Now Reading
Trucuri pentru a fi mai populara

Trucuri pentru a fi mai populara

Noi, toti, am vrea sa fim populari ca niste majorete. Dar nu ne iese. Uneori calcam in strachini si ne facem de ras. Sau asa ni se pare. Exista, insa, cateva trucuri ca sa devii mai populara.

 

„Efect de pozitionare seriala“

Stim ca suna pompos, dar e real. Fa o prima impresie puternica si buna, indiferent ce ar implica asta.

Investeste in haine de calitate, exerseaza o postura buna, dar nu aroganta, zambeste larg, priveste oamenii in ochi si asculta mai mult decat sa vorbesti. La final, o strangere de mana iti aduce capital.

 

Pune intrebari

Oamenilor le place sa vada ca cineva se intereseaza de ei. Asculta atent si pune intrebari deschise (care permit raspunsuri mai elaborate decat „da“ si „nu“).

Repeta parti din ceea ce a spus interlocutorul (dar fara sa devii ciudat).

Refrazeaza spusele acestuia, fii un ecou in conversatie. Celuilalt i se va parea ca e auzit si inteles. Si cine nu iubeste o persoana care te aude si te intelege?!

 

Imita comportamentul celuilalt

De la pozitia bratelor si pana la felul cum vorbeste, incearca sa prinzi mici gesturi care pot fi copiate cu discretie.

Imitatia e un fel de flatare sociala, creste agreabilitatea intre persoane. Ne plac cei care ne imita si ne flateaza.

 

Ramai calm in situatie de conflict

E foarte simplu sa pierzi o prietenie atunci cand emotiile o iau la vale si conflictul degenereaza.

De obicei, cine reuseste sa ramana calm, domina in mod cert situatia. Lasa-i celuilalt timp sa se calmeze.

Chiar daca nu iti place ce auzi, fa exercitiul de la punctul 2 si vezi ce iese. Se va simti inteles si tu vei dezamorsa conflictul mai usor.

Uita-te la picioarele oamenilor, in timpul unei convorbiri. Nu foarte atent, nu te… holba, ci doar cat sa observi cum sunt orientate.

In mod inconstient, oamenii isi indreapta varful piciorului in directia opusa celui pe care nu-l simpatizeaza.

Vei vedea care sunt simpatiile si antipatiile din camera. Daca cineva sta cu piciorul orientat spre tine, probabil ca te place.

 

Arata-te fericit ca vezi pe cineva

Se va comporta la fel cu tine. Emotiile sunt contagioase. Daca vrei sa fii sufletul unei petreceri, nu sta arogant intr-un colt, ci arata-te fericit ca vezi pe oricine intalnesti acolo.

Incalzeste-ti mainile inainte sa dai noroc cu cineva. Prima impresie conteaza! Felul cum strangi mana cuiva – cu fermitate si caldura, de exemplu – lasa o impresie buna.

Mainile transpirate si reci lasa… ghici ce impresie. Daca vrei sa cuceresti pe cineva, invita persoana in cauza la o experienta extrema.

Adrenalina, energia pe care o vor simti cand urca un munte abrupt, de exemplu, se vor asocia in mintea aceluia cu persoana ta. 

Pronunta numele cuiva poti cat de des. Daca vorbesti cu cineva, spune-i numele de mai multe ori in conversatie. E tot un fel de flatare subtila, care te va face popular.

 

Da din cap afirmativ cand asculti ce spune celalalt

Asta spune ca esti cu adevarat interesat de ceea ce are de zis – dar, la fel, fa-o cu subtilitate. Daca vrei un iubit sau o iubita, fa astfel incat sa para ca ai deja un partener. Oamenii judeca valoarea de partener a cuiva in functie de cat de atragator e acesta/aceasta pentru altii.

Femeile sunt atrase de barbati care au partenere aratoase. E un fel de garantie a valorii barbatului respectiv. Fake it till you make it.

Daca esti trist, dar trebuie sa fii sufletul petrecerii, mimeaza veselia. Oamenii cred ca expresiile si comportamentul urmeaza emotiile; dar si reciproca e valabila:  emotiile urmeaza comportamentul.

 

De Anca Petrescu

Citeste si:

Cum sa scapi de o conversatie sacaitoare

6 lucruri pe care femeile le gasesc atractive la un partener

Foto: shutterstock.com

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll To Top