Ce (n-)am înțeles eu despre cum să fii mai atrăgătoare

Cu toate ne dorim să fim mai atrăgătoare și nu avem fantezii în care creștem multe pisici… Dar după toate sfaturile citite, eu nu am înțeles mare lucru.

Citește și:

Habar nu am să flirtez cum fac alte femei

Sfaturile prietenilor, oricât de bine intenționate, rămân mereu… opiniile altora despre viața ta

Aspectul fizic

Despre asta nici nu am nevoie de informații în scris. Este clar, ești frumoasă, nu ai de ce să îți faci griji despre cum ai putea fi mai atrăgătoare.

Problema este pentru noi, celelalte, care ne complimentăm între noi că suntem frumoase, dar asta, în mare parte, pentru că suntem prietene.

Rămânând realistă știu că sunt drăguță. Normală. Nu frumoasă. Deci, dacă fizic n-am cu ce… mă mai străduiesc?

 

Învață să flirtezi

În timp ce unele sunt mai volubile sau relaxate, altele suntem crispate de natură. Respectiv, eu nu îmi dau seama că un bărbat mă place decât atunci când spune explicit asta.

Din acest motiv, flirtul este un atentat jalnic din partea oricui. Și aflu că sunt două variante: ori ai o imagine de sine (prea, mult prea) bună și ai impresia că tipul care a traversat pe lângă tine tocmai s-a îndrăgostit ca-n basme (că nu are încotro la cât de cuceritoare ești), ori o imagine de sine proastă și nu crezi că cineva poate fi interesat de tine. Și totuși, nu există doar aceste extreme.

Eu nu mă cred Zâna Zorilor, dar nici sora ei mai săracă (fizic).

Totuși, dacă un bărbat petrece timp în compania mea, variantele pot fi următoarele: sunt interesantă, am simțul umorului și pot susține o conversație captivantă (deci nu se plictisește și se destinde), discutăm despre interese comune (și bărbații pot discuta diverse fără să îi bănuim de instincte animalice!), mă place pentru că sunt plăcută (și nu visează la casă, grădină sau amor nebun) sau variațiile posibile – e amabil, dă dovadă de curtoazie, este un gentleman. Încă trebuie să învăț să disting subtilitățile artei flirtului…

 

Fii veselă

Am aflat că bărbaților le plac femeile vesele, bine dispuse, surâzătoare. Au confirmat și ei. Bună descoperire, eu încercam să îi atrag cu privirea depresivă, gânduri negative și drame constante… deci am greșit. E o aberație.

Și mie îmi place să văd un tip bine dispus și vesel. Dar dacă e vesel tot timpul, aș zice că e suspect… Reușește cineva să fie vesel și surâzător mereu?

Pe bune? Chiar și atunci când nu ai bani suficienți până la salariul următor, restanțe la întreținere și de făcut spontan un raport de activitate la serviciu?

 

Ai grijă de aspectul tău exterior

Aici au dreptate sfaturile, dacă nici nu ai vreo zestre naturală impresionantă, măcar înveți să „lucrezi cu ce ai”. Prin urmare, te poți ajuta singură cu un machiaj potrivit și cu ținute care nu par recuperate din dulapul rudelor de la țară.

Și totuși… uneori chiar nu am chef să mă gătesc, mai ales dacă mă așteaptă o zi de muncă de 20 de ore, alteori nu mă simt bine fizic și nu mă pasionează decorarea personală, iar alteori e iarnă.

Când e iarnă, mă îmbrac cu tot ce am în casă și nu are decât să nu mă vadă nimeni atrăgătoare. Dacă intru în hipotermie nu cred că voi avea o nuanță mov irezistibilă pentru sexul opus.

În concluzie, sper să existe un segment masculin atras și de femei care nu aduc cu modelele Victoria s Secret, care nu râd într-o demență și nici nu par îmbrăcate de un stilist personal, care nu flirtează performant și nici nu caută atenție cu înverșunare.

Sunt însă convinsă că astfel de sfaturi pot să ofere speranțe atunci când ai o zi nasolă. Atunci când te simți nașpa și te ajută să îți citești horoscopul și să afli că nu erau aliniate Jupiter și Saturn (?!) și că dacă zâmbești de 8 ori pe minut, vei găsi partenerul potrivit.

Poate ne prind bine, dar să nu le luăm prea în serios. Pe de altă parte, dacă îți schimbă dispoziția și îți dau speranță… la cât mai multe!

Foto: shutterstock.com

loading...
Loading...
Comentează și tu
Recomandări
Fiica mea este dependentă de jocuri de noroc și nu știu ce pot să fac pentru ea
Fiica mea este dependentă de jocuri de noroc și nu știu ce pot să fac pentru ea

Am devenit mamă târziu, la 43 de ani. Fiica mea are acum 25 de ani, nu muncește și este dependentă de jocuri de noroc. Iar eu nu știu cum să o ajut.

Citeste
Confesiuni cu umor: Tu ce gafe ai făcut la prima întâlnire?
Confesiuni cu umor: Tu ce gafe ai făcut la prima întâlnire?

Cu toții facem gafe. Uneori, reușim să le facem chiar la prima întâlnire, când ne-am dori să lăsăm o impresie cât mai bună. Iată ce au pățit câțiva cititori.

Citeste
Cum să (nu) pui pe fugă un bărbat cu care îți dorești o relație
Cum să (nu) pui pe fugă un bărbat cu care îți dorești o relație

Eram pregătită pentru o nouă relație. Îmi era foarte clar. Iar karma m-a ajutat să găsesc un bărbat cu care să vreau asta concret. Dar eu, aparent, aveam alte planuri. Despre care nici eu nu știam.

Citeste
Ce (n-)am înțeles eu despre cum să fii mai atrăgătoare
Ce (n-)am înțeles eu despre cum să fii mai atrăgătoare

Cu toate ne dorim să fim mai atrăgătoare. Nu avem fantezii cu crescut pisici… Dar după toate sfaturile citite, eu nu am înțeles mare lucru.

Citeste
Ce am învățat eu de la amanta soțului meu
Ce am învățat eu de la amanta soțului meu

După multă muncă și chin de bărbat căsătorit și iubit de nevastă, soțul meu s-a gândit să își facă și o amantă. Iar ea, a contribuit la bunăstarea mea personală.

Citeste
Dating: Încă mai speri să te sune tipul acela simpatic sau îți vezi de viața ta?
Dating: Încă mai speri să te sune tipul acela simpatic sau îți vezi de viața ta?

Când suntem singure, în căutarea unui partener, avem această înclinație de a rămâne agățate de câte o speranță. Că o să mă sune. Că și el mă place la fel de mult. Din regulile de dating mereu lipsește una: Nu te grăbi cu așteptările!

Citeste