Now Reading
O de la Orgasm. Orgasmul face bine la ten și la imunitate. Iată de ce.

O de la Orgasm. Orgasmul face bine la ten și la imunitate. Iată de ce.

Revista Psychologies

Doamnelor și domnilor, orgasmul e un lucru foarte mare. Mai ales că abia de curând începe a fi înțeles în complexitatea sa anatomică, fiziologică și psihologică.

Citește și:

O de la Orgasm. Doctore, eu de ce nu am orgasm?

O de la Orgasm. Ejacularea precoce – de unde vine, ce e de făcut?

Evoluția le-a făcut cadoul femeilor orgasmul cu un scop: ca să facă sex mai des și astfel să mărească șansele de concepție de urmași.

Altfel, dacă ne uităm la alte mamifere, pentru femelele lor sexul nu pare prea distractiv, ba chiar e chinuitor. Se pare că doar femela de delfin mai simte astfel de senzații tari când face dragoste.

Cu toate astea, la femela umană lucrurile nu stau fabulos. Beverly Whipple, cercetătoare în sexologie și președinta Asociației Mondiale de Sexologie, spune că aproape 90% dintre femei nu au orgasm când fac sex. Trist, dom‘le, trist…

Dar concentrarea maximă pe obținerea Marelui O e greșită: dacă face sex doar pentru orgasm, femeia devine tensionată și își scade șansele de a-l obține.

Orgasmul e un fel de cadou neașteptat, o surpriză plăcută când te concentrezi pe altceva (ok, nu pe prezentarea de a ședința de a doua zi, totuși).

„Concentrează-te pe proces“, spune doct doctorița Whipple. Adică pe făcutul dragostei, fără presiune pe tine sau pe partener.

 

Tipuri de orgasm feminin

Nu știu dacă știați, dar orgasmul e cu tipuri și subtipuri. De pildă, cel mai comun, cel puțin în cazul femeilor, e cel clitoridian.

Adică obținut prin stimularea cu simț de răspundere a clitorisului, micul organ despre care am mai scris, cadoul Naturii făcut femeii (și nu doar de 8 martie).

Clitorisul este atașat unui țesut erectil de mărimea degetului mare, și are două extensii crurale (către partea superioară a coapsei) de până la 10-11 centimetri. Așadar, iată o suprafață generoasă numai bună de stimulat pentru plăcerea feminină.

Există și doi bulbi clitoridieni, alcătuiți tot din țesut erectil, ce se întind către exteriorul vaginului. Nu e de mirare că e cel mai ușor de obținut acest tip de orgasm.

Acest țesut, împreună cu țesutul muscular din împrejurimi, contribuie la spasmul orgasmic feminin, ceva vecin cu epilepsia. În sensul bun.

 

Orgasmul vaginal

Freud avea o obsesie cu orgasmul vaginal, dar credem că era mai mult una personală, dată de lipsa de cunoștințe la acea vreme despre anatomia feminină.

În pudica societate a începutului de secol XX se mergea pe ghicite, nu pe studii anatomice fără echivoc.

El spunea că femeia adultă, matură, e cea care are acces la orgasmul vaginal, și că acest tip de orgasm e caracteristic celor care și-au depășit nevrozele („nevrozatele“ rămâneau cu cel clitoridian, după părerea lui – însă noi acum știm că e cam singurul).

Totuși…  femeile spun că au și o astfel de senzație mai profundă, cea de orgasm vaginal, prin stimularea punctului G, aflat pe peretele interior al vaginului.

Acest punct electrizant e între osul pubian și cervix și și-a primit numele după ginecologul neamț Grafenberg (bun mod de a rămâne în istorie, mai bun decât să dai numele unei …străzi, de pildă).

 

Câteva idei de încercat pentru un orgasm vaginal:

În poziția cuminte a misionarului, ridică-ți pelvisul astfel încât vulva să ia contact cu osul pelvian al bărbatului  tău.

Astfel cresc șansele ca bărbăția lui cea minunată să-ți stimuleze punctul G. Dacă nu ești prea în formă și nu te țin mușchii, pune-ți niște perne sub fund.

Dacă ții morțiș să ai un orgasm vaginal și nu prea iese cu misionarul, încearcă metoda „digitală“ mai întâi.

Un deget de-al lui în interiorul vaginului tău (hai, lasă jena) și mângâieri ușoare de „vino încoace“ până când dă de zona minune, adică punctul G.

 

Beneficiile orgasmului feminin (soro, fă amor cât mai des!)

Poate nu știai, dar orgasmul e un fel de medicament. De exemplu, la femei ameliorează crampele menstruale (deci fă sex când ești la menstruație, asta dacă poți controla ce se întâmplă cu sângele prin pat, deși știi cum se spune… „good sex is dirty sex“).

Orgasmele frecvente cresc nivelul de estrogen în sângele femeii. Asta contribuie de asemenea la ameliorarea simptomelor neplăcute ale menstruației.

Iar estrogenul ajută la… ghici! Tenul tânăr și frumos. Lasă cremele scumpe, fă sex!

Orgasmul e o sursă de endorfine, ceea ce ameliorează dispoziția. Dacă vrei să nu mai iei antidepresive, mai bine faci sex.

Endofinele cresc și pragul de durere, adică orice dureri ai avea prin corp, le simți mai slabe. Nu te maiplânge de dureri de cap, deci.

Oxitocina e hormonul acela minunat care ne face să ne simțim legate pe viață de copilul pe care l-am născut (la naștere și alăptare se secretă în cantitatea ce amai mare) dar face și legătura de atașament emoțional cu bărbatul să fie mai puternică.

Vrei să simți emoție de fiecare dată când îl vezi intrând pe ușă? Fă amor cu el des.

Ai insomnie? Fă amor. Oxitocina induce somn și la bărbați și la femei (de aia îți întoarce spatele și sforăie, nu pentru că nu te iubește).

Relaxare. Dacă ai avut o zi grea, nu te arunca în canapea la televizor, fă dragoste.

Orgasmul eliberează dopamină în cantități similare unei prize de cocaină! Adică enorm. Orgasmul e literalmente ca un drog (legal). Și endorfinele au efect de relaxare.

 

La bărbați e la fel de sănătos!

Un bărbat care face dragoste des și bine trăiește mai mult.

Un bărbat care are orgasm de câteva ori pe săptămână (chiar și masturbându-se) face mai rar cancer de prostată.

Cancerul de sân, deși mai rar la bărbați, are rată de mortalitate mai mare. Dar dacă vorbim de un tip care face amor des cu soția lui, atunci riscul scade semnificativ.

Un bărbat care face amor frecvent are risc mult mai scăzut de boli cardiovasculare. Cât de frecvent? Cam de 3-4 ori pe săptămână. Fazabil, nu?…

Ce să mai zici că sexul ajută și la creșterea imunității? Deci, oameni buni, dacă vreți să scăpați de virozele de primăvară, faceți sex!

 

Foto: 123rf.com

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll To Top