Now Reading
Ce să NU faci dacă te înșală iubitul

Ce să NU faci dacă te înșală iubitul

Infidelitatea nu e un episod simplu de parcurs, dar asta nu înseamnă că nu te poți proteja de suferință. Iată ce să NU faci dacă te înșală iubitul.

Citește și:

Cum sa ierti o infidelitate

Motive feminine pentru infidelitate

 

Nu lăsa panica să te controleze

Atunci când corpul nostru percepe un pericol sau o amenințare, eliberează în exces atât hormoni de stres cât și adrenalină…

Prin urmare, suntem gata de acțiune. Iar în astfel de situații acțiunile noastre tind să fie impulsive și regretabile.

Până la urmă nu ștergi ceea ce s-a întâmplat, decupându-i pantalonii sau făcând o criză de isterie.

Ce avem de făcut este să luăm o pauză și să nu lăsăm panica să ne ia cu asalt. Retrage-te într-un spațiu liniștit, unde lași chimicalele care îți dau peste cap sistemul să se domolească.

Pentru că nimeni nu ia decizii bune în stare de panică. Ai nevoie să îți recuperezi calmul cât mai mult pentru a analiza care este cea mai bună metodă (pentru tine!) de a gestiona situația.

Isteria este calea ușoară și probabil în astfel de momente simți că nu poți controla ceea ce simți. Totuși, poți controla ceea ce faci atunci când afli de infidelitatea iubitului tău.

 

Nu te neglija

Când descoperi infidelitatea iubitului sau a soțului tău îți cam vine să îți pui pătura în cap și să te ascunzi de toată lumea.

Din păcate, făcând asta, te privezi de grija pe care trebuie să ți-o porți acum pentru a putea depăși acest moment.

Îngrijește-te cum ai face-o dacă ai avea o răceală. Hrănește-te și hidratează-te corespunzător, încearcă să te odihnești chiar dacă ai probleme cu somnul și ieși zilnic din casă chiar și pentru a sta pe o bancă în parc.

Adu-ți aminte că infidelitatea partenerului tău nu are nicio legătură cu tine și cât valorezi.

 

Nu te grăbi să le spui tuturor

O reacție frecventă este aceea de a spune lumii cât de nedreptățită și jignită ai fost.

O asemenea stare te determină să ceri celor din jur să îți ia partea și să se alieze cu tine împotriva celui care ți-a făcut atâta rău.

Cu toții avem nevoie de sprijin, dar încearcă să nu dai fuga imediat la prieteni sau cunoștințe. Ai nevoie să procesezi ceea ce se întâmplă în relația ta și poți ajunge să regreți faptul că ai informat pe toată lumea.

Multe cupluri își revin după un astfel de episod și un procent considerabil ajunge să aibă o relație de cuplu mai puternică.

Ai nevoie de sprijin, asta este cert, dar alege o persoană sau două, cărora de regulă ai încredere să le povestești lucruri intime din viața ta. Celorlalți le poți spune după ce ai decis ce urmează să faci.

 

Nu te grăbi să iei o decizie

Probabil unul dintre impulsurile cărora le vei rezista cel mai greu este acela de a lua o hotărâre „definitivă” după ce ai descoperit infidelitatea partenerului.

Chiar dacă vrei să vă despărțiti sau să divorțați, gândește-te că tribunalul nu pleacă nicăieri și ai timp să o faci.

Ai răbdare să procesezi emoțional ceea ce se întâmplă întrucât o decizie pripită îți va prelungi suferința.

Divorțul nu va face decât să complice și mai mult sentimentele tale de acum. Așteaptă să te calmezi întrucât peste o vreme poți constata cu surprindere că deznodământul va fi altul.

 

Nu începe să îl urmărești!

Rezistă tentației de a vedea, cunoaște, analiza sau urmări persoana cu care te înșală. Nu folosi social-media pentru a identifica iubita partenerului tău.

Nu faci altceva decât să îți dai motive în plus de suferință și ai deja destule. În plus, cealaltă persoană nu este niciodată relevantă.

Problema este cu partenerul tău care nu a fost sincer și cinstit cu tine, iar situația reflectă o problemă a cuplului vostru.

Foto: shutterstock.com

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll To Top