Now Reading
Psihologia Infidelitatii. Manual de supravietuire

Psihologia Infidelitatii. Manual de supravietuire

Revista Psychologies
Autor: Ramona Covrig
Editura: Biblioteca Institutului de Psihologie si Psihoterapie Adleriana

,,Infidelitatea poate fi considerata una dintre cele mai mari provocari ale relatiei de cuplu, dar mai ales a timpurilor noastre. In practica psihoterapeutica, mare parte a pacientilor vin in cabinetul de psihoterapie cu probleme legate de relatia de cuplu, si un procent semnificativ este dedicat celor care se confrunta cu infidelitatea (inseala sau sunt inselati). Astfel ca in timp am inceput sa ofer o atentie aparte acestui fenomen social. Am observat ca din multimea de probleme cu care fiinta umana se confrunta la un moment dat in viata sa, infidelitatea este una dintre cele mai devastatoare si dureroase experiente pe care o poate suporta, si aceasta datorita sentimentului de tradare si a unui profund sentiment de pierdere a increderii rezultat din violarea codului etic al cuplului.’’ Scopul a fost acela de a evidentia una dintre perspectivele asupra acestui fenomen complex.

Din cuprins: • Introducere 1. Infidelitatea in relatia de cuplu 2. Cine are masura infidelitatii ? a. Tipuri de infidelitate, b. Nevoile psihologice si infidelitatea, c. Fazele infidelitatii. Caruselul infidelitatii, d. Cum inseala barbatii. Cum inseala femeile e. Mituri despre infidelitate 3. Motive ale infidelitatii 4. Predictorii infidelitatii. Semne prevestitoare • Testul vulnerabilitatii la infidelitate 5. Psihoterapia infidelitatii a. O introducere in psihoterapia de cuplu b. Psihologia infidelitatii din perspectiva psihologiei adleriene • Principiile psihologiei adleriene• Aplicabilitatea principiilor adleriene in explicarea infidelitatii c. Tratamentul infidelitatii • Declaratia lui Eu • Amintirile timpurii ca tehnica de lucru cu infidelitatea • Cea mai memorabila observatie, utilizata ca tehnica de lucru d. Infidelitatea de tip ,,afemeiat’’ 6. Sa raman sau sa plec ? Divortul ca eliberare 7. Are iubirea varsta ? De ce alegem uneori parteneri mai tineri 8. Diada perfecta a iubirii 9. Codul etic al cuplului 10. Mediul profesional si neglijarea partenerului 11. A fi sau a nu fi casatorit. Pierderea libertatii si a intimitatii 12. Pierderea partenerului 13. Problemele cuplului modern 14. Poezii din suflet si din minte scornite

 

 

Ramona Covrig, ECP Holder

Statut profesional: psihoterapeut, formator, supervizor. Supraspecializari in psihoterapie de cuplu, consiliere maritala si premaritala, psihosexualitate in Irlanda, Germania, Belgia, Sua, Ungaria, Olanda. Master Psihoterapie Individuala/Adleriana si Master in Psihoterapie cognitiv-comportamentala.

Fondator si Presedinte al Institutului de Psihologie si Psihoterapie Adleriana, www.ippa-hhm.ro.

Practica privata in cadrul Cabinetului de psihologie Covrig Ramona Maria, www.psihoconsult.ro, email: [email protected], tel.0722941484.

Sustine workshopuri si prelegeri in tara pe teme legate de psihologia relatiei de cuplu, psihosexualitate si tehnici de lucru in practica psihoterapeutica.

Ofera servicii de dezvoltare personala si profesionala pentru grupuri, atat in Bucuresti cat si in tara.
 

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll To Top