Now Reading
Bradul de Crăciun, pisica și multă răbdare

Bradul de Crăciun, pisica și multă răbdare

Cumva, pisica și bradul de Crăciun nu sunt compatibili. Ori asta, ori există o afinitate prea mare care te-ar putea distra dacă stai bine cu nervii. Sau dacă se întâmplă altora.

Citește și:

Singură în pragul sărbătorilor? 3 sfaturi pentru a evita depresia

Compromisuri în cuplu. De ce am renunțat la iubit și am ales pisica

Dacă vrei să faci bradul de Crăciun și ai o pisică, evenimentele se vor derula fix ca în filmulețele vizionate pe internet. Cele la care se distrează toată lumea, mai puțin tu.

Pentru că oricât de amuzant este pentru alții să vadă un brad împodobit cu pisici, tu trebuie să te ocupi de siguranța pisicii, a bradului și a casei.

Primul moment: Bradul este gata, împodobil strategic – fără globuri pe ramurile de jos, doar beteală. Cadourile împachetate stau așezate frumos… în cămară. Nu ești nebună să le lași sub brad cu o pisică aflată în libertate.

Am pornit instalația. O feerie. Părinții, socrii, soțul și copiii erau în bucătărie. Am vrut să le fac o surpriză și să îi chem să vadă bradul gata împodobit.

I-am strigat și au dat buzna. Ei pe ușa sufrageriei, pisica în brad. Au avut timp să îl vadă în picaj – pisica a dărâmat bradul.

Mama, drept încurajare, m-a lăudat „ce frumos era, mamă…”. Apoi toată lumea la unison „pisica e bine?!”. Este! Cel puțin dacă nu pun eu mâna pe ea…

Al doilea moment: legarea bradului de calorifer cu un cablu. Festiv, așa. Odată securizat bradul, nu ne mai facem griji că ajunge pisica în sufragerie.

A doua strategie abordată de pisică este cățăratul pe perdea pentru a sări în brad: dacă nu-l poți dărâma, e ceva pe care te poți cățăra. Cum acele bradului nu sunt pet-friendly, s-a lăsat cu miaunături și scuipături când am dat-o jos.

Al treilea moment: împărțirea cadourilor. Sub atenta supraveghere a pisicii. Nu poți să ai ambalaje foșnitoare, fundițe de cadou și o pisică.

Moș Crăciun a venit la ea, nu la restul. Metodă de despachetare: iei cadoul, dai jos pisica, scoți funda, dai jos pisica, lași jos cadoul și alegi pisica să nu mănânce funda. Ascunzi funda și revii la cadou.

Desfaci ambalajul, dai jos pisica, pisica se supără și găsește funda ascunsă. Lași cadoul, fugi după pisică și faci ce trebuia să faci de la început: arunci funda la gunoi. Te mai bucuri de cadou dacă mai ai nervi.

Pisica oricum e supărată pe tine și așteaptă momentul oportun să te atace. Nu te bucuri de cadou cât de bucuri dacă pisica te ratează când sare să te zgârie. Cine te-a pus să îi iei funda?

 

Alte momente de bucurie și seninătate

În prima dimineata am găsit beteala roșie în mijlocul camerei. Pe jumătate ciufulită, pe cealăltă ciugulită.

Am sunat veterinarul panicată. Evident, am fost dojenită de el, deși i-am explicat că nu i-am dat intenționat pisicii să mănânce beteala, din vreun impuls festiv.

Oricum, faptul că acum face caca cu confetti reprezintă o problemă pentru mine. Pentru pisică nu. A trecut deja la beteala aurie pentru a-și varia singură meniul.

Am refăcut bradul după un model părtinitor: sus beteală și globuri, jos nimic, ca să nu atragă pisica. Arată dezolant, de parcă ți s-au terminat decorațiunile la jumătatea bradului.

Recomandări: globurile trebuie să fie din plastic. Știu, arată ieftin și nefestiv, dar nu pot fi sparte sau mâncate de pisică.

Poți încerca să parfumezi bradul, într-o pornire țopârlănească, dar mirosul ține pisica la distanță. Ca o varietate, și musafirii strâmbă din nas și pleacă mai repede.

Dar ajută la conversațiile festive: când soțul meu a fost întrebat dacă intenționat a folosit toată sticla de afershave, a spus că mirosul vine de la brad și că nevastă-sa e de la țară și așa e obiceiul pe acolo.

Am reușit să avem și sărbători fericite. Imediat ce am început să încuiem cu cheia ușa de la sufragerie, ca să nu intre pisica. În felul acesta, seara rămânea la ușa camerei să colinde. O bucurie, nu alta!

Foto: shutterstock.com

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll To Top