Femei singure pe care le admir

Am crezut că este groaznic să nu ai un partener. Acum, văd peste tot femei singure pe care le admir. Mai mult decât pe celelalte.

Citește și:

Singura si nefericita? Combate frustrarea!

Cum am devenit o femeie puternică fără să îmi dau seama

 

M-am cam săturat să îmi pierd timpul gândindu-mă cât de fericită e Mimi că e măritată cu Titi. Și că au copii. Și că sunt împreună la nunți, botezuri și înmormântări. O posta ea multe poze pe Facebook, dar eu m-am cam săturat de ele. Pentru că nu am idee ce fel de relație au și dacă eu aș suporta-o dacă aș fi în locul ei. Deci decizia e a lui Mimi, să fie sănătoasă!

Eu sunt singură și am deja 40 de ani. Nu par, arăt mai tânără.

Sunt atractivă, dar traversez un moment în care mi s-a cam acrit de bărbați care mă văd și vor sex. Ok, e o chestie biologică, n-ai ce-i face, dar dorința de a cunoaște un om și de a fi empatic sau măcar atent e o chestie de evoluție. Dacă ăsteia n-ai avut ce-i face, mulțumesc, dar nu mă interesează.

E adevărat și că ies rar din casă pentru că muncesc destul de mult. Am momente în care singurătatea îmi e de prisos. Alteori, îmi e atât de bine încât nu aș lăsa pe nimeni să-mi strice feng shui-ul.

Mi-am imaginat cum ar fi dacă voi rămâne mereu singură. Nu-mi doresc asta, dar șansele sunt mari. Și vreau să iau în calcul opțiunea..

Dacă m-aș căsători, nu am nicio garanție că relația ar dura. Acum este modern să se destrame orice: căsnicii, prietenii, firme, țesături pe care dai o grămadă de bani.

Dacă, în schimb aș fi singură, nu aș trece prin drama unei despărțiri. Aș rămâne conectată la mine. Mi-ar fi uneori greu, dar aș fi învățată să mă descurc singură.

Nu vreau copii. Nu am vrut niciodată. Îmi dedic uneori timpul finei mele. Deci, la capitolul acesta nu am nimic de pierdut. Oricum nu mă gândesc la copii.

Acum am programul meu și mă simt împlinită. Am prieteni, am persoane apropiate, hobby-uri, o carieră, o casă așa cum mi-am dorit. Am timp pentru mine.

Plec în excursii și merg la SPA. Fac shopping când am chef. Merg la sală. Ies în oraș și cunosc bărbați. Chiar dacă întâlnirile nu merg mai departe. Dacă aș găsi ceva potrivit mie, ar merge. Momentan, nu renunț, dar nici nu-mi fac speranțe mari.

În ecuațiile din mintea mea, pe care poate unele dintre voi le recunosc din experiența personală, a apărut un element nou: alte femei singure.

Eu merg cu metroul. Am urât șofatul, iar când nu vreau să arunc banii pe taxi, merg cu metroul.

Uneori citesc, alteori mă uit în jur. La alte femei. Mai tinere, de vârsta mea sau mai bătrâne.

Și, invariabil, din curiozitate, caut o verighetă. Am observat un lucru, pe care din poziția mea de femeie singură îl înțeleg: femeile singure atată mai bine.

Atunci când văd o femeie îngrijită, bine îmbrăcată, elegantă, atentă la detalii… nu văd o verighetă.

Nu vreau să generalizez.  Nu spun că femeile măritate sun neîngrijite. Dar văd în ochii lor înfrângere. Rareori observ atenție la detalii.

Deseori, chiar și la femei tinere, observ un aspect care spune „merge și așa”. Unele sunt frumoase, dar nu au niciun interes să pună în evidență acest lucru. Altele arată dărâmat. Să fie grijile? Să fie relația? Ce să fie oare?

Pe cele singure le cunosc și înțeleg. Pentru noi, am rămas NOI importante. Dar pe restul nu. Și nu le judec în vreun fel. Aș spune că ele au ceva ce eu mi-aș dori, dar iată că nu am. Deci sunt privilegiate, nu? De ce par să fi uitat de ele însele?

Foto: shutterstock.com

loading...
Loading...
Comentează și tu
Recomandări
Prima întâlnire: Uneori e atât de proastă încât devine memorabilă
Prima întâlnire: Uneori e atât de proastă încât devine memorabilă

Ai mers vreodată la o întâlnire aranjată de altcineva? Dacă nu, să nici nu o faci. Prima întâlnire și așa e dificilă. Apăi să nu știi cu cine te vezi!

Citeste
Vreau să mă despart de iubita mea, dar nu știu cum pentru că ea suferă de depresie...
Vreau să mă despart de iubita mea, dar nu știu cum pentru că ea suferă de depresie…

Iubita mea suferă de depresie, iar condiția ei ne afectează pe amândoi. Încă o iubesc, dar simt că nu mai pot trăi cu ea…

Citeste
Aș vrea să îl iubesc pe tata, dar el nu mă lasă...
Aș vrea să îl iubesc pe tata, dar el nu mă lasă…

Părinții mei au divorțat când eram mică, iar eu am rămas cu mama. Acum, la mulți ani după eveniment, încerc să îl iubesc pe tata. Pe el însă, nu îl interesez.

Citeste
Mă uit după bărbați pe stradă... dar mai des după femei. Măcar la ele am ce admira.
Mă uit după bărbați pe stradă… dar mai des după femei. Măcar la ele am ce admira.

Nu cred că sunt singura, dar eu recunosc că mă uit după bărbați pe stradă. Totodată, constat că mă uit mai des după femei. Pentru că până găsești un bărbat după care să te uiți…

Citeste
Cum să îmbătrânești elegant: Vaaai, te ții bine pentru vârsta ta!
Cum să îmbătrânești elegant: Vaaai, te ții bine pentru vârsta ta!

La 39 de ani nu prea te gândești că îmbătrânești elegant. Dacă îți funcționează neuronul, nici la 50 nu îți pui problema asta. Dar tineretul din jurul tău are grijă să nu uiți.

Citeste
Iubitul meu, din nesiguranță, avea nevoie să fie validat de alte femei. L-am părăsit fără regrete
Iubitul meu, din nesiguranță, avea nevoie să fie validat de alte femei. L-am părăsit fără regrete

Pot înțelege nesiguranța, dar chiar și aceasta are limitele ei. Când ești atât de nesigur încât cauți constant validarea femeilor… nu ești prea dezirabil. Sincer.

Citeste