Concert Regal caritabil pe scena Ateneului Roman

Fundatia Principesa Margareta a Romaniei organizeaza a noua editie a Concertului Regal de strangere de fonduri, pe 25 octombrie 2016, la Ateneul Roman. 

 

 

Violonistul Roman Kim si Orchestra Fundatiei Principesa Margareta a Romaniei, condusa de Tiberiu Soare, sustin un concert eveniment in beneficiul programului Tinere Talente.

In debutul concertului, Principesa Mostenitoare Margareta va da citire mesajului prilejuit de aniversarea Majestatii Sale Regelui Mihai I, la implinirea varstei de 95 de ani.

Evenimentul are loc in prezenta membrilor Familiei Regale, respectiv Altetele Lor Regale Principesa Mostenitoare Margareta, Principele Radu si Principesa Maria.

Concertul Regal este unul dintre cele mai longevive si de succes evenimente de strangere de fonduri din Romania, cu o istorie de noua ani. Fundatia Principesa Margareta a Romaniei continua astfel traditia Familiei Regale de a sustine si promova cultura si talentul romanesc.

In fiecare an, de ziua Regelui Mihai I, acest grandios eveniment aduce pe scena Ateneului Roman cei mai valorosi muzicieni ai momentului si mobilizeaza fonduri pentru a sustine tinerii artisti talentati din tara noastra.

Invitatul special al concertului de anul acesta, Roman Kim, este unul dintre cei mai apreciati violonisti ai tinerei generatii, un muzician cu o tehnica perfecta. La numai 25 de ani, este comparat de critici cu genialul Niccolo Paganini, prin prisma talentului, creativitatii si a realizarilor sale remarcabile.

Roman Kim nu este numai un virtuoz al viorii, ci si compozitor si inventator, reimaginand maniera in care arta muzicala se poate dezvolta in era tehnologiei.

Renumitul dirijor Tiberiu Soare va conduce pentru a treia oara Orchestra Fundatiei Principesa Margareta a Romaniei in cadrul Concertului Regal, acesta dedicandu-se in fiecare an selectiei si pregatirii celor mai talentati tineri muzicieni din Romania.

Fondurile stranse prin sponsorizari si donatii la Concertul Regal din 25 octombrie 2016 vor sprijini o noua generatie de bursieri, prin programul national Tinere Talente. In decursul a 9 ani, Fundatia Principesa Margareta a Romaniei  a investit aproape 1.000.000 Eur in viitorul artistic al Romaniei.

Peste 250 de artisti aflati la inceput de drum, care provin din familii modeste, au fost sustinuti cu burse, mentori si promovare si au reusit astfel performante extraordinare pe plan national si international.

Programul Tinere Talente a fost recunoscut ca Cel mai bun program de Arta si Cultura din Romania la Gala Societatii Civile, editiile din 2013 si 2015.

Comentează și tu
Recomandări
„Poezia ramane supapa de protectie, fereastra catre vis, prietenul fidel la care ne intoarcem in perioadele albastre...“
„Poezia ramane supapa de protectie, fereastra catre vis, prietenul fidel la care ne intoarcem in perioadele albastre…“

Radu Bata preda franceza francezilor si in timpul liber, scrie poezie. Pe care o numeste, frivol si autoironic, „poezeta“, si care rimeaza cu „dramoleta“. Dar poezetele sale sunt departe de a fi dramolete. Ele au adesea un suflu dramatic foarte serios, ca atunci cand, intr-o seara perfecta si senina de vara, se intuieste furtuna de maine.

Citeste
Festivalul de Film Francez, un regal de sentimente si dupa amieze
Festivalul de Film Francez, un regal de sentimente si dupa amieze

Sentimentele verilor si ale oraselor „Ce sentiment de l’ete“ este […]

Citeste
Festivalul International de Teatru Independent UNDERCLOUD si-a desemnat castigatorii
Festivalul International de Teatru Independent UNDERCLOUD si-a desemnat castigatorii

Miercuri, 31 august 2016, pe scena Arcub Gabroveni, a avut loc Gala de inchidere a celei de-a noua editii a Festivalului International de Teatru Independent UNDERCLOUD. S-au acordat cinci premii la cinci categorii si cinci premii speciale.

Citeste
BraveKids – festivalul dedicat diversitatii culturale si copiilor din mediile devaforizate
BraveKids – festivalul dedicat diversitatii culturale si copiilor din mediile devaforizate

BraveKids, cel mai mare festival dedicat diversitatii culturale si copiilor din mediile devaforizate a avut loc de curand in Polonia, iar Romania a fost reprezentata de Ioana Ginghina.

Citeste
Orchestra Nationala Radio inchide stagiunea simfonica la Sala Radio
Orchestra Nationala Radio inchide stagiunea simfonica la Sala Radio

Vineri, 17 iunie (19.00), concertul care incheie o bogata stagiune a Orchestrei Nationale Radio se va derula la Sala Radio sub bagheta apreciatului dirijor roman CRISTIAN MANDEAL. Evenimentul va propune o creatie a celebrului compozitor francez al Bolero-ului: RAVEL – Concertul in sol major pentru pian si orchestra. Il veti aprecia ca solist pe pianistul CSIKY BOLDIZSÁR jr., distins in 1994 cu Premiul „Cella Delavrancea”, acordat de maestrul Dan Grigore.

Citeste
   “Asa grait-a Zarathustra” de RICHARD STRAUSS la SALA RADIO
  “Asa grait-a Zarathustra” de RICHARD STRAUSS la SALA RADIO

Vineri, 10 iunie (19.00), Orchestra Nationala Radio si CRISTIAN MACELARU, dirijor asociat al Filarmonicii din Philadelphia, va invita la Sala Radio la un concert in care veti asculta celebra partitura Asa grait-a Zarathustra, semnata de compozitorul german Richard Strauss.

Citeste