Now Reading
Vrei un creier mai deștept? Fă sex mai des

Vrei un creier mai deștept? Fă sex mai des

Sunt o mulțime de tehnici care ne învață să ne păstrăm creierul tânăr sau să ne îmbunătățim funcțiile cognitive. Dacă nu ai timp pentru ele, fă-ți timp pentru sex. Rezultatele sunt spectaculoase.

Citește și:

O de la Orgasm: Când și cum (n-)au femeile chef de sex

O de la Orgasm. Ghid pentru bărbați în folosirea vibratorului

Nu cred că mulți dintre noi au nevoie să fie încurajați să facă sex. Sau convinși. Sau rugați. Problema nu este că nu am vrea să facem sex ci că nu reușim să găsim timp pentru el. Sau momentul potrivit. Sau cu cine.

De ce să nu recunoaștem, „cine” este deseori o problemă, mai ales când nu ești într-un cuplu. Mai ales dacă ești femeie. Spunem că sexul ne ajută să fim mai deștepți, dar dacă ești singură, variantele la îndemână sunt deseori aventuri ocazionale. Iar asta sigur nu ne face să ne simțim prea deștepte. Complicat, nu?

Există însă, dacă vorbim de cupluri, o problemă de prioritizare. Păi să vedem: serviciu, copii, curățenie, vreo rudă care are nevoie de tine, o urgență de rezolvat, și uite cum timpul și energia ta se împrăștie. Iar dacă relația cu partenerul este într-o zonă de delăsare (recunoașteți că aveți și perioade din astea) atunci clar uitați de sex. Sau nu uitați, dar vă scuzați că sunteți prinși cu altele.

Să nu îi uităm pe cei care nu au o problemă la acest capitol. Aveți o viață sexuală satisfăcătoare? Bravo vouă! Dar tututor ne place să aflăm mai multe și despre lucrurile la care ne pricepem. Cine știe ce putem îmbunătăți.

 

Sexologii, bată-i vina…

Cercetările demonstrează că atunci când te gândești mai des la sex, sunt șanse să și faci mai des. Psihologii, în cadrul terapiilor de cuplu, recomandă și încurajează această practică pentru îmbunătățirea vieții sexuale. Respectiv, trimiteți-vă mesaje sezuale, sexy, sau de-a dreptul porno dacă asta vă stârnește.

Bineînțeles, și să citești articole cu diverse cercetări legate de sex te duce cu gândul tot acolo. Evident, dacă împărtășești și partenerului ce ai mai aflat tu.

Tot din cercetări aflăm că 70% dintre bărbați se gândesc la sex în fiecare zi, pe când doar 34% dintre femei o fac.

Poate pentru că ele, femeile își asumă mai multe sarcini casnice și de creștere a copiilor. Când ai programul prea plin, timpul pentru fantezii și reverii este redus. Pe de altă parte, rezultatele sunt adunate pe urma declarațiilor participanților la studiu. Cine știe unde zace adevărul.

 

Vrei performanță? Fă sex!

Nu ne referim la performanța sexuală, deși evident, practica te ajută să îți îmbunătățești talentele. Din păcate, cu atâtea lucruri de făcut, numai sex nu faci. Nu-i așa? Și totuși, dacă ai ști că ai mai mult randament la taskurile zilnice atunci când faci sex, nu îți vine să îți reorganizezi prioritățile? Sexul îți păstrează mintea ascuțită.

Wright, Jenks & Demeyere, într-un studiu publicat chiar în 2017 demonstrează că sexul îmbunătățește funcțiile cognitive.

Mai exact, dacă faci sex mai des vei avea o performanță mai bună la testele de fluență verbală (transpus în realitate ar însemna că te exprimi mai coerent și îți găsești cuvintele mai ușor) și în privința abilităților de orientare în spațiu. Ambele sunt legate de memorie și funcții executorii.

Mai mult, cercetătorii ne spun că rezultatele se văd și dacă facem sex o dată pe săptămână. Din nou, cei fără partener constant vor fi dezamăgiți.

Să faci sex săptămânal când ești singur e o provocare. Dar nu au de ce să se panicheze, studiul sugerează că și masturbarea aduce aceleași beneficii. Deci putem face oricând sex cu noi înșine.

 

Sexul de calitate necesită eforturi…

Cuplurile se plâng de lipsa spontaneității. Interesant, pentru că totodată, atunci când bărbatul este spontan, iar femeia tocmai a pus o mașină de rufe și se apucă să spele vasele, tot cu nemulțumire rezultă.

Dar 63% dintre persoanele din studiul menționat anterior au experimentat o discrepanță între cât sex și-ar dori și de cât au, în fapt, parte. Și nu, acestea nu sunt persoanele singure.

Ce ai de făcut în acest sens este să muncești pentru a obține ce vrei. Cam la fel ca-n orice alt aspect al vieții. Dacă vrei o viață sexulă mai bună, fă sex des.

Multe cupluri cred că e o chestiune strict de compatibilitate: suntem destinați să ne potrivim au ba. Se pot baza pe asta cum se bazează pe compatibilitatea dintre zodii. Dacă e Berbec, ia-o la fugă. Dimpotrivă! Soluția este tocmai să faci un efort pentru a îmbunătăți partidele de sex. Și nu, nu este un semnal de alarmă să faci asta. Este o declarație a intențiilor și implicării voastre.

Cercetători din Toronto spun că e important să ne focusăm pe evoluția noastră sexuală. Așa cum am progresat în carieră muncind mai mult și fiind mai implicați, și cu sexul este la fel. Și ne putem îmbunătăți mereu.

Cei care știu că pentru a-și menține satisfacția sexuală în cuplu este necesar un efort și că uneori pot exista și probleme sau provocări în această zonă sunt mult mai satisfăcuți. Și mai isteți. Și mai productivi și focusați și pe alte aspecte ale vieții.

Sexul îți dă avântul de care ai nevoie să fii mai performant, iar toată imaginea de ansamblu te face mai fericit. Mai sunt necesare argumente?

Foto: shutterstock.com

 

 

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll To Top