Now Reading
Festivalul International de Teatru Independent UNDERCLOUD si-a desemnat castigatorii

Festivalul International de Teatru Independent UNDERCLOUD si-a desemnat castigatorii

Miercuri, 31 august 2016, pe scena Arcub Gabroveni, a avut loc Gala de inchidere a celei de-a noua editii a Festivalului International de Teatru Independent UNDERCLOUD.  S-au acordat cinci premii la cinci categorii si cinci premii speciale.

 

Festivalului International de Teatru Independent UNDERCLOUD a gazduit peste 40 de spectacole si evenimente teatrale din tara si din strainatate, workshopuri, conferinte, expozitii, intalniri cu artisti din lumea culturala si teatrala.

Printre cei prezenti s-au aflat Pascal Bruckner, Mihai Maniutiu, Razvan Vasilescu, Marian Ralea, Alister O’Loughlin, Elena Kovalskaya. La UNDERCLOUD 2016, s-a desfasurat si o intalnire a criticilor de teatru,  moderata de criticul Octavian Saiu.

La eveniment au luat parte invitati de prestigiu precum John Elsom si Benny Lim. De asemenea, invitata de la Edinburgh International Festival a fost Sally Hobson, Head of Creative Learning.

Momentul culminant a fost acordarea premiilor UNDERCLOUD 2016 de catre membrii juriului format din regizoarea Sanda Manu, directorul de scena Victor Ioan Frunza, teatrologul Octavian Saiu, actrita Dorina Chiriac si George Ivascu, regizorul si directorul Teatrului Metropolis, astfel:

Premiul pentru Cea mai buna actrita i-a fost acordat Ilonei Brezoianu, pentru rolul din spectacolul „Fata din curcubeu”, regia Lia Bugnar, productie Godot-cafe Teatru.

Premiul pentru Cel mai bun actor i-a fost acordat lui Dan Radulescu, pentru rolul din spectacolul „Omul-perna”, regia Eugen Gyemant, productie Arcub, Eugen Gyemant, Fundatia Calea Victoriei si Teatrul Act.

Premiul pentru Cel mai bun spectacol a revenit spectacolului „Omul-perna”, regia Eugen Gyemant. Premiul DADA UNDERCLOUD pentru Scenografie: Maria Nicola pentru scenografie si costume in spectacolul „Omul-perna”.

Premiul pentru Regie a mers catre spectacolul „Omul-perna”, regizat de Eugen Gyemant.

Premiul Juriului i-a fost acordat Teatrului UNTEATRU.

Premiile UNDERCLOUD pentru concept, regie si interpretare:

„Alearga. Flas jurnal de jogging”, regia: Silvia Calin, autor text: Ana Maria Sandu.

„(P)ROTAGONISTA” de Marco Tesei, regia: Mariana Camarasan & Amalia Iorgoiu, cu Florina Gleznea, producție UNDERCLOUD.

PREMIUL TEATRU LIBER – UNDER ANY CLOUD s-a acordat regizorului Mihai Maniutiu, directorul Teatrului National din Cluj.

PREMIUL DE EXCELENTA s-a acordat actorului Alister O’Loughlin, pentru performanta din spectacolul „The Tragedian”, regia Miranda Henderson. Productie Prodigal Theatre – Londra.

 

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll To Top