4 semne ale unui leadership toxic

Seful tau tipa si se comporta urat? Iata si alte semne ale unui leadership toxic.

 

Rolul unui lider

Frecventa cu care auzim despre lideri toxici si efectele negative ale acestora asupra echipelor si companiilor in care lucreaza tinde sa creasca constant in ultimii ani.

Fie ca aflam intamplari ale rudelor sau prietenilor, fie ca noi insine ne-am aflat in situatia de a interactiona cu lideri pe care i-am putea cataloga ca fiind toxici, la nivel social exista o crescanda si benefica constienzare a acestui fenomen si a consecintelor sale.

Adeseori, cuvantul “lider” se foloseste in acelasi sens cu cel de “manager”, iar asta deoarece  in multe situatii cele doua roluri se suprapun.

Fata de manager – care ia decizii logice, opereaza cu bugete si planuri de afaceri – liderul este cel responsabil de cresterea si cimentarea unei echipe, de motivarea si inspirarea unui scop comun in activitatile zilnice la locul de munca.

 

Lipsa de interes

Lipsa de interes a liderului fata de oamenii sai este una dintre cele mai toxice trasaturi ale liderului, iar in unele cazuri se coreleaza cu o inteligenta emotionala sub medie.

Desi la suprafata poate fi volubil si comunicativ, la nivel profund, persoanei respective ii poate lipsi capacitatea de a incuraja, de a creste si a dezvolta oamenii din echipa si de a ii motiva inspre un scop comun.

In mod particular, ii va foarte greu sa comunice, sa valideze si sa aprecieze succesele individuale si ale echipei. Nu va acorda incredere si va face oamenii care lucreaza sub autoritatea sa se simta folositi si hartuiti.

La nivel extrem, el poate incuraja mobbing-ul in cadrul echipelor, prin exemplul personal si lipsa de implicare pozitiva.

 

Lipsa de profesionalism

Daca una spune si alta face, nu este o surpriza ca va exista un esec in leadership.

In plus, daca foloseste un limbaj nepoliticos, hartuirea, amenintarile sau daca isi intrerupe frecvent interlocutorul, efectul poate fi unul foarte demotivant.

Un leader eficient are disciplina si respect fata de subordonatii sai – la care se raporteaza cu bun simt si demnitate.

Evident sunt sanse mari sa isi imbunatateasca astfel in mod semnificativ relatiile din echipa.

 

Nu reprezinta un model

Incapacitatea de a inspira echipa este toxica prin faptul ca liderul nu poate sa inteleaga ceea ce experimenteaza oamenii sai la locul de munca.

Este orb la ceea ce ii  motiveaza si la ceea de ii demotiveaza pe ceilalti, iar asta poate veni din faptul ca este total focusat pe propriile sale nevoi si insecuritati sau doar pe task-uri si targete.

Nefiind constient de propriile valori si de nevoile sale, nu poate sa ii invete si sa ii ghideze si pe altii in dezvoltarea lor profesionala.

 

Un laudaros neimplicat

Neasumarea responsabilitatii si adunarea intregului credit pentru succes, pot fi cele mai revoltatoare pentru  oamenii din directa coordonare a unui lider.

Este situatia angajatului care lucreaza din greu singur la un proiect pe care il preda finalizat cu succes, sperand poate chiar la o lauda a sefului direct, insa se trezeste ca acesta din urma si-a asumat nu doar munca, dar si succesul proiectului.

Seful sau poate actiona in acest fel din mai multe motive, printre care acela ca se simte amenintat de performantele angajatului sau ca traieste un sentiment acut de inferioritate fata de acesta.

Asadar, liderii adevarati sunt cei interesati de oamenii pe care ii conduc spre scopul comun al echipei si companiei din care fac parte.

Ei isi motiveaza constant echipa avand  un comportament profesional si inspirandu-i acesteia rezultatele pe care si le doresc, impartind cu acestia atat succesele cat si responsablitatea esecurilor.

 

De Alex Caciuloiu, psihoterapeut si consilier psihologic autonom, HR Executive

Tel. 0723.590.365

www.psihomedeor.ro

 

Citeste si:

Ce face un manager slab

Cum sa te comporti cu un sef care profita de munca ta

Foto: 123rf.com

loading...
Loading...
Comentează și tu
Recomandări
Îți este rău fizic și nu știi ce ai? Poate fi o teamă inconștientă
Îți este rău fizic și nu știi ce ai? Poate fi o teamă inconștientă

Dacă în copilărie ai simțit teamă de abandon sau față de figurile autoritare, ea poate face parte și din psihicul tău adult. Uneori, aceasta duce la somatizări la nivel fizic. Iată cum.

Citeste
De ce înjurăturile au rol terapeutic
De ce înjurăturile au rol terapeutic

Nu cred că există om pe lumea asta care să nu fi înjurat vreodată – poate călugării tibetani crescuți de mici la mânăstire, dar, și ei, cine știe ce au zis uneori în gând… Că suntem în trafic, ne-am lovit de pat la degetul mic ori o problemă de serviciu ne scoate din minți, scoatem la iveală arsenalul creativ sau concret de injurii. Când ne ajută asta și când nu?

Citeste
Cum devine narcisismul o formă de autosabotare
Cum devine narcisismul o formă de autosabotare

De câte ori nu ai auzit: „Eu știu cel mai bine, eu sunt cel mai grozav, nimeni nu este așa de bun ca mine“ sau „nici nu știe ce a pierdut, nu o să găsească alta ca mine“. Narcisismul iese la iveală ca să ne protejeze, dar, de fapt, este o formă de autosabotare. Iată de ce.

Citeste
4 semne ale unui leadership toxic
4 semne ale unui leadership toxic

Seful tau tipa si se comporta urat? Iata si alte semne ale unui leadership toxic.

Citeste
Dezvoltare personală: 3 lucruri pe care nu e niciodată târziu să începi să le faci
Dezvoltare personală: 3 lucruri pe care nu e niciodată târziu să începi să le faci

Ești responsabilă de propria dezvoltare personală, iar acest lucru înseamnă să rămâi mereu deschisă oportunităților de a te dezvolta. Iată de ce niciodată nu e prea târziu să faci schimbări.

Citeste
Poți identifica un psihopat după preferințele muzicale
Poți identifica un psihopat după preferințele muzicale

Nu este ușor să identifici un psihopat, de aceea cercetătorii dau mai multă atenție metodelor prin care aceștia ar putea fi reperați. Preferințele muzicale par să fie un criteriu.

Citeste