Now Reading
Topul celor mai eronate motive pentru casatorie

Topul celor mai eronate motive pentru casatorie

Revista Psychologies

Mesajele cu care suntem atacati, din partea matusii care a crescut patru copii si a tatalui care se vrea bunic, propriile nesigurante fata de statutul actual sau teama ca ”pierdem trenul” si imbatranim singuri (si nu ajutati de cineva) pot crea acea confuzie soldata cu decizii. Iata topul celor mai proaste motive pe baza carora hotaram o casatorie.

 

Urmeaza sa implinesti 35 de ani. Sau 40. Sau 60, sincer, nu conteaza. Cu totii avem in minte un proiect al destinului ideal, in care cariera, familia si copilul isi au un timing propice.

Si cu totii suntem dezamagiti daca timpul trece si rezultatele nu se arata. Asadar, sa decizi sa te casatoresti cu cineva pentru ca urmeaza sa implinesti o anumita varsta, este o decizie luata in primul rand pe baza unei temeri.

Este ca si cum ti-ai alege viitorul legata la ochi, fara sa evaluezi avantaje si costuri, sau calitatile reale ale candidatului.

 

Ti-e teama sa nu iti pierzi partenerul daca nu va casatoriti mai repede. Multe cupluri functioneaza foarte bine si necasatorite. In principiu, suntem constienti ca un act nu garanteaza viitorul stralucit si ca orice contract poate fi desfacut.

Cu toate acestea cadem sub incidenta intrebarii „de ce nu ma ia?” sau mai rau ne lasam dusi de valul propunerii, chiar daca nu suntem pregatiti.

Chiar daca esti indragostita de persoana cu care formezi un cuplu, decizia de a va casatori trebuie sa fie o traire reciproca. Iar daca nu este, bucura-te de ceea ce ai, fara sa fortezi decizia ta sau a celuilalt.

 

M-a cerut, este frumos sa raspund cu „DA”. Se poate intampla sa ai parte de acea minunata surpiza in care el isi sacrifica un genunchi al pantalonului pentru ca asa a vazut in filme si iti pune cea mai induiosatoare intrebare.

Din dorinta de a avea parte de momentul hollywoodian, de a trai explozia de bucurie a martorilor, daca sunt prezenti, sau coplesita de surpriza poti accepta.

Incearca totusi, intr-o maniera eleganta, sa iti acorzi un timp de gandire. Esti pregatita sa iti petreci restul vietii cu posesorul intrebarii?

 

In grupul tau de prieteni, toti sunt casatoriti. Evident, nu este simplu ca la toate petrecerile sa asiguri numarul impar al invitatilor si sa vezi cum iti pierzi treptat prietenii casniciilor in care au intrat.

Cineva trebuie sa fie ultimul din grup, dar de ce tocmai tu? Si oare nu a trecut cam mult timp, cat mai trebuie sa astepti?

Sa fii casatorit sau intr-un cuplu nu este necesar mai bine decat sa fii singur. Daca ai dubii, intreaba-ti prietenii sau cunostintele nefericite in casnicie.

Una dintre cele mai proaste decizii este sa te dedici unui partener de moment doar pentru ca esti sigura necasatorita din grup.

 

Cand erai mica, jocul tau preferat era „de-a mireasa”. Un procent foarte mare dintre noi ne-am pus perdeaua sau mileul crosetat pe cap, cel putin o data in copilarie.

Si am crescut mari, am vazut cat de frumos se poate planifica o nunta si cum tot cadrul pare rupt dintr-un basm.

Sau, cel putin asta se intampla in reviste si reclame, unde partea in care invitatii se imbata pe manele nu este inclusa.

In mod surprinzatori, sa stii ca cei cincizeci de ani care urmeaza evenimentului sunt mult mai importanti decat acea petrecere de o seara.

Gandeste-te bine si intreaba-te daca nu cumva esti mai incantata de inel si nunta decat de partener.

 

Presiunea familiei. Parintii ne vor „asezati” la casa noastra, este firesc sa isi imagineze ca putem fi fericiti urmand tiparul lor de implinire.

Este firesc sa ne dorim sa avem bunicii prezenti la nunta si eventual sa ii bucuram cu un stranepot. Dar presiunile venite din partea lor sunt pur si simplu ticaitul ceasului altcuiva, nu al nostru.

Cand vine vorba despre o asemenea decizie, cine vrei sa hotarasca in locul tau?

 

Vrei un copil, iar partenerul iti e la indemana. Biologic vorbind, este preferabil sa ai un copil inaintea varstei de 40 de ani, sau in preajma ei.

Decizia de a deveni parinte urmata de „hai sa ne casatorim” este una dintre cele mai egoiste. In primul rand pentru ca nu mai iei in calcul compatibilitatea reala cu partenerul tau, dar si egoismul incapatanarii de a procrea, fara a te gandi la ceea ce va urma.

Evalueaza-ti relatia corect si nu aduce o noua faptura intr-un cuplu neconsolidat sau incompatibil. Sau, gandeste-te daca esti capabila sa fii parinte singur. Este o situatie in care poti ajunge cu o alegere gresita a partenerului.

 

Foto: 123rf.com

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll To Top