Now Reading
Oare cum arată bărbatul ideal? 7 trăsături neașteptate

Oare cum arată bărbatul ideal? 7 trăsături neașteptate

Cercetătorii au fost și ei curioși să afle cum ar trebui să arate bărbatul ideal. Ce trăsături fizice sau comportamentale sunt atractive? Iată câteva dinte descoperirile lor.

Citește și:

Trăsături de personalitate care prezic infidelitatea

7 calități pe care o femeie puternică le apreciază la un bărbat

Sprâncene groase și bărbia pătrată

Se pare că femeile sunt cele care au lansat acest trend, întrucât ele sunt cele care caută aceste trăsături faciale la bărbații pe care îi aleg pentru relații pe termen lung.

Dacă s-o fi dus vestea că bărbații cu această fizionomie ar avea și trăsături de personalitate pozitive asociate nu știm, dar cert este că sunt considerate foarte masculine.

Sperăm să nu avem bărbați care încep să își vopsească sprâncenele pentru a se încadra…

 

Barba, acest semn al maturității

Ținând cont de trendurile actuale, și cercetătorii au fost curioși să afle ce îi determină pe bărbați să își lase barbă.

Evident, răspunsul este deținut tot de femei, mai exact de preferințele lor pentru această podoabă facială. Atunci când au avut de clasificat atractivitatea masculină, femeile au preferat bărbații cu barbă celor bărbieriți sau cu o barbă mică.

Aparent, barba este considerată un semn de masculinitate, dar și de… maturitate. Cel puțin fiziologică…

 

Cicatricile

Acum, dacă am vorbi despre Michael Fassbender, cicatrici sau nu, tot pe el l-am alege. Pentru restul, însă, deși o cicatrice poate fi (logic și firesc) considerată drept rezultat al unui act violent, femeile o vor găsi atrăgătoare.

Dacă este în urma unei operații le trezește instinctul matern care spune că meriți atenția și îngijirea ei. Dacă este o rană pentru că ai căzut cu bicicleta, nu va mai fi la fel de impresionată. Încearcă, măcar, să cazi cu o motocicletă…

 

Atenție la zâmbet!

Vrei să fii atrăgător? Atunci ai grijă cum zâmbești! Femeile sunt atrase de bărbații care lasă să se întrevadă o urmă de timiditate, alături de îndrăzneală.

Acestea, alături de o doză de tupeu sunt o combinație irezistibilă. Cercetătorii spun că din cauza acestor atracții femeile ajung să fie fascinate de „băieții răi”. Totodată, zâmbetul feminin este una dintre cele mai puternice arme de seducție.

 

Vârsta

Dacă o femeie are de ales între un bărbat atrăgător și același bărbat ușor mai în vârstă, va alege a doua variantă.

Se întâmplă acest lucru pentru că suntem de părere că bărbații, pe măsură ce înaintează în vârstă, devin mai înțelepți, mai încrezători, mai echilibrați și independenți. (Chiar dacă știm că nu e o regulă generală).

Mai mult, vârsta bărbaților de regulă nu le afectează fertilitatea, motiv pentru care femeile nu își asumă niciun risc cu un partener mai vârstnic… Interesant este că această tendință este botezată „efectul George Clooney”.

 

Animalele de companie

Femeile au rochii și masaj în arsenalul de seducție, iar bărbații pot apela la căței și pisici. Asta pentru că un bărbat care iubește animalele dă dovadă de empatie și tandrețe, transmițând mesajul că poate avea grijă de o familie cu copii.

În principiu, astfel de bărbați sunt considerați mult mai atrăgători de către femei, poate și pentru că plecăm de la premisa că sunt oameni buni. Dar oare asta înseamnă și că sunt buni pentru noi?

 

Simțul umorului

Un bărbat fără umor pierde multe puncte în fața confraților mai… relaxați. Totodată, dacă îți recită toate glumele citite pe internet, s-ar putea să devină enervant.

Este plăcut să stai de vorba cu cineva care știe să destindă atmosfera și care te face să zâmbești mereu, nu?

Chiar și experimentele arată că un bărbat cu umor are mai multă trecere la femei, fiind considerat mai inteligent și mai atrăgător.

Foto: shutterstock.com

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll To Top