Now Reading
Cât de vulnerabili sunteți la stres?

Cât de vulnerabili sunteți la stres?

Marcați pentru fiecare afirmație de mai jos cu note de la 0 (întotdeauna adevărat) până la 4 (niciodată adevărat), după cum descrierea respectivă se potrivește stilului dumneavoastră de viață curent:

 

 

 

Dacă ați obținut un scor total general sub 5 puncte -Sunteți o persoană echilibrată, calmă și relaxată! Se pare că vă bucurați de un stil de viață sănătos, iar asta vă face foarte rezistent la stresorii traiului modern. Pentru moment, nu lăsați stresul să vă afecteze negativ starea de bine. Obiectivul trebuie să fie să vă păstrați calmul! Chiar și cele mai rezistente persoane întâlnesc provocări câteodată, așa că urmăriți-vă periodic nivelul de stres!

Dacă ați obținut un scor total general între 5 și 25 de puncte -Încă e totul sub control! Scorul dumneavoastră indică un nivel tolerabil de stres. Asta înseamnă că stilul dumneavoastră de viață vă permite să abordați situațiile stresante într-o manieră controlată, neagresivă. Chiar și așa însă, ați putea fi repede copleșit. Aveți grijă la consumul de stimulante: alcoolul, tutunul, cafeaua sau zahărul rafinat prelungesc starea de stress. E mult mai util să vă păstrați hidratat, consumând mai multă apă sau ceaiuri din ierburi medicinale sau fructe.

Dacă ați obținut un scor total general între 25 și 55 de puncte -Atenție, vă apropiați de zonă de pericol! Rezultatele indică faptul că aveți o vulnerabilitate crescută la stres. Este posibil să resimțiți deja unele simptome legate de stres, iar acestea vă pot influența negativ starea generală . Primul pas în managementul stresului este înțelegerea acestuia. Încercați să vă analizați reacțiile în diferite situații și să le comparați cu un moment din viață dumneavoastră când erați cu siguranță calm și relaxat. Asigurați-vă un somn bun, complet și odihnitor peste noapte.

Dacă ați obținut un scor total general peste 55 de puncte -URGENȚĂ!!! Sănătatea și starea dumneavoastră de bine sunt în pericol.  Rezultatele arată că sunteți sub foarte mult stres și se pare că nu posedați uneltele potrivite pentru a-l controla eficient. Ar trebui să vă opriți imediat din ceea ce faceți și să re-evaluați cauzele, motivațiile și nevoile dumneavoastră reale. Dați-vă un pas înapoi și încercați să înțelegeți care sunt cauzele principale ale stresului și ce ați putea face ca să le îndepărtați.

 

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll To Top