Now Reading
BraveKids – festivalul dedicat diversitatii culturale si copiilor din mediile devaforizate

BraveKids – festivalul dedicat diversitatii culturale si copiilor din mediile devaforizate

Revista Psychologies

BraveKids, cel mai mare festival dedicat diversitatii culturale si copiilor din mediile devaforizate a avut loc de curand in Polonia, iar Romania a fost reprezentata de Ioana Ginghina.

In cadrul festivalului au fost invitate 19 tari – Maroc, Georgia, Ucraina, Mexic, Slovacia, Uganda, Spania, Moldova, India, Estonia, Israel, Italia, Iran, Brazilia, Polonia, Nepal, Macedonia, Indonezia si Romania.
Timp de o luna, 122 de micuti artisti au lucrat cate 8 ore pe zi pentru cel mai mare spectacol de muzica si dans din toate culturile lumii prezente in proiect.

Spectacolul final a avut loc in data de 12 iulie, in Wroclaw in fata a 1600 de spectatori.
Echipa Ioanei Ginghina impreuna cu fetita ei, Ruxandra si 5 micuti artisti de la Fundatia Principesa Margareta a Romaniei au trait experiente de neuitat timp de 1 luna.

Copii din diferite tari formau o grupa care era coordonata de instructori, actori profesionisti. Tehnica prin care copiii au creat acest spectacolul a fost ”Kids teach kids”. Micutii artisti au invatat unii pe altii dansurile si melodiile din spectacol, reprezentative culturii lor, instructorii intervenind doar la succesiunea momentelor pe scena.

Pentru Ioana Ginghina, experienta a fost una de neuitat motiv pentru care isi doreste sa organizeze si in Romania un astfel de festival. 

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll To Top