Tablouri altfel la expozitia ”Here & Now” a lui Dominic Virtosu

Joi, 22 ianuarie, de la ora 19:00, are loc vernisajul expozitiei ”Here & Now” a pictorului Dominic – Petru Virtosu, in cadrul Academiei de Studii Economice, strada Caderea Bastiliei nr. 2-10, cladirea Ion N. Angelescu, etaj 1.

In cadrul expozitiei artistul va expune 60 de lucrari diferite prin tehnica, stil si abordare, unite insa prin sursa de inspiratie: mici fragmente de prezent. Expozitia va putea fi vizitata pana pe 28 februarie 2015.

“Expozitia „Here&Now” este inspirata din diferite momente ale vietii mele si din realitati ale cotidianului pe care le reinterpretez si le transform in fantastic si misterios.

Lucrarile mele pornesc de la mici fragmente de prezent: felia de tort, plimbarea cu barca, zborul; si transced intr-un univers al posibilului, un spatiu in care regulile gravitatiei, timpului si miscarii sunt schimbate si necunoscute.

Ea reprezinta, pentru mine, un nou drum: un inceput intr-o directie vizuala inovativa pe care nu am mai abordat-o pana acum.” (Dominic – Petru Virtosu)

Primul lucru care iti sare in ochi atunci cand privesti lucrarile lui Dominic – Petru Virtosu ce fac parte din aceasta expozitie este aprehensiunea autorului pentru personaje care amintesc de lumea animala, asezate in contexte neobisnuite.

Fie ca este vorba despre un elefant mitologic care pare a izbucni din Big-Bang-ul primordial, aducand cu el tot alaiul de sunete si culoare al acestei lumi, fie ca e vorba de iepuri ilustrati in cele mai diverse ipostaze (unele chiar siderale), fie ca este vorba de cai aflati in posturi de relaxare (oarecum casnica) sau de fiinte cu silueta umana dar si cu urechi lungi si trompa, Dominic – Petru Virtosu  ne dezvaluie o lume in care imaginarul capata conotatii onirice.

Pictura lui Dominic – Petru Virtosu este iesita dintr-un peisaj ce imbina realismul, suprarealismul si interiorizarea profunda, arata imaginatia si creatia unui artist pe care il vom vedea din ce in ce mai mult in peisajul cultural romanesc, pe piata de arta din Romania, dar si din strainatate.

 

Comentează și tu
Recomandări
„Poezia ramane supapa de protectie, fereastra catre vis, prietenul fidel la care ne intoarcem in perioadele albastre...“
„Poezia ramane supapa de protectie, fereastra catre vis, prietenul fidel la care ne intoarcem in perioadele albastre…“

Radu Bata preda franceza francezilor si in timpul liber, scrie poezie. Pe care o numeste, frivol si autoironic, „poezeta“, si care rimeaza cu „dramoleta“. Dar poezetele sale sunt departe de a fi dramolete. Ele au adesea un suflu dramatic foarte serios, ca atunci cand, intr-o seara perfecta si senina de vara, se intuieste furtuna de maine.

Citeste
Festivalul de Film Francez, un regal de sentimente si dupa amieze
Festivalul de Film Francez, un regal de sentimente si dupa amieze

Sentimentele verilor si ale oraselor „Ce sentiment de l’ete“ este […]

Citeste
Concert Regal caritabil pe scena Ateneului Roman
Concert Regal caritabil pe scena Ateneului Roman

Fundatia Principesa Margareta a Romaniei organizeaza a noua editie a Concertului Regal de strangere de fonduri, pe 25 octombrie 2016, la Ateneul Roman.

Citeste
Festivalul International de Teatru Independent UNDERCLOUD si-a desemnat castigatorii
Festivalul International de Teatru Independent UNDERCLOUD si-a desemnat castigatorii

Miercuri, 31 august 2016, pe scena Arcub Gabroveni, a avut loc Gala de inchidere a celei de-a noua editii a Festivalului International de Teatru Independent UNDERCLOUD. S-au acordat cinci premii la cinci categorii si cinci premii speciale.

Citeste
BraveKids – festivalul dedicat diversitatii culturale si copiilor din mediile devaforizate
BraveKids – festivalul dedicat diversitatii culturale si copiilor din mediile devaforizate

BraveKids, cel mai mare festival dedicat diversitatii culturale si copiilor din mediile devaforizate a avut loc de curand in Polonia, iar Romania a fost reprezentata de Ioana Ginghina.

Citeste
Orchestra Nationala Radio inchide stagiunea simfonica la Sala Radio
Orchestra Nationala Radio inchide stagiunea simfonica la Sala Radio

Vineri, 17 iunie (19.00), concertul care incheie o bogata stagiune a Orchestrei Nationale Radio se va derula la Sala Radio sub bagheta apreciatului dirijor roman CRISTIAN MANDEAL. Evenimentul va propune o creatie a celebrului compozitor francez al Bolero-ului: RAVEL – Concertul in sol major pentru pian si orchestra. Il veti aprecia ca solist pe pianistul CSIKY BOLDIZSÁR jr., distins in 1994 cu Premiul „Cella Delavrancea”, acordat de maestrul Dan Grigore.

Citeste