Now Reading
Povestea unei supravietuitoare

Povestea unei supravietuitoare

Revista Psychologies
Autor: Eleonora Pokola
Editura: Amaltea

Revista Avantaje si-a facut o misiune de suflet ca, la fiecare editie a Galei Femeia Anului, sa premiem femei obisnuite cu povesti neobisnuite. E felul nostru de a incuraja femeile sa lupte impotriva nedreptatilor cu care se intalnesc in viata de zi cu zi. Sunt eroine anonime care alcatuiesc comunitatea femeilor puternice, a femeilor curajoase care nu accepta verdictul „nu se mai poate face nimic!” Sunt femei care isi transforma impasul sau tragedia personala intr-o sansa de a schimba viata celor care trec prin situatii similare.
 

Anul trecut, la Categoria apararea si promovarea Drepturilor Femeii, am premiat o cititoare Avantaje pentru curajul de a a-si asuma experienta personala scriind o carte, primul testimonial de violenta domestica din Romania. Primul de acest fel asumat, ceea ce inseamna o dovada de mare curaj.

Autoarea cartii se numeste Eleonora Pokola, este inginer chimist de profesie, locuieste in Cluj Napoca, are 49 ani, este mama a doi copii, supravietuitoare a unui cancer de san si a hepatitei C.

Revista Avantaje si-a asumat misiunea de a o sustine in publicarea acestor marturii, tocmai pentru ca din exemplul ei curajos sa se inspire si alte femei in situatii similare.

Poate ca astfel vor fi mai multe sanse de a intelege si a limita fenomenul violentei domestice in Romania.

Poate ca, inspirate de exemplul ei, cele care sunt deja victime vor gasi resursele interioare pentru a se scutura de povara si de a-si redobandi demnitatea si respectul.

Dincolo de povestea adevarata a eroinei, cartea este un ghid practic care ofera informatie utila celor care se regasesc in situatii similare sau cunosc persoane care se confrunta cu fenomenul de violenta domestica, sub toate formele sale: violenta fizica, dar si verbala, emotionala sau financiara, forme mai subtile, care nu lasa vanatai, dar care afecteaza profund demnitatea femeii.

Cititoarele vor afla care sunt cauzele acestui fenomen, care este portretul psihologic al agresorului, inca de la inceputurile relatiei de cuplu, care sunt drepturile juridice ale femeilor agresate si unde pot gasi ajutor (adaposturi, consiliere psihologica si juridica gratuite etc.)

Cu doar cateva zile in urma, cartea “Povestea unei supravietuitoare” a iesit din tipografie. Multumim pe aceasta cale echipei Editurii Amaltea, care ne-a sprijinit in publicarea cartii.

 

 

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll To Top