Now Reading
Cum obtii ceea ce vrei

Cum obtii ceea ce vrei

Revista Psychologies

Iata patru sugestii despre cum poti sa iti afirmi doleantele, cu efecte pozitive, evitand etichetarea si fara sa pari lamentabil. Obtine acum ceea ce vrei!

 

Evita un ton nazal

Cu totii avem un stereotip atunci cand ne pregatim sa expunem o nemultumire. Fie ne alteram comportamentul intr-unul pasiv agresiv, fie mimica si gestica se transforma, iar cand vorbim, in majoritatea cazurilor, vocea devine usor pitigaiata si nazala.

Daca te surprinzi in aceasta ipostaza, poti fii sigura ca cei din jur deja au un radar pentru indicatorul mentionat si isi vor manifesta apararile de la primul sunet, inainte sa apuci sa spui ce ai de zis.

Exerseaza un ton cat mai serios, fara a fi dur. Acest lucru te ajuta sa iti pastrezi echilibrul de adult, alt aspect important in a obtine ceea ce vrei cand ai o nemultumire.

 

Pastreaza-ti doleantele pentru aspectele cu adevarat importante

Evita asadar sa te plangi ca nu mai ai sampon sau ca nu ti-a fost lasata nicio prajitura. Catalogheaza ce anume te deranjeaza cu adevarat si unde ai nevoie sa se produca o schimbare.

Apoi actioneaza in functie de importanta nemultumirii tale. Daca te deranjeaza cum isi bea seful cafeaua cu zgomot, dar si marirea de salariu aproape imperceptibila, este recomandat sa eviti prima problema si sa o expui pe cea de-a doua.

In felul acesta, nu vei turui cu tot ce-ai adunat tu constiincioasa de-a lungul timpului si nici nu vei esua dand impresia unei vaicareli.

 

Gaseste un aspect pozitiv care sa balanseze plangerea

Cand te plangi de ceva, nu doar etichetarea este problema cu care te poti confrunta ci impresia generala negativa pe care este posibil sa o lasi.

Arata ca nu esti doar te deranjeaza aspectele negative ci stii sa apreciezi si lucrurile bune.

Gaseste lucruri pozitive despre care sa vorbesti atunci cand iti expui o nemultumire, astfel vei pastra balanta echilibrata. De asemenea, tonul ramane foarte important.

 

Gaseste tu o solutie

Fie ca este vorba despre o problema care te priveste doar pe tine, sau un grup de persoane, este important sa vii si cu corectia dorita.

Automat, acest lucru iti poate oferi si ceva pozitiv de spus si totodata iti va tine sub control tonul nazal.

Atunci cand expui o nemultumire urmata de o alternativa de schimbare, va rezulta o propunere ce se poate negocia si nu o solicitare careia ii lipseste bataia din picior…

 

Foto: Hepta

 

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll To Top