Now Reading
O de la Orgasm: Sexul de calitate în 10 pași simpli

O de la Orgasm: Sexul de calitate în 10 pași simpli

Se pot stabili reguli pentru sex de calitate? Evident. Deși în cuplu ideea de obligativitate și de regulă nu ar trebui să existe, și fiecare e liber să-și spună punctul de vedere, să refuze sau să încerce, există totuși reguli atemporale pentru armonia la orizontală a cuplului. Noi am alcătuit acest Decalog.

 

Preambul: se cuvine să spunem mai întâi că regula absolută a cuplului, nu doar în pat, ar trebui să fie comunicarea. Vorbiți, vorbiți, vorbiți.

Despre politică, despre vecini, despre munca fiecăruia și despre sex. Comentați tot ceea ce citiți și auziți mai deocheat, nu lăsați nimic să fie tabu.

Desigur, asta presupune și o anumită delicatețe, pentru că nimeni nu e total relaxat cu privire la anumite subiecte complexe, precum sexul anal sau dorința irepresibilă a soțului de a purta chiloțeii nevestei. Daaar…

 

Regula 1. Întreabă-te care e starea relației tale înainte de a face sex și de ce o faci

O faci de plăcere? Din obligație? De frica de a pierde relația? Pentru că vrei copii? Pentru că vrei să deții puterea în cuplu (și sexul e un mijloc perfect pentru așa ceva)?

Cel mai adesea, mai ales după un timp, oamenii nu mai fac sex dintr-o dorință irepresibilă de celălalt, ci pentru a păstra relația, a da senzația că încă e îndrăgostit/ă și lucrurile merg, etc.

Sigur, avem și scenariul fericit când încă îți dorești partenerul ca în prima zi, și atunci faci parte dintre cei puțini și fericiți iar regula aceasta e inutilă în cazul tău. Ideea e că ai nevoie de o permanentă atenție și analiză a relației tale, pentru că în dormitor se „traduc“ toate luptele din afara lui.

Ideal ar fi să faci dragoste cu pasiune și interes, fără să încerci prin sex să-l controlezi pe celălalt sau să-l pedepsești (anorgasmia la femei e adesea o formă prin care ele își „pedepsesc“ partenerul, de pildă).

 

Regula 2. Stabilește ce accepți și ce nu

Aici trebuie să ciulești bine urechile: nu face ceva ce nu vrei să faci doar din dorința de a face pe plac celuilalt. Dacă ești nevoit/ă să refuzi, discută deschis și cu delicatețe motivele refuzului, dar nu te simți vinovat/ă.

Cel mai adesea bărbații și femeile sunt de acord să facă sex oral deși nu le place, doar pentru că asta (cred) că i-ar plăcea celuilalt și i-ar produce plăcere.

Aici se cuvine o precizare: ceea ce nu se admite e coerciția, adică obligația sau culpabilizarea celuilalt pentru că nu face prea des ceva anume („nu am orgasm pentru că nu-mi faci sex oral“ deci „nu ești un amant bun“ etc, sau „ar trebui să accepți să facem sex anal pentru că așa sunt femeile dezinhibate de azi și sunt tentat de alta care o face, dacă tu nu ești de acord“).

Și aici revenim la regula de dinainte de regula nr 1. Comunicarea e totul. Spune ce te face să ai rezerve, ce ai putea încerca dacă… etc. Nu închide poarta comunicării.

 

Regula 3. Durata actului sexual nu e așa de importantă, cum nu e nici mărimea penisului

Pentru un cuplu ocupat, sexul poate fi încă ceva pe agenda zilnică, o corvoadă în plus. Dar nu e necesar să dureze jumătate de oră ca să fie considerat o partidă pe cinste.

Un quickie de dimineață poate fi mai energizant decât o partidă pregătită minuțios cu lumânări și baie cu bule.

 

Regula nr 4. Nu trebuie să fie cu orgasm ca să fie cu strigături

Chiar dacă rubrica la care publicăm acest text se cheamă O de la Orgasm, el nu e obligatoriu.

Senzualitatea e o recompensă în sine, îmbrățișarea și oxitocina ce se secretă când partenerii se țin goi în brațe.

Nu uita că sexul e un liant la cuplului, un ingredient din acest sistem complex, nu scopul acestuia. E o piesă foarte importantă, de bază chiar, a cuplului, dar a absolutiza satisfacția sexuală înseamnă a face o greșeală.

 

Regula 5. Variază

Nu fii inhibat/ă și nu refuza aprioric să încerci ceva nou. Partenerul sau partenera vrea să vadă cum e cu jucăriile sexuale? De ce nu?

Până la urmă unele (cele de lux) arată așa de bine că zici că sunt bijuterii. Chiar dacă ajungi la concluzia că nu-ți place, măcar știi pe pielea ta de ce nu. Sexualitatea cade repede pradă rutinei și trebuie ferită de aceasta.

Creierul nostru are nevoie de noutate. Variază măcar locul faptei dacă alte arii de inovație nu găsești. Când pleacă de acasă copiii în vacanță, masa din bucătărie poate fi folosită mult mai creativ.

Nu refuza nici ideea de Kama Sutra. Poate că filmele moderne au depășit de mult în imaginație tehnicile antice, dar nu strică să citești această biblie a erotismului și să variezi ce se mai poate din punct de vedere gimnastic. Face bine și la tonusul muscular.

 

Regula 6. Exprimă-ți sentimentele

Spune „te iubesc“, fă complimente legate de fizicul celuilalt (femeile își complimentează destul de rar partenerul, și e păcat, când el face eforturi la sală ca să o seducă în pat) fă din experiența sexuală una cât mai totală, mai plină de senzații, mai bogată.

 

Regula 7. Uită de comparații

Chiar dacă ai avut amante mai versate sau iubiți mai dotați din punct de vedere fizic, să faci comparații cu ce a fost (chiar dacă doar în mintea ta) e o rețetă spre dezastru.

Pentru că nimeni nu e perfect și fiecare e gol și lipsit de apărare când face dragoste. Atunci e momentul să-l faci pe celălalt să se simtă unic și irepetabil și, în orice caz, cel mai important pentru tine în acel moment.

Sexul are potențialul de a crea mari probleme psihologice dacă celălalt te face să te simți degradat…

 

Regula 8. Iubește-ți aproapele ca pe tine însuți

Accentul care aici pe TINE. Uită de complexe și simte-te frumos și frumoasă, demn/ă de iubit. Chiar dacă abdomenul nu mai e cel de acum 20 de ani și fundul e și el cam lăsat, ceea ce este realmente excitant (o spun mulți din cei chestionați) e relaxarea și încrederea în sine.

Nu e un clișeu. Un bărbat sau o femeie inhibată (de fizic, de credințe greșite, etc) inhibă pe oricine. Un corp senzual nu e perfect ci e unic în imperfecțiunile sale.

 

Regula 9. Ai grijă de igienă

Cel mai adesea, cei care spun că sexul oral le repugnă spun că de fapt au o problemă cu igiena partenerului sau partenerei, nu cu fapta în sine.

Organele genitale au mirosul lor specific, și la bărbat și la femeie, dar nu trebuie să se combine cu mirosul de lipsei de duș de câteva zile.

Bărbații consideră sexul feminin foarte excitant, care se păstrează chiar dacă femeia tocmai a ieșit din duș. Deci un duș înainte mărește probabilitatea să primești un sex oral (dacă asta vrei).

 

Regula 10. „Iubește și fă ce vrei“

Astea sunt vorbele înțeleptului și fericitului Augustin. Nu știm ce știa el despre sex, dar despre iubire sigur știa multe. Pentru că aceste vorbe sunt foooaaarte adânci.

Ele spun exact asta: nu există reguli în iubire. Pasiunea, dorința trec granițele și inhibițiile. Dorința de a-l poseda total pe celălalt te face să faci ce nu te credeai în stare. Și asta e absolut minunat.

 

Foto: 123rf.com

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll To Top