Now Reading
Cea mai frumoasa carte pentru copii

Cea mai frumoasa carte pentru copii

Revista Psychologies

„Domnisoara Poimaine si joaca de-a Timpul” (Ed. Curtea Veche, 2014), scrisa de Adina Rosetti si ilustrata de Cristiana Radu, a castigat premiul sectiunii Carte pentru copii si tineret in cadrul concursului national „Cele mai frumoase carti din Romania”.

Cartea se adreseaza copiilor cu varste cuprinse intre 3 si 8 ani si isi doreste sa raspunda, intr-o maniera ludica si creativa, intrebarilor pe care le pun cei mici despre timp.

Domnul Azi, batrana doamna Ieri, domnisoara Poimaine, Vrajitoarea Niciodata si spiridusul Vreodata isi dau intalnire intr-o poveste amuzanta in care timpul incepe sa curga mai repede ca de obicei, asa cum fantazeaza toti copiii cand sunt mici si nerabdatori sa creasca mai repede.

Copiii care vor neaparat sa afle „de ce azi e azi si cum se transforma in maine”, „a trecut ieri sau urmeaza sa vina” sau „ce-i aia poimaine si de ce nu vine mai repede” pot face cunostinta cu personajele cartii care va fi prezenta si in cadrul Targului International Gaudeamus (19-23 noiembrie, Romexpo).

 

Adina Rosetti a umplut in copilarie caiete cu compuneri despre extraterestri, a aterizat din greseala la o facultate economica si a devenit apoi scriitoare si jurnalista. A scris articole, reportaje si povesti pentru Dilema Veche, Time Out, Elle, Esquire, BeWhere, Formula As, Unica si alte publicatii. Este autoarea romanului Deadline (2010, 2011) publicat la Curtea Veche Publishing si aparut in Franta la editura Mercure de France (2013). In timpul liber inventeaza povesti pentru cei doi copii ai ei, Clara (9 ani) si Anton (4 ani), si sta cu nasul in carti.

Cristiana Radu s-a jucat de cand se stie cu creionul, hartia si povestile. Spre deosebire de majoritatea adultilor, ea inca nu s-a oprit. A absolvit sectia de pictura si apoi un master in arte vizuale, in 2006, la Universitatea Nationala de Arta Bucuresti. In prezent exploreaza cararile artei vizuale contemporane cu aceeasi placere cu care traseaza in continuare pe hartie personaje si povesti, decoreaza camere pentru copii sau tine ateliere de desen pentru mari si mici.

 

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll To Top