Now Reading
Avortul e un drept, indiferent de ceea ce cred unii

Avortul e un drept, indiferent de ceea ce cred unii

Desi este un drept al femeilor, Polonia voia sa plaseze avortul in afara legii. Consecintele pot fi tragice, iar legea uita de ele… O situatie care ne da de gandit si noua, in Romania.

 

Ce s-a intamplat acum cateva zile in Polonia, cand mii de femei au iesit in strada sa protesteze impotriva unui proiect de lege care incrimineaza total avortul (adica sa forteze o femeie sa nasca copilul chiar daca e rezultatul unui viol sau incest), e relevant pentru ceea ce se poate intampla si la noi, unde voci puternice cu ideile lor de Ev Mediu pot influenta multa lume.

Mai ales in ziua de azi, cand, pe internet, oricine poate exprima orice si poate atrage o gramada de urmaritori.

Oameni buni, avortul nu este pentru nicio femeie o decizie usoara. Daca este, e semn ca respectiva nu stie multe despre contraceptie si asta e grav. Foarte grav.

Avortul nu ar trebui sa fie principala forma de contraceptie ci una utilizata, la modul ideal, cat mai putin, spre deloc. Avortul e o forma intruziva si cu potentiale consecinte serioase asupra sanatatii respectivei, de care ea trebuie sa fie constienta.

Cu toate acestea, avortul e un drept castigat si asa trebuie sa ramana. Si o decizie de luat de catre femeia respectiva, partenerul ei si medicul ei. Atat.

Un copil nedorit este o responsabilitate imensa pe umerii mamei sale si pe ai societatii. Din ceea ce vedem, societatea nu-si asuma cu draga inima aceasta responsabilitate. De obicei femeia care ramane gravida accidental e stigmatizata si culpabilizata.

Nu va bagati in viata cuiva, ca nu stiti ce e cu respectiva. Saracia si imaturitatea mamei duc la niste copii crescuti cum da Dumnezeu, needucati cum trebuie, traumatizati de absenta afectiunii.

A fi parinte e un proces care se intinde ani de zile, nu se limiteaza la conceptie si nastere.  Sa fortezi o femeie sa-si asume maternitatea e un act agresiv si fara succes.

Maternitatea e dificila oricum, nu trebuie facuta obligatorie. Ca sa nu mai vorbim de ceea ce s-a intamplat in Romania si Polonia in anii comunismului.

Mii de femei moarte in urma unui avort ilegal, pentru ca orice obligatie din partea statului cu privire la felul cum iti locuiesti propriul corp e inacceptabila.

Dragi cititoare ale Psychologies si ale acestui site, fiti lucide. Luptati pentru drepturile voastre castigate cu greu.

 

Citeste si:

De ce este feminismul actual

Indignati-va!

 

Foto: shutterstock.com

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll To Top