Now Reading
In ce domenii prefera romanii sa se angajeze in 2016

In ce domenii prefera romanii sa se angajeze in 2016

Revista Psychologies

eJobs, site-ul numarul unu în recrutarea online, a realizat o cercetare despre domeniile preferate de angajare ale romanilor, in functie de gen, varsta, experienta.

Profilul candidatilor si interesele lor reprezinta date importante atat pentru cei interesati sa-si gaseasca un job, cat si pentru companii. Este util ca din postura de candidat sa iti cunosti competitorii, iar din postura de recrutor sa stii ce preferinte au candidatii pentru a veni cu acele oferte care sa corespunda asteptarilor lor.

eJobs a analizat preferintele candidatilor in perioada iunie-iulie 2016, majoritatea persoanelor chestionate provin din Bucuresti, din Nord Estul si Nord Vestul tarii si indica Tendintele in piata fortei de munca. Iata aici rezultatele studiului eJobs.

Ingineria, Contabilitatea si Vanzarile in Top 3 domenii preferate de candidati

La nivelul intregii tari, cele mai cautate domenii, in care respondentii chestionarului eJobs doresc sa lucreze sunt: Ingineria, aleasa de 9% dintre respondenti, Contabilitatea-Finante, preferata de 7% dintre persoanele chestionate, urmate de Vanzari si Resurse umane – Psihologie (6% dintre respondenti pentru fiecare domeniu).

Salariile peste medie din domeniul IT, situeaza acest domeniu pe locul 5 in topul preferintelor candidatilor pentru angajare, pe aceeasi pozitie fiind si domeniul Achizitii-Logistica-Aprovizionare si Management-Consultanta (5% dintre respondenti pentru fiecare domeniu).

Citeste mai mult aici.

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll To Top