Now Reading
Vrei să-ți fie bine? Fă-ți curățenie în viață!

Vrei să-ți fie bine? Fă-ți curățenie în viață!

Vrei un iubit? Ar avea loc lângă tine? Vrei un job nou, dar știi exact ce cauți? Vrei noutate? Iată cum îți poți face curățenie în viață pentru a lăsa loc lucrurilor pe care ți le dorești.

Citește și:

Rezistenta la schimbare: cauze si solutii

3 strategii pentru o doza mai mare de optimism si implinire

 

Curățenia în viață începe cu casa ta

Casa, de cele mai multe ori, este locul cel mai intim al nostru, locul unde ne adunăm gândurile și emoțiile, unde ne adunăm alături de cei pe care îi iubim și, nu în ultimul rând, locul care ne reprezintă cel mai mult.

Poate părea puțin ciudat, însă o casă și o viață curată, îngrijită, aerisită, fără lucruri inutile în ea și mai ales fără lucruri care ne produc amintiri care ne dor, e primul pas pentru a avea o viață împlinită.

Ce spui dacă vei încerca de acum înainte să înlocuiești perdelele și draperiile prea închise la culoare cu unele în culori delicate, care să lase lumina să pătrundă în casa ta?

Sau dacă te-ai apuca într-o atmosfera plăcută, ascultând muzică relaxantă, să faci curat în dulapul cu haine, în sertarele în care tinzi să păstrezi nimicuri, în cutiile în care ai depozitat de-a lungul timpului tot felul de lucruri de care ai crezut cândva că vei mai avea nevoie?

Ei bine, poate părea un exercițiu greoi la început, dar eliberator spre final, fiindcă avem tendința să ne atașăm de lucruri și amintiri și ne simțim ușurați doar atunci când nu le mai ducem cu noi mai departe.

Spațiul liber pe care îl lași în viața ta prin această curățenie, este exact spațiul de care ai nevoie să îl umpli apoi cu ceea ce îți dorești: un partener, un job, un nou hobby, etc.

 

Vrei un iubit?

Dacă vrei să ai în viața ta un partener care să fie alături de tine și alături de care să fii fericită, fă întâi ordine în casă și lasă spații libere, ca și cum ar fi deja ale lui.

Sunt spațiile pe care el le-ar folosi pentru pentru lucrurile personale: hainele au nevoie de spațiu în dulap, cărțile în bibliotecă, monitorul lui pe birou…

Lasă-ți totodată spatiu liber și în suflet, abandonând orice gânduri de nesiguranță, de îndoială ori remușcări al căror loc este în trecut.

Din momentul în care vei conștientiza că omul pe care ți-l dorești lângă tine are nevoie de spațiu, atât în casa ta, cât și în viața ta, acesta o să apară.

Ocupă-te mai mult de tine, oferă-ți mai multă grijă, încât să dai dovadă de siguranță de sine.

Dezvoltă-te, cunoaște-te, căci orice om responsabil și matur își dorește alături de el o femeie sigură pe ea, pe care se poate baza și care-l poate înțelege.

 

În căutarea viitorului loc de muncă

Dacă vrei să ai în viața ta job-ul dorit, atunci ai nevoie să faci curat în gândurile tale, care deseori te pot ține blocată într-o bulă din care nu poți ieși. Iar în felul acesta, nimeni nu te poate remarca și aprecia.

Orice angajator are nevoie de oameni care își știu foarte bine calitățile și aptitudinile, așa că dacă vrei să îți schimbi job-ul, ori dacă vrei să te reorientezi în carieră, fii sinceră cu tine și delimitează-ți foarte clar în minte ce poți face și ce îți dorești.

În momentul în care tu ai foarte bine trasate detaliile de mai sus, înseamnă că ești și deschisă spre noi oportunități, iar ele nu vor întârzia să apară. Poți merge și la cursuri sau workshop-uri de dezvoltare personală, de formare profesională, de limbi străine, etc., pentru a-ți lărgi orizonturile.

 

Ai nevoie de noutate?

Dacă vrei să faci ceva nou în viața ta, cum ar fi practicarea unui hobby în timpul tău liber, în primul rând trebuie să cureți din viața ta tot ceea ce îți ocupă timpul inutil: prea multe telefoane sau e-mail-uri, cumpărături haotice, uitat la televizor, etc.

Prioritizează-ți timpul astfel încât să fii sigură că îți rezervi 1-2 ore pe zi strict pentru tine. Astfel, vei avea timp să încerci un atelier de grădinărit, un curs de gătit, un sport nou, sau, de ce nu, să iei ore de pictură.

Timpul tău este prețios și tratează-l cu seriozitate, tot la fel cum tratezi și celelalte aspecte importante ale vieții tale.

A-ți face curățenie în viață înseamnă a renunța la tot ceea ce te încarcă, atât fizic cât și psihic, la tot ceea ce te blochează în trecut, pentru a face loc tuturor aspectelor prezente ale vieții tale și a celor pe care ți le dorești pe viitor.

Astfel, orice spațiu creat în viața ta, e liber de umplut cu ceea ce ai cu adevărat nevoie și îți dorești.

 

De Ioana Andreea Nitica, psiholog clinician

Tel.: 0743.162.914

[email protected]

Foto: shutterstock.com

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll To Top