Now Reading
5 motive de fericire care nu au nicio legătură cu iubitul perfect

5 motive de fericire care nu au nicio legătură cu iubitul perfect

Deseori ne spunem că atunci când vom găsi iubitul perfect, vom fi împlinite. Dar avem o sumedenie de alte motive de fericire pe care le ignorăm. Iată 5 dintre ele.

Citește și:

4 obiceiuri sănătoase pentru o viață împlinită

Cum e corect să alegi? Iei decizii cu inima sau rațional?

Jobul ideal

Nu înseamnă bani mai mulți, dar și satisfacția de a face ceva ce îți produce plăcere. În viață avem nevoie de dezvoltare continuă, de învățare, de progres personal.

Iar aceste lucruri le putem face alegând locul de muncă potrivit, în care simțim că talentele sau experiența noastră sunt explorate și fructificate.

Deseori, succesul financiar vine de pe urma unui job pe care îl faci cu plăcere. De aceea este și recomandat să nu te plafonezi într-un loc de muncă de pe urma căruia nu ai satisfacții, să riști și să îți urmezi visurile.

 

Prietenii adevărați

Sunt la fel de rari ca dragostea adevărată, motiv pentru care, dacă îi ai, bucură-te de compania lor și cultivă-ți astfel de relații.

Studiile demonstrează că relațiile de prietenie ne dau o mai mare satisfacție asupra vieții în general, ne ajută să ne simțim împliniți, utili și valoroși.

Sunt acele persoane pe care știm că ne putem baza indiferent ce se întâmplă în viețile noastre, motiv pentru care prezența lor este sprijinul care ne ajută să depășim mai ușor problemele și obstacolele.

 

Hoby-urile și pasiunile

Nu renunța niciodată la lucrurile pe care le poți face singură pentru tine. Cu toții avem anumite pasiuni, plăceri sau hobby-uri. Iar odată cu vârsta, responsabilitățile, timpul limitat, tindem să renunțăm la ele.

Totuși, acestea ne ajută să ne echilibrăm dispoziția, să ne încărcăm cu energie și să avem sentimentul că facem lucruri cu adevărat valoroase și importante pentru noi.

Investește timp în aceste mici plăceri, pentru că ele sunt cele are îți dau o stare de bine și mulțumire.

 

Respectul de sine

Învață să te valorizezi și nu permite nimănui să te facă să te simți altfel. Depinde de fiecare dintre noi să ne construim permanent stima de sine, să ne ascultăm nevoile și dorințele, să ne apreciem și să avem încredere în noi înșine.

Totodată, lasă deoparte lucrurile care te supără și te întristează, cele de care uneori cu toții avem tendința să ne agățăm, uitând deseori cine suntem cu adevărat.

Pleacă din relații toxice, indiferent că sunt de iubire, prietenie, chiar și familiale. Învață să îți acorzi tu respect și să ai încredere că atunci când faci curățenie în viața ta, faci de fapt loc pentru lucruri mai bune pentru tine.

 

Iubește-te așa cum ești

Vrei să fii mai slabă? Mai trendy? Mai sociabilă? Învață să te iubești exact așa cum ești, iar în drumul dezvoltării tale personale încurajează-te, nu te critica pentru ritmul în care obții sau nu rezultatele dorite.

Atunci când înveți să te iubești așa cum ești, asta vei transmite și celor din jurul tău. Cum altfel vei găsi pe cineva care să te iubească dacă tu nu ești prima care face acest lucru?

 

Foto: shutterstock.com

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll To Top