Now Reading
Dezbatere la Bucuresti cu Aurora Liiceanu: Legaturi de singe. Povestea Ioanei

Dezbatere la Bucuresti cu Aurora Liiceanu: Legaturi de singe. Povestea Ioanei

Revista Psychologies

Ioana, zisa Biba, are o poveste cutremuratoare: in urma cu mai multi ani, si-a ucis in bataie fratele. Ce anume a impins-o la acest gest? A fost ceva legat de firea ei sau urmarea unei copilarii marcate de abuzuri? Si, pina la urma, cine este Biba? O incercare de a raspunde la aceste intrebari, dar si un tablou realist al vietii in inchisoare, in volumul Legaturi de singe. Povestea Ioanei de Aurora Liiceanu (Polirom, 2013).

 

In dezbatere la Libraria Carturesti Verona, joi, 7 noiembrie, ora 18.00

 

Participa, alaturi de autoare:

Mihai Ioan Micle, doctor in psihologie, contributor la documentarea cartii

Dan Antonescu, specialist criminolog

Iuliana Alexa, redactor-sef al revistei Psychologies

 

Cartea

La prima vedere, Ioana, zisa Biba, este o femeie obisnuita. Inca tinara, energica, se ocupa de casa si de iubitul bolnav. Ea are insa o poveste cutremuratoare: in urma cu mai multi ani, si-a ucis in bataie fratele. Ce anume a impins-o la acest gest? A fost un simplu impuls sau urmarea unei copilarii marcate de abuzuri? Ioana crede ca un moment esential i-a schimbat destinul – cel in care si-a invitat fratele mai mare sa locuiasca impreuna. Stie ca este vinovata, dar nu pare sa aiba remuscari pentru raul pe care l-a facut. Pornind de la povestea ei, Aurora Liiceanu schiteaza un tablou realist al vietii in inchisoare si incearca sa stabileasca daca exista un „cod genetic” al criminalilor sau daca faptele acestora sint rezultatul educatiei si al conjuncturii.

 

Din cuprins:

Tinerete deocheata • Barbatii Bibei • Si totusi iubirea… Sex virtual si sex real programat • „Traim impreuna, dar sintem diferite” • Ce este o femeie liminala? • Biba versus Ana: ce le desparte? • Regretele Bibei, dorintele, alegerile • Si, pina la urma, cine este Biba?

 

Documentarea pentru aceasta carte a fost realizata in colaborare cu Mihai Ioan Micle.

 

 

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll To Top