Pentru o satisfacție sexuală crescută întreabă-ți partenerul dacă i-a plăcut și lui

O satisfacție sexuală crescută înseamnă un cuplu longeviv. De fapt, sunt condiționate reciproc. Iată și alte secrete pentru o viață sexuală mulțumitoare.

Citește și:

Dragostea te prostește, pe când sexul te face mai deștept

O de la Orgasm. Cum să ai orgasm multiplu

 

Numărul partenerilor sexuali

Despre bărbați se spune că o viață sexuală activă, cu un număr mare de partenere înseamnă mai multă pricepere în arta amorului, curiozități satisfăcute și o mai bună cunoaștere a ceea ce își dorește. Nu că ar garanta fidelitatea acest comportament.

Chiar dacă a avut un număr mare de partenere, nu înseamnă că „i-a ajuns” și că nu va mai face acest lucru. Din contră, poate deveni un stil firesc pentru el, motiv pentru care dedicarea arătată unei singure femei să pară prea mult.

În același timp, de la femei nu se așteaptă acest lucru. Respectiv, dacă ar putea fi virgine și talentate în pat, ar fi extraordinar. Pentru anumiți bărbați.

Chiar și așa, odată cu emanciparea și libertatea sexuală câștigate (parțial), în timp, de către femei, tot ne codim să spunem adevărul când vine vorba despre partenerii sexuali.

Dacă ai 40 de ani și ești singură, sunt șanse să fi depășit un anumit număr. Dar cum asta nu dă bine, vei reduce semnificativ cifra comunicată. Nu de alta, dar cine știe ce o să creadă…

Revenind la bărbați, studiile arată că un număr mare de partenere sexuale este asociat cu o scădere a satisfacției sexuale. Chiar dacă mai multe partenere cresc așteptările în această priviță, realitatea este alta.

În plus, cuplurile de durată raportează o satisfacție crescută, comparativ cu cele efemere. În consecință, fie satisfacția crește în timp pentru un cuplu, fie cuplurile care sunt satisfăcute sexual au șanse mai mari să reziste în timp.

 

Ție ți-a plăcut?

Crezi că satisfacția este un fenomen individual? Că dacă ai ajuns la orgasm ești satisfăcut? Cercetările demonstează contrariul: când ne pasă mai mult de experiența sexuală a partenerului/ partenerei, ne simțim și noi mai satisfăcuți.

Culmea, dacă partenerul este mulțumit în relație, dincolo de sex, și acesta va părea mai mulțumitor. Așadar, ca să te simți împlinit este necesară plăcerea ambilor parteneri. Chiar sunt recomandate îmbrățișările și săruturile non-sexuale, care duc la creșterea satisfacției.

 

Nevroza nu e erotică

Evident, trebuiau studiate și trăsăturile de personalitate. Nu de alta, dar să știm dacă o satisfacție sexuală scăzută nu are nicio legătură cu partenerul ci cu noi înșine.

Prin urmare, studiile ne spun că dacă vrem o satisfacție sexuală mai mare, ar fi bine să renunțăm la nevroză. Cei care au scăpat de pacostea aceasta au fost mai mulțumiți sexual în cuplu.

Și totuși, există și studii care arată că un cuplu în care el are un scor scăzut în privința deschiderii la noi experiențe, iar ea crescut, vor fi mai satisfăcuți sexual. Dar corelația cu nevroza rămâne mai puternică, dincolo de orice alte trăsături.

Este și firesc dacă ne gândim că nevroza este asociată cu un stil de atașament anxios sau evitant. Cei cu anxietate se tem să nu fie respinși de parteneri și își neglijează propriile nevoi sexuale pentru a face pe plac acestora, iar cei cu parteneri evitanți sunt frustrați de distanța emoțională a acestora. Iată un motiv în plus să alegem un partener cu stil de atașament securizant. Se pare că și sexul va fi mai bun.

 

Feminismul ajută la orgasm

Sunt cercetări care demonstrează că există o satisfacție sexuală mai mare în cuplurile în care unul sau ambii parteneri sunt susținători ai feminismului. Totodată, aceștia au și relații mai stabile.

Autorii nu au definit exact contextul în care feminismul este corelat cu satisfacția sexuală, dar poate exista o legătură cu faptul că astfel de persoane au o comunicare sexuală mai deschisă și sunt mai atente la experiența sexuală trăită de partener.

Foto: shutterstock.com

loading...
Loading...
Comentează și tu
Recomandări
6 minciuni pe care ni le spunem dacă ne împăcăm cu fostul iubit
6 minciuni pe care ni le spunem dacă ne împăcăm cu fostul iubit

Există momente în care reluarea relației cu fostul iubit pare o idee bună. De regulă nu este, deși există și excepții. Iată cele mai frecvente miciuni pe care ni le spunem drept încurajări.

Citeste
7 calități pe care o femeie puternică le apreciază la un bărbat
7 calități pe care o femeie puternică le apreciază la un bărbat

Dacă îți dorești o relație cu o femeie puternică, iată câteva indicii utile. Iar dacă ești o astfel de femeie, acestea sunt calitățile de căutat la un partener.

Citeste
5 moduri de a face o despărțire mai ușoară
5 moduri de a face o despărțire mai ușoară

Nu există despărțire fără suferință, dar uneori, complicăm situația în mod inutil. Iată câteva moduri de a face separarea mai ușoară.

Citeste
Comunicarea în cuplu: importanța implicării partenerului în evoluția noastră personală
Comunicarea în cuplu: importanța implicării partenerului în evoluția noastră personală

Cu toții ne schimbăm și evoluăm, iar când suntem într-o relație, este important să includem partenerul în procesul de transformare. Odată în plus, iată de ce este importantă comunicarea în cuplu.

Citeste
Parenting: 5 sfaturi pentru a crește copii echilibrați emoțional
Parenting: 5 sfaturi pentru a crește copii echilibrați emoțional

Ne dorim să creștem copii fericiți și echilibrați emoțional, iar în acest sens căutăm cele mai bune recomandări. Iată 5 sfaturi de parenting ale psihologilor.

Citeste
5 semne că ești cu un partener nepotrivit
5 semne că ești cu un partener nepotrivit

Trăim convinse că este suficient să ne dorim amândoi să rămânem împreună ca să fim fericiți. Dar asta se poate întâmpla și cu un partener nepotrivit. Iată câteva indicii.

Citeste