool sau șofatul periculos. De asemenea, a scăzut aversiunea față de anumite practici sexuale, crescând sexualitatea premaritală.

 

Declinul căsniciilor

Aproximativ 1 din 5 femei nu s-a căsătorit niciodată, iar dintre cele căsătorite, șansele să rămână cu aceeași persoană toată viața sunt foarte mici.

Timpul petrecut în căsnicie este din ce în ce mai scurt, multe cupluri ajungând la divorț, chiar dacă majoritatea persoanelor divorțate se recăsătoresc.

În Statele Unite aproape jumătate dintre căsătorii ajung la divorț, iar durata primei căsnicii este în medie de 7 ani.

Între femeile necăsătorite, cele care se căsătoresc târziu și cele divorțate, în număr mare ajung să trăiască single, fără un partener, crescând astfel șansele sexului premarital.

 

Piața partenerilor

Un număr mare de femei singure și active sexual înseamnă că bărbații nu mai sunt nevoiți să se căsătorească pentru a se bucura de o viață sexuală activă.

Cu cât cresc șansele ca un bărbat să poată întreține relații sexuale cu un număr mai mare de femei atractive, fără a-și lua un angajament pe termen lung, cu atât scad șansele ca el să fie interesat de căsătorie.

Prin urmare, relațiile romantice sunt negociate pe baza a ceea ce își doresc bărbații, respectiv sex de la începutul relației, cu interes scăzut față de un angajament permanent precum căsătoria.

Ironic, femeile au pierdut puterea în relații, în același timp în care au câștigat-o în economie.

Foto: 123rf.com

Loading...
Comentează și tu
Recomandări
Cât e de stresant să fii părinte
Cât e de stresant să fii părinte

Se spune că este cea mai grea meserie din lume, și, în mod evident, aduce cu sine extrem de multă responsabilitate, dar și emoții senzaționale. Cu toate astea, cât e de stresant să fii părinte?

Citeste
Cum gestionăm relațiile toxice ale copilului nostru adolescent
Cum gestionăm relațiile toxice ale copilului nostru adolescent

Odată devenit adolescent, copilul, treptat, se îndepărtează de noi, iar relația cu el suferă transformări. Prin prisma trăirilor noastre, putem eticheta eronat anumite relații ale lui ca fiind toxice. Iată unde există semnale de alarmă și unde… greșim.

Citeste
Motivele pentru care intrăm și stăm în relații de cuplu toxice
Motivele pentru care intrăm și stăm în relații de cuplu toxice

Este recomandat să ieșim din relații toxice cât mai curând. Dar oare de ce intrăm în ele? Și de ce ne ia, uneori, prea mult timp să le părăsim…? Răspunsuri în continuare.

Citeste
Adevăratele motive pentru care facem sex înainte de căsătorie
Adevăratele motive pentru care facem sex înainte de căsătorie

Există numeroase motive pentru care avem libertatea de a face sex înainte de căsătorie. Și nu au nicio legătură cu sistemul de credințe. Iată explicațiile practice.

Citeste
Relații toxice de cuplu provocate de propriul nostru trecut
Relații toxice de cuplu provocate de propriul nostru trecut

Deseori ajungem să intrăm în relații toxice de cuplu datorită experienței proprii de viață. Recreem relațiile cu părinții, căutăm parteneri care se încadrează în tipar sau forțăm relația să ia un anumit curs. Rezultatul este mereu unul nefericit.

Citeste
Ritualurile copiilor din perspectivă psihanalitică
Ritualurile copiilor din perspectivă psihanalitică

Ritualurile copiilor sunt activități repetitive care au o anumită semnificație pentru ei și îi ajută în păstrarea echilibrului psihic. Fie că discutăm despre gesturi repetitive, gânduri sau comportamente repetitive, ne putem referi la acestea cu sensul de ritualuri.

Citeste