Now Reading
Asistarea psihologica a militarilor si familiilor acestora

Asistarea psihologica a militarilor si familiilor acestora

Revista Psychologies

Institutul pentru Studiul si Tratamentul Traumei (ISTT) anunta deschiderea primului departament civil din Romania dedicat asistarii psihologice a militarilor si familiilor acestora. Evenimentul va avea loc in data de 6 octombrie, incepand cu ora 09.30, la sediul Asociatiei Romane de Terapii Scurte Orientate pe Resurse si Solutii (strada Monetariei nr. 12, interfon 06, et. 1, Bucuresti).

 

Odata cu deschiderea departamentului pentru Asistarea Psihologica a Militarilor si Familiilor acestora va avea loc si primul workshop de formare profesionala continua destinat psihologilor cu drept de libera practica interesati atat de domeniul psihologiei aplicate in securitatea nationala sau privata cat si de  domeniul psihologiei clinice si psihoterapiei.

Sesiunea de lucru „Asistarea psihologica a militarilor participanti la misiuni in teatrele de razboi” va fi sustinuta de profesor Jamie Hughes (presedinte al Asociatiei Britanice de Psihologie, directorul Institutului pentru Veterani si Familiile acestora si profesor asociat de psihoterapie militara la Universitatea Ruskin din Marea Britanie), Diana Vasile (presedinta Institutului pentru Studiul si Tratamentul Traumei, doctor in psihologie, psihoterapeut si psiholog clinician cu peste 17 ani de experienta in lucrul cu trauma psihica), si Maria-Magdalena Macarenco (psiholog militar principal supervizor, psiholog clinician formator si psihoterapeut EMDR, ofiter in rezerva, cu 12 ani de experienta in domeniul psihologiei militare si specializare in lucru cu trauma psihica).

Participantii la workshop vor primi informatii esentiale pentru o mai buna intelegere a nevoilor speciale ale militarilor participanti in teatrele de razboi, se vor familiariza cu metodele de psihoterapie potrivite militarilor si vor fi mai bine pregatiti in a diagnostica tulburarea de stres posttraumatic si in a planifica tratamentul celor pe care ii asista.

Ca preambul al deschiderii Departamentului pentru Asistarea Psihologica a Militarilor si Familiilor acestora, Maria-Magdalena Macarenco va sustine in data de 4 octombrie evenimentul Relatii sanatoase in viata profesionala si familiala a militarilor”, unde sunt asteptati in mod special cadrele militare si partenerii de viata ai acestora. Intalnirea va fi una de lucru terapeutic folosind metoda Constelatiilor Intentiei.

 

Evenimentul de deschidere a Departamentului pentru Asistarea Psihologica a Militarilor si Familiilor acestora, impreuna cu workshopul „Asistarea psihologica a militarilor participanti la misiuni in teatrele de razboi” vor avea loc la sediul Asociatiei Romane de Terapii Scurte Orientate pe Resurse si Solutii (strada Monetariei nr. 12, interfon 06, et. 1, Bucuresti), pe 6 octombrie, incepand cu ora 09.30.

Detalii privind cele doua evenimente („Asistarea psihologica a militarilor participanti la misiuni in teatrele de razboi” si „Relatii sanatoase in viata profesionala si familiala a militarilor” pot fi gasite aici.

Inscrieri: Maria-Magdalena Macarenco, telefon 0721460399, e-mail: [email protected]

 

 

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll To Top