PRIMA EDIŢIE PROJECT A – TÂRG DE BIJUTERIE CONTEMPORANĂ „THIS IS NOT A JEWERY EXHIBITION”

 

Expoziţia “This is Not a Jewelry” va deschide prima ediţie PROJECT A, târg de bijuterie contemporană bianual dedicat în exclusivitate designerilor absolvenţi ai Assamblage Şcoala de Bijuterie Contemporană. Evenimentul va avea loc în perioada 7-8 iunie în cadrul Galeriei Galateca şi va reuni 28 designeri autohtoni, sub o tematica expoziţională specială.

This is NOT a JEWELRY este o tema inspirată din celebrul tablou al lui Rene Magritte Ceci n’est pas une pipe, devenit un simbol al artei moderne. Tema de aplicaţie este o provocare de reconsiderare a conceptului de bijuterie contemporana, de eliberare şi de îmbinare, în acelaşi timp, cu alte forme de artă. Tema invită la un proces de căutare a unei forme libere de exprimare artistică, dincolo de limitele convenţionalului şi comercialului.

Designerii care îşi vor expune noile colecţii sunt: Adina Istrate, Alexandra Ungurelu, Alina Simion, Alis Lalu, Ana Maria Dobras, Anca Pandrea, Andreia Popescu, Bianca Grin, Gabriela Secarea, Ioana Streza & Alexandru Burlacu, Irina Moise, Mihaela Ivana, Rodica Richard, Adina Cretu, Alexandra Barbu, Alina Predoiu, Amalia Lungu, Arina Nitulescu, Camelia Lupu, Carmen Watkins, Corina Mardari, Dana Tudor, Diana Vasile, Iuliana Asoltanei, Iza Visoianu, Lucienne, Monica Stanescu si Silvia Suotean.

Project A este organizat de Assamblage Şcoala de Bijuterie Contemporană în colaborare cu Galeria Galateca şi face parte din manifestul de exprimare şi statutare a bijuteriei contemporane ca formă de artă independentă. Tot în cadrul evenimentului, vizitatorii vor putea găsi şi primul număr al revistei Autor, un proiect care poziţionează designerii români în contextul internaţional al bijuteriei contemporane.

7-8 iunie, interval orar 11.00-20.00, Galeria Galateca

Site official: www.project-assamblage.ro

loading...
Comentează și tu
Recomandări
„Poezia ramane supapa de protectie, fereastra catre vis, prietenul fidel la care ne intoarcem in perioadele albastre...“
„Poezia ramane supapa de protectie, fereastra catre vis, prietenul fidel la care ne intoarcem in perioadele albastre…“

Radu Bata preda franceza francezilor si in timpul liber, scrie poezie. Pe care o numeste, frivol si autoironic, „poezeta“, si care rimeaza cu „dramoleta“. Dar poezetele sale sunt departe de a fi dramolete. Ele au adesea un suflu dramatic foarte serios, ca atunci cand, intr-o seara perfecta si senina de vara, se intuieste furtuna de maine.

Citeste
Festivalul de Film Francez, un regal de sentimente si dupa amieze
Festivalul de Film Francez, un regal de sentimente si dupa amieze

Sentimentele verilor si ale oraselor „Ce sentiment de l’ete“ este […]

Citeste
Concert Regal caritabil pe scena Ateneului Roman
Concert Regal caritabil pe scena Ateneului Roman

Fundatia Principesa Margareta a Romaniei organizeaza a noua editie a Concertului Regal de strangere de fonduri, pe 25 octombrie 2016, la Ateneul Roman.

Citeste
Festivalul International de Teatru Independent UNDERCLOUD si-a desemnat castigatorii
Festivalul International de Teatru Independent UNDERCLOUD si-a desemnat castigatorii

Miercuri, 31 august 2016, pe scena Arcub Gabroveni, a avut loc Gala de inchidere a celei de-a noua editii a Festivalului International de Teatru Independent UNDERCLOUD. S-au acordat cinci premii la cinci categorii si cinci premii speciale.

Citeste
BraveKids – festivalul dedicat diversitatii culturale si copiilor din mediile devaforizate
BraveKids – festivalul dedicat diversitatii culturale si copiilor din mediile devaforizate

BraveKids, cel mai mare festival dedicat diversitatii culturale si copiilor din mediile devaforizate a avut loc de curand in Polonia, iar Romania a fost reprezentata de Ioana Ginghina.

Citeste
Orchestra Nationala Radio inchide stagiunea simfonica la Sala Radio
Orchestra Nationala Radio inchide stagiunea simfonica la Sala Radio

Vineri, 17 iunie (19.00), concertul care incheie o bogata stagiune a Orchestrei Nationale Radio se va derula la Sala Radio sub bagheta apreciatului dirijor roman CRISTIAN MANDEAL. Evenimentul va propune o creatie a celebrului compozitor francez al Bolero-ului: RAVEL – Concertul in sol major pentru pian si orchestra. Il veti aprecia ca solist pe pianistul CSIKY BOLDIZSÁR jr., distins in 1994 cu Premiul „Cella Delavrancea”, acordat de maestrul Dan Grigore.

Citeste