Now Reading
Maxim Vengerov va concerta la Gala UNICEF – Camera Deputatilor 2014

Maxim Vengerov va concerta la Gala UNICEF – Camera Deputatilor 2014

Revista Psychologies

Cu ocazia Zilei Internationale a Drepturilor Copilului, pe data de 20 noiembrie 2013, UNICEF Romania si Camera Deputatilor organizeaza, pentru al doilea an consecutiv, o Gala de Informare si Strangere de Fonduri in vederea protejarii copiilor impotriva violentei. Maxim Vengerov, unul dintre cei mai mari muzicieni ai lumii, numit adesea cel mai bun violonist in viata, va oferi un recital extraordinar in cadrul Galei.

Maxim Vengerov este Ambasador al Bunavointei pentru UNICEF, fiind primul cantaret de muzica clasica care a primit aceasta functie (in 1997). In calitate de Ambasador al Bunavointei pentru UNICEF, Maxim a inspirat prin intermediul muzicii sale copii din intreaga lume.

Castigator al premiilor Grammy, Maxim Vengerov a sustinut concerte sold out cu cele mai ilustre orchestre (Berlin Philharmonic, London Symphony Orchestra, BBC Symphony Orchestra, Toronto and Montreal Symphony Orchestra, Mariinsky Theatre Orchestra, Chicago Symphony Orchestra) si cei mai faimosi dirijori din lume si a oferit recitaluri solo in cele mai importante orase de pe mapamond.

Gala de Informare si Strangere de Fonduri este parte a campaniei “Violenta verbala raneste”, derulata de UNICEF in perioada octombrie 2014 – iunie 2015.

Si de aceasta data, Gala va reuni membrii ai Guvernului si Parlamentului, ai mediului diplomatic si de afaceri, personalitati publice, artisti si jurnalisti, care doresc sa sustina campania UNICEF impotriva violentei verbale asupra copiilor.

Gala va fi prezentata de Andreea Marin, Ambasador al Bunavointei pentru UNICEF Romania. Un moment special al serii va fi si Licitatia de Papusi, create de copii si designeri celebri.

“Protejarea copiilor impotriva oricarui tip de violenta reprezinta cea mai importanta si valoroasa investitie pe care o tara o poate face pe termen lung si care depinde de fiecare dintre noi. Am incredere ca Maxim Vengerov, Ambasador al Bunavointei pentru UNICEF, ne va ajuta sa mobilizam si mai multa lume in beneficiul copiilor vulnerabili”, a declarat Sandie Blanchet, Reprezentantul UNICEF in Romania.

UNICEF lucreaza impreuna cu autoritati centrale si locale, ONG-uri si alti parteneri pentru a dezvolta si implementa modele eficiente inclusiv din punct de vedere al costurilor pentru a preveni violenta, pentru a imbunatati cadrul legal si pentru a influenta normele sociale.

Fondurile stranse in urma Galei vor sustine eforturile UNICEF ca fiecare comunitate din Romania sa aiba un asistent social, un asistent medical si o scoala prietenoasa care sa identifice cat mai repede cazurile de violenta impotriva copiilor si sa ofere sprijin.

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll To Top