4 semne ale unui leadership toxic

Seful tau tipa si se comporta urat? Iata si alte semne ale unui leadership toxic.

 

Rolul unui lider

Frecventa cu care auzim despre lideri toxici si efectele negative ale acestora asupra echipelor si companiilor in care lucreaza tinde sa creasca constant in ultimii ani.

Fie ca aflam intamplari ale rudelor sau prietenilor, fie ca noi insine ne-am aflat in situatia de a interactiona cu lideri pe care i-am putea cataloga ca fiind toxici, la nivel social exista o crescanda si benefica constienzare a acestui fenomen si a consecintelor sale.

Adeseori, cuvantul “lider” se foloseste in acelasi sens cu cel de “manager”, iar asta deoarece  in multe situatii cele doua roluri se suprapun.

Fata de manager – care ia decizii logice, opereaza cu bugete si planuri de afaceri – liderul este cel responsabil de cresterea si cimentarea unei echipe, de motivarea si inspirarea unui scop comun in activitatile zilnice la locul de munca.

 

Lipsa de interes

Lipsa de interes a liderului fata de oamenii sai este una dintre cele mai toxice trasaturi ale liderului, iar in unele cazuri se coreleaza cu o inteligenta emotionala sub medie.

Desi la suprafata poate fi volubil si comunicativ, la nivel profund, persoanei respective ii poate lipsi capacitatea de a incuraja, de a creste si a dezvolta oamenii din echipa si de a ii motiva inspre un scop comun.

In mod particular, ii va foarte greu sa comunice, sa valideze si sa aprecieze succesele individuale si ale echipei. Nu va acorda incredere si va face oamenii care lucreaza sub autoritatea sa se simta folositi si hartuiti.

La nivel extrem, el poate incuraja mobbing-ul in cadrul echipelor, prin exemplul personal si lipsa de implicare pozitiva.

 

Lipsa de profesionalism

Daca una spune si alta face, nu este o surpriza ca va exista un esec in leadership.

In plus, daca foloseste un limbaj nepoliticos, hartuirea, amenintarile sau daca isi intrerupe frecvent interlocutorul, efectul poate fi unul foarte demotivant.

Un leader eficient are disciplina si respect fata de subordonatii sai – la care se raporteaza cu bun simt si demnitate.

Evident sunt sanse mari sa isi imbunatateasca astfel in mod semnificativ relatiile din echipa.

 

Nu reprezinta un model

Incapacitatea de a inspira echipa este toxica prin faptul ca liderul nu poate sa inteleaga ceea ce experimenteaza oamenii sai la locul de munca.

Este orb la ceea ce ii  motiveaza si la ceea de ii demotiveaza pe ceilalti, iar asta poate veni din faptul ca este total focusat pe propriile sale nevoi si insecuritati sau doar pe task-uri si targete.

Nefiind constient de propriile valori si de nevoile sale, nu poate sa ii invete si sa ii ghideze si pe altii in dezvoltarea lor profesionala.

 

Un laudaros neimplicat

Neasumarea responsabilitatii si adunarea intregului credit pentru succes, pot fi cele mai revoltatoare pentru  oamenii din directa coordonare a unui lider.

Este situatia angajatului care lucreaza din greu singur la un proiect pe care il preda finalizat cu succes, sperand poate chiar la o lauda a sefului direct, insa se trezeste ca acesta din urma si-a asumat nu doar munca, dar si succesul proiectului.

Seful sau poate actiona in acest fel din mai multe motive, printre care acela ca se simte amenintat de performantele angajatului sau ca traieste un sentiment acut de inferioritate fata de acesta.

Asadar, liderii adevarati sunt cei interesati de oamenii pe care ii conduc spre scopul comun al echipei si companiei din care fac parte.

Ei isi motiveaza constant echipa avand  un comportament profesional si inspirandu-i acesteia rezultatele pe care si le doresc, impartind cu acestia atat succesele cat si responsablitatea esecurilor.

 

De Alex Caciuloiu, psihoterapeut si consilier psihologic autonom, HR Executive

Tel. 0723.590.365

www.psihomedeor.ro

 

Citeste si:

Ce face un manager slab

Cum sa te comporti cu un sef care profita de munca ta

Foto: 123rf.com

loading...
Loading...
Comentează și tu
Recomandări
Nu ți-ai găsit iubirea? Nu cauți unde trebuie
Nu ți-ai găsit iubirea? Nu cauți unde trebuie

Ești dezamăgită că nu ți-ai găsit iubirea? Pari să alegi doar parteneri nepotriviți? Simți că ai ghinion sau îți spui că nu meriți mai mult? Cu certitudine, nu ai căutat unde trebuie.

Citeste
Cum să-ți faci singură viața mai frumoasă
Cum să-ți faci singură viața mai frumoasă

Numai de tine depinde să-ți faci viața mai frumoasă. Nu lăsa lucrurile la voia întâmplării, nu aștepta să îți ofere cineva fericire și ocupă-te mai mult de tine. Ce ai de făcut.

Citeste
Ce tip de inteligență ne putem spori în avantajul nostru și al celor din jur
Ce tip de inteligență ne putem spori în avantajul nostru și al celor din jur

Atunci când vorbim despre dezvoltarea inteligenței, ne orientăm către memorie, atenție, etc. Respectiv, către inteligența măsurabilă prin teste. Dar pierdem din vedere că ne putem dezvolta și un alt tip de inteligență. Iată care.

Citeste
4 semne ale unui leadership toxic
4 semne ale unui leadership toxic

Seful tau tipa si se comporta urat? Iata si alte semne ale unui leadership toxic.

Citeste
Atragi ceea ce gândești, deci fă-o cum trebuie
Atragi ceea ce gândești, deci fă-o cum trebuie

Se tot spune că atragi ceea ce gândești, dar parcă nu ne convinge. Asta pentru că ni se pare dificil să… gândim altfel sau să acceptăm că o facem greșit. Dar putem corecta. Iată cum.

Citeste
Ce este egoismul bun?
Ce este egoismul bun?

Egoismul este uneori o etichetă pe care le-o lipim pe frunte celor din jur sau o acuză care ni se aduce nouă. Dar să fii egoist este chiar indicat! Psihoterapeutul Rodica Mateian ne spune ce este egoismul bun și, mai ales, în ce doză.

Citeste