Now Reading
3 pasi catre indeplinirea listei tale de rezolutii

3 pasi catre indeplinirea listei tale de rezolutii

Ne-am obisnuit ca la finalul fiecarui an sa ne facem o lista cu rezolutii, cu obiective pe care ne dorim sa le indeplinim si dorinte de pus in practica. Chiar daca le facem in fiecare an si nu le infaptuim musai in totalitate, iata cum putem aborda rezolutiile.

 

O gandire pozitiva

Atunci cand ne fixam scopuri si obiective, privim optimist in viitor. Avem o perspectiva catre care sa ne indreptam si suntem mult mai increzatori.

Pentru ca aceasta lista pe care o intocmim la fiecare final de an sa nu fie lasata deoparte ca de fiecare data, ne ajuta daca stabilim scopuri cat mai realiste, dar si cat mai clare.

In acest sens, „vreau o relatie” inseamna cativa pasi, pe care obiectivele ar trebui sa ii includa. Asadar, obiectivele imediate ar fi: sa fiu mai sociabila, sa nu resping persoane bazandu-ma pe o prima impresie, sa ies mai des din casa si, de ce nu, sa imi fac un cont pe site-urile de socializare.

Rezolutiile au rolul de a ne reaminti lucrurile catre care tindem, cele pe care ni le dorim in viata noastra.

Prin urmare, chiar daca ne simtim dezamagiti de actiunile noastre anterioare fata de rezolutiile trecute, nu este un motiv sa renuntam la ele. Reafirmarea, schimbarea, punerea lor intr-o noua perspectiva, ne sunt necesare.

In acest mod putem trece in revista si care sunt obiectivele pe care ni le tot repetam si care s-au schimbat. Ele ne ofera un scop, ne dau un sens si ne ajuta sa ne simtim mai bine.

 

Schimbari mici

Lista este lunga si daca o recitim dupa un timp ni se pare coplesitoare. Prea multe transformari deodata sunt practic imposibile.

Lista trebuie vazuta pas cu pas. Incepe aleator, cu un obiectiv pe care il consideri mai usor de atins. De exemplu, vrei sa faci mai multa miscare?

Fixeaza pentru saptamana viitoare o zi in care vei merge pentru o ora la sala. Acesta este obiectivul tau principal, un prim pas catre scopul final.

Tine-te de program si nu uita sa apreciezi efortul pe care il faci. Chiar daca este doar inceputul, este un inceput bun.

Schimbarile comportamentale au loc in timp si pe rand. Un comportament daunator (precum fumatul sau consumul excesiv de dulciuri) se formeaza in timp, motiv pentru care, schimbarea lui va dura.

Nimic nu se schimba instant. De multe ori, anumite decizii radicale pot provoca un stres care are ca efect reluarea si mai ambitioasa a comportamentului nociv.

Asadar, nu iti propune o schimbare definitiva instant. Vrei sa mananci mai putine dulciuri? Inlocuieste un desert cu un iaurt sau cu un fruct. Gaseste inlocuitori treptat si, chiar daca vei mai reveni la prajituri, vei alege si alternative sanatoase.

 

Cere ajutor

Multe dintre rezolutii par dificil de atins fara putin ajutor. Reafirmarea lor, te poate ajuta sa intelegi ca, motivul pentru care nu le-ai implinit pana acum, a fost, poate, lipsa unui sprijin.

Daca vrei sa slabesti, mergi la un nutritionist si afla, intr-un final, cam ce ar functiona in cazul tau. Cauta un instructor la sala caruia sa ii explici ca lesini dupa ce urci pe scari doua etaje si care sa te ajute sa te acomodezi treptat cu exercitiile fizice.

In echipa, intotdeauna obtinem rezultate mai bune. In plus, un specialist te va ghida intr-o actiune cu care nu esti familiarizata. Ai rabdare cu tine si asuma-ti si eventualele esecuri. Nu renunta, insa.

Totodata, discutiile cu specialisti sau, de ce nu, cu prietenii sau familia, te pot ajuta sa iti clarifici daca anumite schimbari ti le doresti cu adevarat.

Cel mai bun motor in atingerea unui scop este vointa proprie. Daca scopurile tale sunt alese pe principiul „da, stiu ca ar fi mai bine daca…” atunci nu esti convinsa ca ti le doresti cu adevarat.

Evalueaza fiecare rezolutie in parte si fii sincera cu tine in privinta lor. Pe care dintre ele ti le doresti cu adevarat? Nu esti sigura? Fa un exercitiu mental si imagineaza-ti cum vei fi tu odata ce ai atins scopul propus.

Gandeste-te la beneficii, la ce aduce pozitiv in viata ta schimbarea respectiva. Vazandu-te la destinatie, vei fi mai motivata sa te indrepti catre ea.

Foto: 123rf.com

 

 

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll To Top