Now Reading
Exercitiu pentru a reduce anxietatea in situatii stresante

Exercitiu pentru a reduce anxietatea in situatii stresante

Revista Psychologies

Daca strategia ta de pana acum de a te pregati pentru un interviu insemna sa te incurajezi spunandu-ti ca stapanesti situatia, pana in momentul in care chiar credeai lucrul acesta, avem vesti bune pentru tine. Exista si un alt exercitiu pentru a-ti controla mai bine anxietatea.

 

Psihologul Universitatii Harvard, Amy Cuddy, cunoscuta pentru cercetarile ei in domeniul increderii in sine propune un exercitiu simplu pentru a te ajuta sa iti imbunatatesti increderea in tine.

Pret de cateva momente, scrie despre o valoare semnificativa pentru tine, cum ar fi familia, creativitatea sau succesul in cariera, si momentul in care acea valoare a fost importanta.

Scopul acestui exercitiu este de a scoate in evidenta care sunt beneficiile implicarii tale.

In cadrul cercetarilor facute la mai multe universitati americane, unui numar de 85 de studenti li s-a cerut sa tina un discurs, pret de 5 minute, in care sa demonstreze de ce fiecare dintre ei ar fi potrivit pentru un job in cadrul universitatii.

Experienta s-a dorit a fi o situatie foarte stresanta pentru participanti. Mai apoi, toti studentii au completat un chestionar in care li se adresau diferite intrebari despre cateva valori personale: religia, problemele sociale, politica, teorii, estetica.

Jumatate dintre participanti au raspuns intrebarilor care implicau valorile in care credeau ei cel mai mult, iar jumatate celor in care credeau cel mai putin.

Cercetarea a demonstrat ca persoanele care au raspuns intrebarilor referitoare la valorile in care credeau cel mai mult erau mai putin stresate in pregatirea pentru sustinerea unui discurs.

Asadar, constientizarea punctelor forte poate diminua efectele unei experiente, in mod obisnuit, foarte stresante. Este vorba despre implicarea ta in cea mai buna formula.

Atunci cand vorbesti despre convingeri si valorile pe care le ai, incerci sa demonstrezi care sunt punctele tale forte, calitatile si talentele tale. Pe scurt, esti mai motivata si orientata catre un rezultat pozitiv.

 

Foto: 123rf.com

 

 

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll To Top