Now Reading
Social media: 3 motive pentru a petrece mai puțin timp online

Social media: 3 motive pentru a petrece mai puțin timp online

Cât timp petreci online? Faci parte din categoria vastă a celor care se panichează dacă nu au internet? Iată câteva motive pentru a reduce timpul petrecut cu social media.

Citește și:

Online dating, chiar functioneaza?

De ce cuplurile cu adevărat fericite nu fac paradă pe social media

Social media capătă amploare și asta în defavoarea întâlnirilor autentice. Lumea este atât de ocupată încât deseori e mai comod să ne scriem pe rețelele de socializare decât să ne întâlnim la o plimbare în parc sau să mergem la un restaurant.

Uneori, și lipsa banilor constituie o problemă care favorizează „butonatul”, social media fiind alternativa ieftină a ieșirilor în oraș. Cum putem face să diminuăm timpul petrecut socializând online, și de ce merită să facem asta?

 

Mai puțin timp online înseamnă mai mult timp în viața reală

Interacțiunea față în față dintre doi oameni nu va putea fi înlocuită nici de cea mai înaltă tehnologie. Simpla prezența a cuiva ne poate face să ne simțim mai bine, iar lucrul ăsta nu se poate resimți între două device-uri.

Energia pe care o emană o persoană, vibrațiile vocii, gesturile corpului și expresiile faciale sunt caracteristicile omenești pentru care merită să petrecem mai mult timp unii cu alții. În plus, de necontestat, comunicarea va fi mult mai eficientă.

În eventualitatea în care nu ne putem întâlni din variate motive, este mai productiv să telefonăm cuiva decât să îi scriem. Astfel vom transmite în timp real și mult mai repede informația și, de asemenea, vom avea o conversație mult mai plăcută.

Cu timpul astfel economisit ne putem ocupa mai mult de hobby-urile noastre și de propriile relații, lucruri care contează mai mult decât statusurile puse online de un coleg de muncă.

 

Evităm comparațiile atât de nesănătoase

Tututor ni se întâmplă să vedem pozele din vacanță prietenilor sau reușitele lor, și să ne întrebăm în sinea noastră „Eu de ce nu am putut face asta? Eu de ce nu am vizitat locul acela până acum? Relația mea de ce nu merge atât de bine? “

Ceea ce pierdem mereu din vedere este că nu tot ceea ce este postat reflectă realitatea. Iluziile sunt la tot pasul la fel cum este și dorința oamenilor de a se afișa și de a fi lăudați.

Persoanele se afișează în special cu ce este favorabil lor, așa că nu o să întâmpini prea multe postări despre eșecuri sau întâmplări neplăcute, decât în cazul în care persoana respectivă vrea să joace rolul de victimă.

Un alt aspect pe care îl neglijăm este că orice om are un ritm propriu de dezvoltare, și singura persoană cu care ar trebui să ne comparăm suntem noi înșine.

Dacă avem grijă să ne îmbunătățim noi pe zi ce trece fără a ne compara cu cei din exterior, vom fi mai fericiți și mai concentrați pe ceea ce contează cu adevărat, adică propria dezvoltare. Iubirea de sine se poate învăța, dar trebuie să ne acordăm interesul cuvenit.

 

Vom fi mai eficienți în treburile de zi cu zi, dar și la muncă

Verificarea telefonului a devenit atât de obișnuită încât ne trezim inconștient cu smartphone-ul în mână. Îl scoatem pentru a verifica ceasul dar între timp dăm și câteva like-uri și postăm comment-uri.

Se întâmplă să ne lăsăm „furați de peisaj” și să pierdem noțiunea timpului, ajungând să alocăm prea mult timp telefonului și prea puțin priorităților.

În timpul activităților importante, de exemplu la muncă, ne putem închide datele mobile pentru a nu primi notificările care de multe ori nu sunt urgente, și să ne concentrăm doar pe treaba pe care o avem de făcut.

Până la urmă, cine are cu adevărat nevoie de noi ne va telefona, nu ne va scrie pe Facebook. La sfârșitul zilei vom fi plăcut surprinși când vom vedea că munca a fost făcută mai repede și mai corect, iar șeful nu a avut nicio remarcă negativă cu privire la statul pe telefon…

 

De Oana Georgiana Ababei

Foto: shutterstock.com

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll To Top