Now Reading
Cum ma descurc cu doi copii mici

Cum ma descurc cu doi copii mici

Revista Psychologies

“Atentia, dragostea si afectiunea pe care le acordam copiilor sunt foarte importante… Cum ma descurc cu doi copii mici? Am multa rabdare” marturiseste o cititoare a revistei Psychologies. Iata cateva sfaturi despre cresterea celor mici care te vor ajuta si tine.

 

 

Pana sa devin mama imi era teama sa iau un bebelus in brate, eram ingrozita de ideea ca va plange si nu voi sti ce are. Dupa ce am nascut am inceput sa vad lucrurile altfel.

De curand, am devenit mama pentru a doua oara. Foarte repede, spune lumea. Ambii copii sunt mici, diferenta dintre ei fiind de doar 1 an si 9 luni.

Si le dau dreptate, nu e usor sa cresti doi copii in aceleasi timp. Dar oare cum se descurca mamele cu gemeni? Sau cele cu tripleti?

Cunosc mamici care la fel ca si mine au doi copii de varste apropiate si nu se descurca chiar daca au bona sau le ajuta bunicii.

Mereu sunt intrebata cum pot sa ii cresc singura, fara ajutorul cuiva din familie. Le spun ca am multa rabdare. E foarte obositor, dar nu ma plang.

 

Cum ma descurc cu doi copii mici

Fiecare copil are programul lui: cand ia masa, cand doarme, cand face baita.

Le facem pe rand. Mai intai un copil, apoi al doilea. Asa reusim sa ne impartim si fiecare are parte de atentia mult dorita.

Cumparaturile cu copiii. Bebelusul sta la el in carucior, iar cel mare ne ajuta la cumparaturi. Adica pune in cos tot ce nu ne trebuie ca sa avem ce lasa la casa de marcat.

Treburile in casa. De preferat, se fac atunci cand dorm copiii. Sau macar unul dintre ei. Mai ales daca sunt sensibili si se trezesc la cel mai mic zgomot.

Plimbarile cu ambii copii. Pare usor sa scoti copiii afara la locul de joaca, dar ce te faci cand bebelusul plange ca ii este foame si copilul cel mare nu vrea sa plece? Cum ii impaci? Unul dintre ei va pierde, asta e sigur.

Tinutul in brate. S-ar putea sa intervina gelozia si competitia intre cei mici. Copilul cel mare vede ca nu ii mai acordam toata atentia lui si cu siguranta, se va pune pe plans. Asta pana se obisnuieste cu noul membru al familiei. Apoi va fi armonie.

Atentia, dragostea si afectiunea pe care le acordam copiilor sunt foarte importante.

Toate aceste sentimente frumoase ne ajuta sa depasim orice criza de gelozie, de nervi sau rabufnire ale copilului.

Este important sa luam lucrurile cu calm. Nimeni nu ne vine in ajutor. Si mai important este sa nu ne pierdem cu firea.

 

De Alexa Matei

 

Citeste si:

Strategii pentru a evita competita intre frati

Lectii de socializare pentru copii

 

 

Foto: hepta.ro

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll To Top