Now Reading
Leacul insomniei

Leacul insomniei

Revista Psychologies

Te chinuiesti sa adormi si te foiesti ore in sir pana cand reusesti, in sfarsit, sa intri in lumea viselor? Vrei sa iti imbunatatesti somnul si nu stii cum? Redecorea­za-ti dormitorul!

Lumina de veghe nu ne ajuta sa dormim si pentru a produce hormonii specifici somnului si relaxarii, creierul nostru are nevoie de intuneric complet. De aceea, fie iti cumperi niste draperii groase, fie iti pui jaluzele exterioare, care se inchid perfect si nu lasa sa intre nici cea mai mica urma de lumina.

Pe timpul noptii, plantele elibereaza oxigen, deci nu ar fi rau sa ai cateva si in camera in care dormi. In plus, ele ofera un impact vizual foarte placut.

Renunta la aparatele electronice din dormitor, intrucat undele electromagnetice pe care acestea le propaga afecteaza calitatea somnului. Telefonul mobil tinut pe noptiera, ceasul electornic te pot face sa nu dormi o noapte intreaga ori sa dormi cu nenumarate intreruperi.

Daca insisti sa pastrezi televizorul, muta-l la doi metri de pat. Fa aceste schimbari si, garantat, vei avea un somn mult mai odihnitor.

 

Autor: Alice Mircescu

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll To Top