Now Reading
Când e bine să faci sex cu noul iubit

Când e bine să faci sex cu noul iubit

Îl placi, te place, simțiți amândoi atracția și ești tentată să mergi mai departe. Apoi te gândești că nu îl cunoști suficient. Oare când e bine să faci sex cu noul iubit? Iată câteva răspunsuri.

Citește și:

Cum să fii mai senzual în cuplu

O de la Orgasm. Femeile vor sex, dar altfel decât vor bărbații

Ești la o întâlnire cu cineva nou și lucrurile merg foarte bine. Nici nu știi când au trecut două ore și nu s-a întâmplat nimic care să îți dea de gândit. Îți place așa de mult că te gândești să nu cumva să faci ceva „greșit” care să-l îndepărteze.

Vine un moment în care îți trece prin cap cum v-ați potrivi în pat, dacă ar fi aceeași chimie pe care o simți în discuție. Dar oare când e bine să faci sex cu cineva pe care abia l-ai cunoscut?

Întrebarea în sine te duce pe o cale greșită. Pentru că nu există răspuns general valabil pentru această întrebare. Există momentul tău potrivit cu el. Și momentul tău potrivit poate să difere în funcție de partener și de cum decurg lucrurile între voi sau de momentul vieții în care te afli.

Sunt motive care să susțină sexul de la prima întâlnire și motive conform cărora este mai bine să ai răbdare, în cazul în care îți dorești o relație. Sunt cupluri care au rămas împreună făcând sex de la prima întâlnire, sunt cupluri care au așteptat câteva luni și au descoperit că nu se potrivesc.

 

Contează cum te simți tu cu tine

Dacă, de exemplu, abia ai ieșit dintr-o relație de durată și încă suferi după fostul iubit/soț, este posibil să nu simți că ești încă suficient de stabilă emoțional pentru o nouă încercare.

Chiar dacă îți vei spune că de fapt vrei numai sex ca să îți mai fugă gândul de la întrebările și analizele pe care le faci despre fosta relație, o noapte cu un alt partener te va „ajuta” să te simți și mai nesigură și respinsă.

Este important să fii într-un moment în care tu ești bine cu tine, stabilă emoțional și alegi să faci sex cu el pentru că îți place, pentru că este ceva ce simți că vrei.

 

Pentru că vrei – pentru că vreți

Nu întâmplător am menționat separat dorința care vine din partea amândurora. Dacă simți vreo presiune de orice fel pentru a face sex, ia-o la fugă! La fugă către tine, pentru că acolo vei găsi răspunsul care să te liniștească.

Este foarte important ce vrei tu în momentul acela al vieții tale. Nu ce crezi că își dorește celălalt, nu ce spune sau crede lumea.

„Ce vreau eu, de ce am eu nevoie?” este întrebarea care te poate ghida în a găsi răspunsul cel mai potrivit ție în acel moment.  

 

Când te simți suficient de încrezătoare în tine

Primă dată pot apărea mici stângăcii pentru că nu vă cunoașteți, fiecare dintre voi poate avea un stil care să nu se potrivească pe cel al partenerului.

Exită așteptări de îndeplinit de ambele părți și presiunea de a face lucrurile „ca la carte” te poate împinge fix în cealaltă direcție.

Dacă simți că ești suficient de încrezătoare în tine și în capacitatea ta și a voastră de a face față unor momente de încercări nu neapărat reușite, atunci poți merge mai departe.

 

Când ai suficientă încredere în el

Din motive de siguranță fizică și psihică, este de dorit să petreci suficient de mult timp cu o persoană, timp în urma căruia să capeți încredere în el, să știi câteva lucruri care să te facă să te simți în siguranță.

A face sex cu cineva nou este una din cele mai vulnerabile situații în care te poți afla. Este mult mai comfortabil să faci sex cu cineva alături de care te simți în siguranță, să ai încredere că nu te va forța în nici un fel. Este unul din factorii care te ajută să nu ai regrete.

 

Știi ce așteptări ai de la el

Spuneam și mai sus că este important să știi ce vrei, însă este important să știi și ce așteptări ai de la celălalt.

Nu voi intra acum în subiectul „nu ar trebui să avem așteptări de la celălalt” pentru că, și dacă știm acest lucru, nu este deloc ușor de aplicat.

Așa încât, este de mare ajutor să știi ce ți-ai dori de la el și să îi spui aceste lucruri înainte de a ajunge în pat. Discuția se poate termina rapid pentru că sunteți pe direcții diferite sau poți afla că ai găsit un posibil partener alături de care să pornești la un drum.

 

Indiferent de regula pe care ai vrea să o aplici, gândește-te la cum te simți, ce îți dorești de la tine și de la el. Observă cum te simți în preajma lui, stați de vorbă. Dacă simți că vrei să faci sex pentru că îți place de el, mergi cu încredere mai departe si bucură-te de ce urmează să descoperi.

 

De Irina Doiciu, psiholog, terapeut de cuplu, consilier în carieră, consultant schimbare comportamentală a adulților

Improving este un program lansat în 2017 și care folosește gamification pentru a obține rezultate în evoluția personală și a relației de cuplu.

www.improving.ro

[email protected]

Tel.: 0722.564.301

Foto: shutterstock.com

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll To Top