O de la Orgasm: Când și cum (n-)au femeile chef de sex

Exprimarea și experimentarea sexualității este diferită în cazul femeilor, știm asta deja. Dar deseori bărbații nu înțeleg de ce ele n-au de chef de sex. Pentru că ei au chiar foarte des. Și fără eforturi. Iată câteva lămuriri.

Citește și:

O de la Orgasm: Libidou scăzut? Iubirea și comunicarea nu rezolvă lipsa de chef

O de la Orgasm: În timpul actului sexual ai fantezii erotice cu altcineva? Nicio problemă, toți facem asta…

 

Dorința de a face sex începe în imaginație

Bărbații sunt deseori dezamăgiți când află că iubita nu tânjește după sex la nivel organic, așa, ca el. Dar corpul femeii este foarte diferit hormonal.

Testosteronul generează o dorință fiziologică în cazul ambelor sexe, dar în grade diferite – în mod proporțional, dacă avântul hormonal al bărbatului ar fi un țipăt, cel al femeii este o șoaptă.

Ceea ce pornește motoarele unei femei este imaginația. Faptul că se gândește la sex, are fantezii sau își amintește o partidă toridă. Ceea ce bărbatului îi vine natural, în cazul femeii presupune un plan.

Evident, atunci când este îndrăgostită, în primele etape ale relației, gândindu-se mai des la momentele petrecute cu partenerul sau la cele care vor urma, și apetitul ei sexual este mai mare.

 

Dacă se simte dorită, femeii îi vine cheful de sex

Cercetătoarea Meredith Chivers afirmă că a se simți dorită este practic orgasmul femeii. În timp ce a vedea un bărbat atrăgător poate determina o ușoară excitație, întrebarea (și mai ales răspunsul afirmativ) „oare îi par atrăgătoare?” este cea care crește excitația inițială.

Atunci când știe că iubitul o dorește, imaginația femeii generează gânduri și imagini senzuale care cresc dorința de a face sex. Din nou, revenim la creier.

Așadar, dacă bărbații se așteaptă la mult sex după căsătorie, femeile au nevoie de romantism penru a le reconfirma faptul că sunt dorite de bărbați.

În consecință, flirtul, întâlnirile romantice, florile, complimentele… toate duc la ceea ce vă doriți, de fapt: sex.

 

Sentimente contradictorii în privința sexului

Multe femei iubesc sexul, de ce n-ar face-o? Dar dorința este deseori blocată de oboseală, supărări, probleme fizice. De menopauză, nu mai vorbim. De fapt, în absența valurilor de dorință generate natural în bărbați de testosteron, sarcina principală a femeii este să își regleze frânele interne care blochează dorința sexuală.

Pe scurt, rufele de spălat, copiii de crescut, sarcinile de la birou sunt voci interne care inhibă dorința sexuală. Alături de istoria personală, normele sociale (femeilor nu prea trebuia să le placă sexul, nu?) sau cele religioase, sexul ajunge să dea cu minus.

Așadar, femeile sunt pregătite să aibă parte de o experiență satisfăcătoare în pat, dar asta nu înseamnă că tânjesc în acel moment după sex. De aceea, au nevoie de preludiu.

Iar timpul necesar până ajunge la nivelul potrivit de excitație, poate dupa până la 45 de minute. Orgasmele repetate sau măcar constante nu sunt ușor de obținut de către femei, dar sunt necesare pentru a întreține dorința.

Uneori, anumite femei preferă anumite poziții pentru că le sunt familiare și, totodată, în experiența lor așa au atins climaxul. În acele poziții se pot relaxa mai mult. Evident, în contrapartidă, bărbatul simte nevoia de varietate.

 

Sexul înseamnă vulnerabilitate și nevoia de partener

Cele mai multe femei își încep viața sexuală într-o relație, alături de un partener. Este adevărat că multe femei învață să ajungă la orgasm prin masturbare, dar nu la fel de multe ca bărbații. Ei își încep viața sexuală prin masturbare, iar ele prin atingerea unui bărbat.

Din acest motiv, pentru femei, să simtă dorință sexuală este o vulnerabilitate, pentru că simt nevoia atingerii partenerului pentru a simți plăcere.

Când relația întâmpină probleme, femeia refuză sexul tocmai pentru a-și proteja sentimentele, în timp ce bărbatul nu poate face asta ținând cont de nevoia lui biologică.

Femeia are nevoie să se simtă securizată emoțional înaintea actului sexual, iar seducția creează contextul necesar care o ajută să se detașeze de grijile de peste zi, aducând-o în poziția de vulnerabilitate necesară.

 

Sexul este o formă de iubire

Sexul, discuțiile, timpul petrecut împreună relaxându-ne sau muncind, grija pe care o împărțim pentru casă și familie sunt toate forme ale iubirii pentru noi, femeile.

Sexul e parte din întreg, dar nu factor definitor. El derivă din căldura simțită de femei în relație, dar nu generează căldura respectivă.

Din acest motiv, o relație securizantă rezultă în mai mult sex pentru că, femeia va accepta mai ușor nevoia partenerului și, chiar împotriva dispoziției ei de moment, va ceda nevoii lui. Iar acesta este un gest de iubire.

Eforturile ei pot fi însă frustrate când partenerul insistă „vreau să îți dorești și tu la fel de mult”, pentru că el diminuează motivația ei, care este iubirea, insistând că apetitul sexual trebuie să fie singurul ei factor motivant.

Dorința ei, va veni pe parcurs, în timpul preludiului, iar actul sexual poate fi satisfăcător, chiar în absența orgasmului. Chiar dacă ne dorim să simțim același lucru înainte de a face sex, taman sexul este cel care ne aduce în punctul în care simțim același lucru.

Foto: shutterstock.com

loading...
Loading...
Comentează și tu
Recomandări
10 sfaturi pentru o relație de cuplu durabilă
10 sfaturi pentru o relație de cuplu durabilă

Îți dorești o relație de cuplu durabilă? Desigur, cum altfel? Totuși, provocările vor apărea negreșit. Iată ce avem de făcut pentru a ne construi relația cu partenerul.

Citeste
3 indicii că nu te-ai vindecat după o despărțire
3 indicii că nu te-ai vindecat după o despărțire

O despărțire este întotdeauna însoțită de un proces de vindecare pe care nu îl putem grăbi, chiar dacă ne dorim asta. Este important să avem răbdare cu noi și să ne acordăm timpul necesar. Iată 3 indicii că încă nu ne-am revenit complet.

Citeste
Vrei o comunicare mai bună în cuplu? Începe prin mindfulness
Vrei o comunicare mai bună în cuplu? Începe prin mindfulness

Cheia unei comunicări sănătoase și eficiente în cuplu este ascultarea. Iar pentru a-l asculta pe celălalt, în primul rând învață să te asculți pe tine. Prin mindfulness, înveți să rămâi conectată la tine și mult mai prezentă în viața de cuplu.

Citeste
O de la Orgasm: Când și cum (n-)au femeile chef de sex
O de la Orgasm: Când și cum (n-)au femeile chef de sex

Exprimarea și experimentarea sexualității este diferită în cazul femeilor, știm asta deja. Dar deseori bărbații nu înțeleg de ce ele n-au de chef de sex. Pentru că ei au chiar foarte des. Și fără eforturi. Iată câteva lămuriri.

Citeste
Cum este afectat la maturitate un bărbat crescut de un tată excesiv de autoritar
Cum este afectat la maturitate un bărbat crescut de un tată excesiv de autoritar

Un tată excesiv de autoritar față de fiul său, lasă în urmă sa carențe emoționale, nesiguranță și multă neîncredere. Iată câteva dintre problemele cu care ne confruntăm la maturitate în urma unei astfel de educații.

Citeste
Cum îți menții echilibrul emoțional pe timpul sarcinii
Cum îți menții echilibrul emoțional pe timpul sarcinii

Pe timpul sarcinii, uneori, echilibrul emoțional are de suferit. Iar trăirile noastre ne afectează pe noi, pe cei din jur, dar și bebelușul. Iată ce putem face.

Citeste