Now Reading
Simți că totul îți merge prost? Iată 7 schimbări care pot pune lucrurile într-o nouă perspectivă

Simți că totul îți merge prost? Iată 7 schimbări care pot pune lucrurile într-o nouă perspectivă

Uneori avem impresia că stăm pe loc sau că ne învârtim în cerc și parcă totul merge prost. Iată 7 schimbări minore care ne pot da o nouă perspectivă asupra vieții.

Citește și:

Practică mindfulness pentru a-ți schimba viața și a fi mai fericit

Ce efecte negative are autoanaliza în exces

Schimbă priveliștea

Deseori îți spui că nu ai bani sau timp să îți permiți o vacanță. Dar sunt suficiente și câteva ore petrecute într-un alt peisaj pentru a te detașa de problemele tale și a-ți recăpăta energia.

Poți merge la munte o zi, poți să îți vizitezi prietenii care locuiesc într-un oraș apropiat sau rudele care au casă la curte. Cine știe, poate așa îți vei limpezi mintea și vei găsi soluțiile dorite.

 

Fă sport!

Nu te-ai săturat să tot găsești scuze pentru a nu face sport? Și totuși, mișcarea îți ajută mintea, te eliberează de stres și astfel îți vei controla mai bine anxietatea.

În plus, vei dormi mai bine noaptea și te vei simți mai odihnită. Iar corpul tău va deveni mai tonifiat.

 

Fă curățenie

Uneori oboseala, timpul limitat și lipsa de energie nu sunt invitații pentru a exagera cu ordinea și curățenia. Dar curățenie înseamnă nu doar să aspiri și să ștergi praful.

Scapă de obiectele vechi, lucruri pe care nu le folosești de multă vreme, obiecte suvenir din perioade în care nu erai așa fericită (cadouri de la foști iubiți de exemplu).

O casă aerisită este mult mai confortabilă și relaxantă. Totodată, îți vei da singură mesajul că este timpul să te distanțezi de trecut și să mergi mai departe.

 

Cunoaște oameni noi

Oamenii pozitivi, bine dispuși și optimiști sunt contagioși. Din păcate, la fel pot fi și celelalte categorii. Dacă treci printr-un moment dificil al vieții, cei care te vor ajuta să îl depășești sunt oamenii veseli.

Ieși din casă, fii deschisă către noi cunoștințe, socializează mai mult și cu siguranță îți vei schimba dispoziția. De asemenea, noile perspective nu pot fi decât utile.

 

Permite-ți să te relaxezi

Mereu amâni relaxarea sau te simți vinovată dacă ai multă treabă și tu alegi să te odihnești. Dar uneori, organismul nostru chiar are nevoie de odihnă, iar aceasta nu poate fi înlocuită cu altceva.

Nu îți mai spune „lasă că aștept concediul” sau „acum nu este momentul potrivit” ci ajută-ți organismul să își revină și psihicul să se relaxeze.

Nu vor fi schimbări dramatice, dar te vei simți mai calmă și vei putea pune lucrurile în altă perspectivă.

 

O schimbare de look

Tot citim în revistele de modă cât de interesant este să ne schimbăm look-ul dar neglijăm impactul pozitiv pe care o astfel de schimbare o are asupra stării noastre generale.

Poate fi o coafură nouă, o nuanță diferită la păr, un nou stil de machiaj sau câteva accesorii noi în garderobă. Meriți acest răsfăț și te vei simți mai bine dacă faci anumite lucruri doar pentru tine.

 

Schimbări alimentare

Prea multe dulciuri sau junk food au un efect nociv și asupra stării noastre generale. Creierul devine dependent de aceste recompense (zahărul în cantități prea mari) și ajungem să mâncăm nesănătos și mai mult decât necesar.

Fă curățenie în frigider și umple-l cu fructe, legume și alimtente proaspete. Iar dacă alegi să îți gătești poți descoperi o activitate plăcută și relaxantă care te și ajută să ai o alimentație mai sănătoasă.

Foto: shutterstock.com

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll To Top