Now Reading
De ce caută femeile de succes bărbați mai tineri

De ce caută femeile de succes bărbați mai tineri

Dacă ne-am obișnuit să vedem cupluri în care bărbatul este mai în vârstă, și nimeni nu comentează, relațiile în care femeia este mai matură încă sunt blamate. Iată de ce femeile de succes caută bărbați mai tineri… și bine fac.

Citește și:

Cum poți deveni un bărbat atrăgător

Mit sau realitate? Au oamenii frumoși mai mult succes în iubire?

Ești o femeie determinată, ai succes profesional, te simți împlinită, dar ești singură. Desigur, poți avea o relație cu un bărbat, indiferent de vârstă, dar poate nu știi exact ce ți-ai dori sau, te simți mai confortabil în prezența bărbaților mai tineri.

Pe de altă parte, poate este vorba despre un tânăr care se simte atras de femeile mai mature. În ambele cazuri, atracția poate fi generată de posibilitățile care reies atunci când amesteci vârste, interese și istoricul personal.

Multe dintre femeile care în prezent au ajuns din punct de vedere profesional realizate, cu un anumit nivel de succes și poziții importante, au crescut și s-au format în vremuri în care astfel de reușite nu erau frecvente în rândul femeilor.

Ele nu ocupau poziții de conducere și nu reprezentau autorități. În ultima decadă abia a început să crească numărul femeilor în poziții de management.

Totdată, rolurile și abilitățile femeilor sunt din ce în ce mai conturate și prezintă din ce în ce mai multă încredere, iar asta reiese și din filme, literatura contemporană, forumuri sau social media. Iar transformarea s-a produs treptat și este încă un proces în lucru.

Deși o diferență între sexe cu siguranță încă rămâne, sunt tot mai multe femeile în poziții de lideri care își asumă provocări, au performanțe în aceleași domenii cu bărbații, muncesc cot la cot cu ei.

Bărbații tineri din ziua de azi au ocazia să crească văzând astfel de exemple în jurul lor, iar prezența lor este deja integrată în experiența de viață.

Iar pentru că acum femeile cresc copii și au totodată o carieră, bărbații care cresc cu astfel de exemple vor fi tot mai puțin amenințați de scucesul femeilor.

Pentru mulți dintre bărbați, o femeie într-o poziție de putere este ceva firesc, iar familiaritatea acestor circumstanțe, determină bărbații tineri să fie deschiși și să aprecieze experiența de viață a unor astfel de femei, ghidarea și hotărârea pe care le manifestă femeile mature care au succes.

La schimb, dacă pe tine ca femeie te atrag bărbații mai tineri, poate găsești în ei o dorință de a primi ceea ce ai tu de oferit, fără opoziție și fără competiție.

 

Cum să fii o femeie abordabilă

Poate uneori îți este greu să găsești un echilibru între atitudinea și rolul pe care le ai la muncă și cele de femeie singură.

Dacă ai succes într-un anumit domeniu, cu siguranță știi deja să îți asumi un rol de autoritate, ești persoana pe care se bazează cei din jur și totodată cea care ia mare parte din decizii.

Iar dacă ai ajuns să ai succes, probabil ai petrecut mult timp cultivându-ți aceste calități, astfel încât acum le-ai interiorizat și sunt filtrul prin care comunici cel mai des. O parte naturală din cine ești tu.

Pentru cineva care nu a avut în experiența personală modele similare la care să se raporteze, un început de relație cu tine, cea natural tinzând către a fi un lider, este dificilă și intensă.

Un bărbat tânăr însă, poate aprecia experiența ta personală de viață. Iat tu, poți folosi asta în avantajul tău.

Pentru că vrei să fii apreciată, prețuită și nu văzută ca o amenințare sau pusă în rolul de părinte într-o relație romantică.

Primul lucru pe care îl ai de făcut este să discuți diferența de vârstă dintre voi cât mai deschis. Nu lăsa să fie întotdeauna o îndoială pe fundal. Acest lucru te va ajuta să te simți mai încrezătoare și să nu te întrebi constant „oare sunt prea bătrână pentru el?/ arăt prea bătrână?”.

Nu adăuga tu astfel de îndoieli dacă ele nu există, iar pentruasta nu îi cere constant să te valideze în acest segment.

Găsește-ți încrederea și confortul în însăși faptul că este interesat de tine! Altfel, cu siguranță nu te aflai acolo.

Odată ce ai stabilit un teren comun – interesul pe care îl manifestați fiecare pentru celălalt – încearcă să nu intri pe pilot automat în rolul de lider.

Lasă-l să planifice întâlniri, încurajează-l să îți spună preocupările pe caer le are, ambițiile și dorințele, chiar dacă el încă este la începutul carierei.

Lasă-i de înțeles că, indiferent de diferențele de vârstă, îl abordezi la fel de serios ca pe oricare alt partener. Iar când vine vorba despre intimitate, ai răbdare să observi dacă există chimie și cum interacționați atunci când sunteți singuri.

Dacă îi place să domine, permite-i să îți demonstreze cum te va trata. Evident, aici este bine ca rolurile să alterneze și fiecare dintre voi să peria controlul.

Treptat, diferența de vârstă dintre voi va dispărea cu totul, iar tu vei constata că este iubitul și partenerul tău, nu un bărbat mai tânăr.

 

Cum să fii luat în serios dacă ești un bărbat mai tânăr

Dacă ești un bărbat tânăr și te atrage o femeie mai matură, probabil nu ești complexat de succesul ei, de experiența de viață și deja ești învățat să admiri femeile ca fiind puternice (nu neapărat mai puternice decât tine, dar nici în mod necesar mai puțin…).

Există o deschidere pe care o ai față de ce poate aduce în relație o femeie mai matură, atât din punct de vedere romantic, sexual sau emoțional. Iar trăsăturile unei femei cu experiență sunt provocatoare pentru tine.

Dacă vrei să fii luat în serios pe piața de dating, complimentează partenera atunci când discută despre succesul ei în carieră.

Nu îți ascunde admirația atunci când îți povestește drumul pe care l-a parcurs pentru a ajuge în poziția pe care o deține.

Acest lucru vă poate ajuta să spargeți gheața mai ușor, dar și barierele dintre voi în cazul în care vă aflați în etape diferite din punct de vedere al carierei.

Nu uita că indiferent de succesul obținut, fiecare femeie (fiecare persoană) își dorește să fie admirată și apreciată.

Oferă-i o conversație interesantă și planifică întâlniri care să demonstreze că te interesează și îi acorzi multă atenție. Nu uita și că în mintea ei îi ești egal, așa că nu te sfii să dai dovadă de încredere în preajma ei.

Dacă nu vrei partenere de vârsta ta, fie pentru că îți par imature sau pentru că nu sunt interesate de o relație de durată, apreciază femeia cu care te întâlnești, verbalizând ce înseamnă pentru tine și făcându-ți clare intențiile.

Evident vă veți descoperi și interese comune, iar diferența de vârstă va dispărea de la orizont. Veți fi un cuplu, ca toate celelalte… cu bune și rele.

Ca în orice relație, lucrurile se învață pe parcurs, pe măsură ce apar situații noi cu care ne confruntăm. Dar dacă ești o femeie de succes care își spune „de ce vreau pe cineva mai tânăr? Oare ce e în neregulă cu mine?” sau un bărbat tânîr care se întreabă oare de ce gravitează în jurul femeilor mai mature, află că există motive diferite pentru fiecare dintre aceste astfel de situații.

Fiecare caz în particular este unic și specific. Dar indiferent de situație, o astfel de experiență poate fi la fel de recompensantă emoțional ca oricare alta.

Foto: 123rf.com

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll To Top