4 tehnici de manipulare de care să te ferești

Chiar dacă ai învățat să spui nu, poți rămâne vulnerabilă altor tehnici de manipulare, mai subtile. Iată cum să le recunoști.

Citește și:

Cum ne dă încredere în sine sentimentul de apartenență

Învață să depășești sentimentul de nesiguranță

Un vocabular „elevat”

Ai întâlnit persoane care vorbesc deseori în termeni pe care nu îi înțelegi? Sau care folosesc sinonime mai puțin uzuale ale unor termeni comuni? De ce să spun „maximă” când pot să spun „apoftegmă”?

Dincolo de încercarea de a obține un anumit statut în fața celuilalt, aceasta este și o tehnică de manipulare. Într-o astfel de conversație vei pune la îndoială statutul tău intelectual și te vei simți inferior celui cu care conversezi.

Mai mult, atunci când celălalt începe să facă referințe la oameni de știință sau de cultură de care nu ai auzit, citându-i chiar, este momentul în care poate începe să ducă o conversație în direcția urmărită, întrucât sunt șanse ca tu să te simți dezarmată.

Sentimentul de inferioritate nu este prea plăcut, prin urmare, vei avea senzația că este o ocazie bună să înveți ceva de la persoana respectivă.

Nu uita însă un concept simplu: „dacă nu ești în stare să explici ceva pe înțelesul tuturor, sunt șanse ca nici tu să nu înțelegi prea bine”.

 

Decizii publice, bazate pe emoții

Deseori starea emoțională ne îndreaptă către anumite decizii pe care mai târziu le putem regreta. De aceea ar trebui să știm când emoțiile noastre au preluat controlul și să așteptăm să se domolească înainte de a lua vreo hotărâre importantă.

Dar, dacă suntem în public, amânarea unui răspuns poate fi privit ca o dovadă de slăbiciune, ca și cum nu suntem capabili să reacționăm sub stres, iar acest lucru ne agită și mai mult. Așadar, luăm decizia.

Unele persoane ne vor aduce în acel punct în care, manipulând anumite slăbiciuni ale noastre, ne vor genera o reacție emoțională, sub impulsul căreia vom decide în direcția așteptată de ei.

Nu uita că în orice situație ai dreptul să spui nu sau să refuzi să iei o decizie până când nu ai evaluat avantajele și dezavantajele. Altfel, vei putea fi controlat de un manipulator care îți va reaminti că ai spus da. Cu martori.

 

Metoda fragmentării

Aceasta seamănă foarte mult cu statusurile de pe site-urile de socializare, în care decidem să afișăm un fragment din viața noastră, deseori pozitiv, dar care nu reflectă întreaga realitate.

Și totuși, repetând această metodă, îndreptăm percepția celorlalți în direcția dorită. Ba chiar generăm frustrare celor care își doresc anumite lucruri pe care noi le afișăm și care nu pot analiza întregul.

Același lucru îl va pune în practică un manipulator atunci când dorește să te convingă să faci un anumit lucru: îți va prezenta acele aspecte pe care vrei să le auzi, care fac o situație să pară chiar dezirabilă, aproape ca o favoare pentru tine.

Nu îți fie rușine să pui întrebări, să afli mai multe detalii, să încerci să cauți și „defectele ascunse”. Dacă e prea bun să fie adevărat, sunt șanse să nu fie.

 

Sentimentul de vinovăție în urma unui refuz

Chiar dacă spunem nu, deseori avem un mic sentiment de vinovăție sau ne simțim cumva datori față de persoana refuzată.

Să fii asertiv și cu o bună stimă de sine este un proces îndelungat și deseori, în funcție de relația pe care o avem cu o persoană sau situația în care ne aflăm, în urma unui refuz putem rămâne cu sentimentul că datorăm ceva celuilalt.

Prin urmare, un manipulator, dacă se va obișnui cu faptul că ești capabilă să spui nu, va încerca să folosească acest sentiment de vină pentru a te manipula. Cum poate face acest lucru? Cerându-ți o favoare mult mai mare decât cea dorită.

Într-o primă etapă poate părea chiar absurd și îți va fi simplu să îi răspunzi, dar deja te gândești că îl vei ajuta într-o altă situație, mai adaptată posibilităților tale. Iar aceasta, nu va întârzia să apară, întrucât ea era vizată încă de la începutul interacțiunii cu un manipulator. Merită confruntat atunci când observi că a aplicat această tehnică.

Foto: shutterstock.com

loading...
Loading...
Comentează și tu
Recomandări
Îți este rău fizic și nu știi ce ai? Poate fi o teamă inconștientă
Îți este rău fizic și nu știi ce ai? Poate fi o teamă inconștientă

Dacă în copilărie ai simțit teamă de abandon sau față de figurile autoritare, ea poate face parte și din psihicul tău adult. Uneori, aceasta duce la somatizări la nivel fizic. Iată cum.

Citeste
De ce înjurăturile au rol terapeutic
De ce înjurăturile au rol terapeutic

Nu cred că există om pe lumea asta care să nu fi înjurat vreodată – poate călugării tibetani crescuți de mici la mânăstire, dar, și ei, cine știe ce au zis uneori în gând… Că suntem în trafic, ne-am lovit de pat la degetul mic ori o problemă de serviciu ne scoate din minți, scoatem la iveală arsenalul creativ sau concret de injurii. Când ne ajută asta și când nu?

Citeste
Cum devine narcisismul o formă de autosabotare
Cum devine narcisismul o formă de autosabotare

De câte ori nu ai auzit: „Eu știu cel mai bine, eu sunt cel mai grozav, nimeni nu este așa de bun ca mine“ sau „nici nu știe ce a pierdut, nu o să găsească alta ca mine“. Narcisismul iese la iveală ca să ne protejeze, dar, de fapt, este o formă de autosabotare. Iată de ce.

Citeste
4 tehnici de manipulare de care să te ferești
4 tehnici de manipulare de care să te ferești

Chiar dacă ai învățat să spui nu, poți rămâne vulnerabilă altor tehnici de manipulare, mai subtile. Iată cum să le recunoști.

Citeste
Dezvoltare personală: 3 lucruri pe care nu e niciodată târziu să începi să le faci
Dezvoltare personală: 3 lucruri pe care nu e niciodată târziu să începi să le faci

Ești responsabilă de propria dezvoltare personală, iar acest lucru înseamnă să rămâi mereu deschisă oportunităților de a te dezvolta. Iată de ce niciodată nu e prea târziu să faci schimbări.

Citeste
Poți identifica un psihopat după preferințele muzicale
Poți identifica un psihopat după preferințele muzicale

Nu este ușor să identifici un psihopat, de aceea cercetătorii dau mai multă atenție metodelor prin care aceștia ar putea fi reperați. Preferințele muzicale par să fie un criteriu.

Citeste