Femei singure pe care le admir

Am crezut că este groaznic să nu ai un partener. Acum, văd peste tot femei singure pe care le admir. Mai mult decât pe celelalte.

Citește și:

Singura si nefericita? Combate frustrarea!

Cum am devenit o femeie puternică fără să îmi dau seama

 

M-am cam săturat să îmi pierd timpul gândindu-mă cât de fericită e Mimi că e măritată cu Titi. Și că au copii. Și că sunt împreună la nunți, botezuri și înmormântări. O posta ea multe poze pe Facebook, dar eu m-am cam săturat de ele. Pentru că nu am idee ce fel de relație au și dacă eu aș suporta-o dacă aș fi în locul ei. Deci decizia e a lui Mimi, să fie sănătoasă!

Eu sunt singură și am deja 40 de ani. Nu par, arăt mai tânără.

Sunt atractivă, dar traversez un moment în care mi s-a cam acrit de bărbați care mă văd și vor sex. Ok, e o chestie biologică, n-ai ce-i face, dar dorința de a cunoaște un om și de a fi empatic sau măcar atent e o chestie de evoluție. Dacă ăsteia n-ai avut ce-i face, mulțumesc, dar nu mă interesează.

E adevărat și că ies rar din casă pentru că muncesc destul de mult. Am momente în care singurătatea îmi e de prisos. Alteori, îmi e atât de bine încât nu aș lăsa pe nimeni să-mi strice feng shui-ul.

Mi-am imaginat cum ar fi dacă voi rămâne mereu singură. Nu-mi doresc asta, dar șansele sunt mari. Și vreau să iau în calcul opțiunea..

Dacă m-aș căsători, nu am nicio garanție că relația ar dura. Acum este modern să se destrame orice: căsnicii, prietenii, firme, țesături pe care dai o grămadă de bani.

Dacă, în schimb aș fi singură, nu aș trece prin drama unei despărțiri. Aș rămâne conectată la mine. Mi-ar fi uneori greu, dar aș fi învățată să mă descurc singură.

Nu vreau copii. Nu am vrut niciodată. Îmi dedic uneori timpul finei mele. Deci, la capitolul acesta nu am nimic de pierdut. Oricum nu mă gândesc la copii.

Acum am programul meu și mă simt împlinită. Am prieteni, am persoane apropiate, hobby-uri, o carieră, o casă așa cum mi-am dorit. Am timp pentru mine.

Plec în excursii și merg la SPA. Fac shopping când am chef. Merg la sală. Ies în oraș și cunosc bărbați. Chiar dacă întâlnirile nu merg mai departe. Dacă aș găsi ceva potrivit mie, ar merge. Momentan, nu renunț, dar nici nu-mi fac speranțe mari.

În ecuațiile din mintea mea, pe care poate unele dintre voi le recunosc din experiența personală, a apărut un element nou: alte femei singure.

Eu merg cu metroul. Am urât șofatul, iar când nu vreau să arunc banii pe taxi, merg cu metroul.

Uneori citesc, alteori mă uit în jur. La alte femei. Mai tinere, de vârsta mea sau mai bătrâne.

Și, invariabil, din curiozitate, caut o verighetă. Am observat un lucru, pe care din poziția mea de femeie singură îl înțeleg: femeile singure atată mai bine.

Atunci când văd o femeie îngrijită, bine îmbrăcată, elegantă, atentă la detalii… nu văd o verighetă.

Nu vreau să generalizez.  Nu spun că femeile măritate sun neîngrijite. Dar văd în ochii lor înfrângere. Rareori observ atenție la detalii.

Deseori, chiar și la femei tinere, observ un aspect care spune „merge și așa”. Unele sunt frumoase, dar nu au niciun interes să pună în evidență acest lucru. Altele arată dărâmat. Să fie grijile? Să fie relația? Ce să fie oare?

Pe cele singure le cunosc și înțeleg. Pentru noi, am rămas NOI importante. Dar pe restul nu. Și nu le judec în vreun fel. Aș spune că ele au ceva ce eu mi-aș dori, dar iată că nu am. Deci sunt privilegiate, nu? De ce par să fi uitat de ele însele?

Foto: shutterstock.com

loading...
Loading...
Comentează și tu
Recomandări
5 probleme feminine văzute cu umor
5 probleme feminine văzute cu umor

Să fim serioase, lista cu probleme feminine este mai lungă de 5… dar nu ar strica să le vedem și cu umor. Iată problemele care mie îmi dau bătăi de cap.

Citeste
Între gândire magică și implicare, tu ce alegi pentru a-ți împlini visurile?
Între gândire magică și implicare, tu ce alegi pentru a-ți împlini visurile?

Nu este prea dificil să îți pui dorințe. Dacă s-ar și împlini doar pentru că ne-am gândit la ele, ar fi perfect. Între gândire magică și implicare, tu ce alegi pentru a-ți împlini visurile?

Citeste
Cum e într-un cuplu unde partenerii au același sex? La fel ca într-un cuplu heterosexual - Mai mult decât momentele fericite, dramele sunt cele care pun la încercare o relație
Cum e într-un cuplu unde partenerii au același sex? La fel ca într-un cuplu heterosexual – Mai mult decât momentele fericite, dramele sunt cele care pun la încercare o relație

„Andrew și cu mine suntem împreună de aproape 12 ani. Nu știu dacă e mult sau puțin. Mie mi se pare că suntem împreună dintotdeauna. Pentru mine, cuplul înseamnă Honey, I’m home!

Citeste
Sex cu fostul iubit? Păi dacă tot ne-am despărțit, ce-mi mai trebuie?
Sex cu fostul iubit? Păi dacă tot ne-am despărțit, ce-mi mai trebuie?

Eu prefer să nu fac sex cu fostul iubit. Chiar dacă îmi e dor de el, chiar dacă sexul era ok, nu eram noi ok. De aia ne-am și despărțit.

Citeste
Cuplul ne poate ajuta să evoluăm, ne modelează şi ne pune o oglindă în faţă. Dar ești dispusă să faci asta și să vezi?
Cuplul ne poate ajuta să evoluăm, ne modelează şi ne pune o oglindă în faţă. Dar ești dispusă să faci asta și să vezi?

Experienţa mea de cuplu m-a învăţat un aspect foarte important: atunci când alegi pe cineva ca partener de cursă lungă (sau speri să fie aşa), este bine să te uiţi, în primul rând, la capacitatea sa de adaptare şi la felul în care îşi modelează propriul univers, dacă are unul şi dacă se ocupă de propria dezvoltare, astfel încât să poată oferi din ceea ce are şi ceea ce este şi nu să ia din nevoie sau din lipsă.  

Citeste
Dacă timpul trece, EL nu apare și nu ești în cuplu... ocupă-te de tine
Dacă timpul trece, EL nu apare și nu ești în cuplu… ocupă-te de tine

Multe visăm la Făt Frumos, la un cuplu ca în basme, dar asta nu se întâmplă. Uite la ce să fii atentă într-o relație, dar și ce poți face pentru tine dacă ești singură.

Citeste