Ești tristă pentru că ești singură? Lasă prostiile și fă-ți viața frumoasă!

Și eu eram tristă pentru că sunt singură. Până mi-am dat seama cum trece viața pe lângă mine. Refuz să mă definesc doar prin statutul relațional. Sunt singură și fericită!

Citește și:

Cum să scapi singură de singurătate

Relație toxică: dacă nu mă place așa cum sunt, la ce bun să rămân cu el?

 

Mama vrea nepoți

O înțeleg, fi-sa are 39 de ani și aceeași viață de la 25. Nu e chiar ce-și dorea pentru mine. Sincer, nu nici ce îmi doream eu în mod deosebit, dar viața are cărările ei, iar dacă am ajuns în acest punct este rezultatul deciziilor mele. Respectiv…

Am decis cu 10 ani în urmă să divorțez și am făcut-o. Nu mi-a părut rău niciodată. Fostul soț mi-a rămas prieten, pentru că este o formulă în care noi doi am funcționat mereu, mult mai bine. În cuplu, am fost amândoi un dezastru. Am decis prin urmare că nu asta îmi doresc de la viața mea. O căsnicie nefericită, care nu face decât să mă recomande ca femeie măritată și „la casa ei”. Nu era ce căutam.

Am decis să am o carieră. Asta înseamnă multă muncă, multă învățătură, specializări, ore state peste program, deplasări, ședințe prelungite, oboseală și stres. Evident, timp puțin pentru a socializa. Loc și mai puțin pentru altcineva în viața mea. Acum am ajuns la un echilibru, venit după ce am decis că viața mea nu trebuie să însemne numai muncă.

Am decis că nu vreau copii. Sunt minunați și îi ador. Nu mă văd însă însărcinată și nici cu suficiente resurse pe care un copil le cere. Nu vreau să fac un copil pentru a bifa o activitate. La bătrânețe, îmi vor aduce apă cei de la azil, pentru că îi plătesc pentru asta. Oricum nu mi-aș fi pus copilul să o facă. Mama vrea nepoți, eu încerc să mă joc cu ea cât de des. Poate o ajută…

Am decis să nu rămân în relații în care nu mă simțeam împlinită. Oamenii sunt dificili, mă includ și pe mine aici. Să găsești pe cineva cu care să funcționezi în armonie e un deziderat. Am încheiat relații după ce mi-am pus o singură întrebare, esențială pentru mine: „mă văd alături de tine pentru tot restul vieții?”.

Am decis să nu mai fiu tristă pentru că sunt singură. Am câțiva ani de singurătate la activ. Sincer, când au fost întrerupți de câte un început de relație, nu m-am simțit mai bine, mai împlinită, mai fericită. Cred că fericirea ți-o stabilești singură. Dacă te ajută cineva să o întreții e minunat. Să o genereze altcineva… e utopie.

Am decis să nu mai caut asiduu un partener. Vreau, dar acesta nu este obiectivul principal. Iar asta înseamnă că ies la întâlniri, cunosc oameni noi, dar îmi voi dori o relație atunci când ceea ce am în fața mea mă convinge să merită să încerc. Nu îl investesc cu așteptări și nici cu dorințe.

 

Fă-ți viața frumoasă

Ai una singură, ce vrei să faci cu ea? Ne e greu să acceptăm că suntem responsabili pentru propria viață, iar deciziile ne e greu să ni le asumăm.

Când am ieșit din căsnicie, am avut prietene care mi-au spus „știi cât de greu îți va fi să mai găsești pe cineva?” Au avut dreptate. Dar tot a fost decizia potrivită. Singurătatea de acum îmi priește mai mult decât căsnicia de atunci.

Nu te izola de ceilalți, dar în primul rând nu te izola de tine. Socializează, ține-ți agenda încărcată. Ieși la întâlniri, dar ieși și cu prietenii. Ieși și singură. Găsește activități care te relaxează, fă mișcare, du-te în plimbări, caută excursii.

Citește cărți, citește bloguri, vezi filme și încearcă noi cofetării și restaurante. Răsfață-te și învață să te asculți. Respectă-ți nevoile și ai tu, în primul rând, grijă de tine. Învățând toate acestea, nu vei mai aștepta să fii „salvată” de la singurătate.

Te vei salva singură, vei avea drumul tău și te vei respecta mai mult. Iar dacă apare cineva semnificativ în viața ta… lucrurile nu pot decât să evolueze în bine. Dacă tu ești bine cu tine.

Foto: shutterstock.com

loading...
Loading...
Comentează și tu
Recomandări
M-am săturat de drame în relația de cuplu
M-am săturat de drame în relația de cuplu

Eu cred că rolul unui partener trebuie să fie pozitiv, benefic. M-am săturat de drame în relația de cuplu. Și așa am destule probleme.

Citeste
Prima întâlnire: Uneori e atât de proastă încât devine memorabilă
Prima întâlnire: Uneori e atât de proastă încât devine memorabilă

Ai mers vreodată la o întâlnire aranjată de altcineva? Dacă nu, să nici nu o faci. Prima întâlnire și așa e dificilă. Apăi să nu știi cu cine te vezi!

Citeste
Vreau să mă despart de iubita mea, dar nu știu cum pentru că ea suferă de depresie...
Vreau să mă despart de iubita mea, dar nu știu cum pentru că ea suferă de depresie…

Iubita mea suferă de depresie, iar condiția ei ne afectează pe amândoi. Încă o iubesc, dar simt că nu mai pot trăi cu ea…

Citeste
Aș vrea să îl iubesc pe tata, dar el nu mă lasă...
Aș vrea să îl iubesc pe tata, dar el nu mă lasă…

Părinții mei au divorțat când eram mică, iar eu am rămas cu mama. Acum, la mulți ani după eveniment, încerc să îl iubesc pe tata. Pe el însă, nu îl interesez.

Citeste
Mă uit după bărbați pe stradă... dar mai des după femei. Măcar la ele am ce admira.
Mă uit după bărbați pe stradă… dar mai des după femei. Măcar la ele am ce admira.

Nu cred că sunt singura, dar eu recunosc că mă uit după bărbați pe stradă. Totodată, constat că mă uit mai des după femei. Pentru că până găsești un bărbat după care să te uiți…

Citeste
Cum să îmbătrânești elegant: Vaaai, te ții bine pentru vârsta ta!
Cum să îmbătrânești elegant: Vaaai, te ții bine pentru vârsta ta!

La 39 de ani nu prea te gândești că îmbătrânești elegant. Dacă îți funcționează neuronul, nici la 50 nu îți pui problema asta. Dar tineretul din jurul tău are grijă să nu uiți.

Citeste