Now Reading
5 trasaturi ale oamenilor fericiti

5 trasaturi ale oamenilor fericiti

Revista Psychologies

Cercetarile demonstreaza ca 60% din fericirea pe care o resimtim se datoreaza factorilor genetici (ce mostenim de la parinti si temperamentul cu care ne nastem) precum si mediului in care am fost crescuti si in care traim. Totusi, exista si un 40% care depinde de noi. Iata cinci trasaturi ale oamenilor care sunt fericiti.

 

Oamenii fericiti se plac pe ei insisi. Intotdeauna exista loc de mai bine, dar invata sa te apreciezi pentru ceea ce esti deja. Fii mai increzator, mai optimis si mai ales, adaptabil.

 

Se bazeaza pe ei insisi. Atunci cand au nevoie de un raspuns, cauta sa gaseasca solutia in ei insisi. Cu alte cuvinte, oamenii fericiti, au invatat deja ce este important pentru ei, ce este fals, unde nu exista loc de negociere, care le sunt nevoile reale si nu sunt suscebtibili sfaturilor din exterior.

 

Relatiile nu se bazeaza pe ideea de completare. Oamenii fericiti se simt completi intrucat deja au descoperit cine sunt. Relatiile sunt privite ca extensii ale experientei umane, nu baza acesteia. Relatiile esentiale sunt neconditionale pentru ei.

 

Incearca sa fie fericiti. Cu alte cuvinte, uneori, fericirea presupune efort in acest sens. Nu te mai concentra pe latura negativa, pe ceea ce nu ai, pe ceea ce nu ai obtinut inca sau pe ce ai gresit.

Inconjoara-te de oameni pozitivi, priveste partea plina a paharului si gaseste solutii aproape de ceea ce iti doresti chiar daca nu sunt intocmai ce visai. Si mai ales, bucura-te de ceea ce obtii.

 

Oamenii fericiti isi controleaza viata si destinul. Ei isi urmeaza pasiunile si nu lasa esecurile sa ii demoralizeze.

Cand nu reusesc, vad in asta o provocare sa incerce sa faca mai bine data viitoare si nu sa abandoneze. Si nu se lasa coplesiti de nimicurile negative.

Accepta ceea ce se intampla, iar daca nu este pe placul tau, invata sa depasesti momentul si sa mergi mai departe.

 

Foto: 123rf.com

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll To Top