Now Reading
Copiii sunt sufocați cu școala și nu mai au timp să se plictisească!

Copiii sunt sufocați cu școala și nu mai au timp să se plictisească!

Avatar photo

Mai au timp copiii să se bucure de copilărie sau școala le ocupă tot timpul? Cum ar trebui ei, de fapt, pregătiți pentru viată?

„Situația e clar mult mai complexă acum, informaţiile primite sunt mai multe, deşi nu ştiu dacă sunt neapărat toate necesare. Pe de altă parte, întreaga societate e alta, nevoia de informaţii e absolut diferită.

Mi se pare pur şi simplu că e prea mult timp alocat şcolii şi nu mai au timp să se plictisească efectiv. Pe de altă parte, îmi place faptul că informaţiile pe care le asimilează de la şcoală le folosesc în viaţa de zi cu zi.

Citește și:

Copiii mei vreau să învețe să colaboreze, nu doar să fie obsesiv-competitivi sau să dea dovadă de ignoranță

Pentru soțul mamei mele, voi fi mereu copilul ăluilalt. Părinții mei m-au abandonat, amândoi!

Fac conexiuni cu locuri sau evenimente istorice, pe baza noţiunilor acumulate la istorie sau geografie.  Ai mei sunt la o şcoală privată, care pune accent şi pe noţiuni de descurcare în viaţa uzuală.

Au ore de junior achievement, unde învaţă noţiunile financiare şi mai ales punerea acestora în practica cotidiană. Au învăţat să fie dezinvolţi şi să iubescă lectura.

Aş vrea să fie adaptabili la ceea ce ne înconjoară. Să fie «prezenţi» în conversaţii. Şi, apropos de cearta cu vecinii de bloc: ei fac ore de debate, pe care le-au definit simplu: «aici învăţăm să ne certăm în engleză».

Aşadar, nevoie bifată! Nu au neapărat multe teme acasă, dar totuşi, trăgând linie, aşa cum ziceam şi mai devreme, rămân cu timp puţin. Mi-ar plăcea să îi văd măcar o dată zicând că se plictisesc în zilele săptămânii.

Totul e destul de programat și organizat. Teme, citit beletristică, spălat, culcat. Cam asta e o seară în timpul şcolii. Foarte rar mai ies în curte să se joace cu căţelul sau să se plimbe cu bicicleta.“ – Daniela Bulacu , avocat

Foto: Shutterstock

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll To Top