Femei singure pe care le admir

Am crezut că este groaznic să nu ai un partener. Acum, văd peste tot femei singure pe care le admir. Mai mult decât pe celelalte.

Citește și:

Singura si nefericita? Combate frustrarea!

Cum am devenit o femeie puternică fără să îmi dau seama

 

M-am cam săturat să îmi pierd timpul gândindu-mă cât de fericită e Mimi că e măritată cu Titi. Și că au copii. Și că sunt împreună la nunți, botezuri și înmormântări. O posta ea multe poze pe Facebook, dar eu m-am cam săturat de ele. Pentru că nu am idee ce fel de relație au și dacă eu aș suporta-o dacă aș fi în locul ei. Deci decizia e a lui Mimi, să fie sănătoasă!

Eu sunt singură și am deja 40 de ani. Nu par, arăt mai tânără.

Sunt atractivă, dar traversez un moment în care mi s-a cam acrit de bărbați care mă văd și vor sex. Ok, e o chestie biologică, n-ai ce-i face, dar dorința de a cunoaște un om și de a fi empatic sau măcar atent e o chestie de evoluție. Dacă ăsteia n-ai avut ce-i face, mulțumesc, dar nu mă interesează.

E adevărat și că ies rar din casă pentru că muncesc destul de mult. Am momente în care singurătatea îmi e de prisos. Alteori, îmi e atât de bine încât nu aș lăsa pe nimeni să-mi strice feng shui-ul.

Mi-am imaginat cum ar fi dacă voi rămâne mereu singură. Nu-mi doresc asta, dar șansele sunt mari. Și vreau să iau în calcul opțiunea..

Dacă m-aș căsători, nu am nicio garanție că relația ar dura. Acum este modern să se destrame orice: căsnicii, prietenii, firme, țesături pe care dai o grămadă de bani.

Dacă, în schimb aș fi singură, nu aș trece prin drama unei despărțiri. Aș rămâne conectată la mine. Mi-ar fi uneori greu, dar aș fi învățată să mă descurc singură.

Nu vreau copii. Nu am vrut niciodată. Îmi dedic uneori timpul finei mele. Deci, la capitolul acesta nu am nimic de pierdut. Oricum nu mă gândesc la copii.

Acum am programul meu și mă simt împlinită. Am prieteni, am persoane apropiate, hobby-uri, o carieră, o casă așa cum mi-am dorit. Am timp pentru mine.

Plec în excursii și merg la SPA. Fac shopping când am chef. Merg la sală. Ies în oraș și cunosc bărbați. Chiar dacă întâlnirile nu merg mai departe. Dacă aș găsi ceva potrivit mie, ar merge. Momentan, nu renunț, dar nici nu-mi fac speranțe mari.

În ecuațiile din mintea mea, pe care poate unele dintre voi le recunosc din experiența personală, a apărut un element nou: alte femei singure.

Eu merg cu metroul. Am urât șofatul, iar când nu vreau să arunc banii pe taxi, merg cu metroul.

Uneori citesc, alteori mă uit în jur. La alte femei. Mai tinere, de vârsta mea sau mai bătrâne.

Și, invariabil, din curiozitate, caut o verighetă. Am observat un lucru, pe care din poziția mea de femeie singură îl înțeleg: femeile singure atată mai bine.

Atunci când văd o femeie îngrijită, bine îmbrăcată, elegantă, atentă la detalii… nu văd o verighetă.

Nu vreau să generalizez.  Nu spun că femeile măritate sun neîngrijite. Dar văd în ochii lor înfrângere. Rareori observ atenție la detalii.

Deseori, chiar și la femei tinere, observ un aspect care spune „merge și așa”. Unele sunt frumoase, dar nu au niciun interes să pună în evidență acest lucru. Altele arată dărâmat. Să fie grijile? Să fie relația? Ce să fie oare?

Pe cele singure le cunosc și înțeleg. Pentru noi, am rămas NOI importante. Dar pe restul nu. Și nu le judec în vreun fel. Aș spune că ele au ceva ce eu mi-aș dori, dar iată că nu am. Deci sunt privilegiate, nu? De ce par să fi uitat de ele însele?

Foto: shutterstock.com

loading...
Loading...
Comentează și tu
Recomandări
Ce am învățat eu de la amanta soțului meu
Ce am învățat eu de la amanta soțului meu

După multă muncă și chin de bărbat căsătorit și iubit de nevastă, soțul meu s-a gândit să își facă și o amantă. Iar ea, a contribuit la bunăstarea mea personală.

Citeste
Dating: Încă mai speri să te sune tipul acela simpatic sau îți vezi de viața ta?
Dating: Încă mai speri să te sune tipul acela simpatic sau îți vezi de viața ta?

Când suntem singure, în căutarea unui partener, avem această înclinație de a rămâne agățate de câte o speranță. Că o să mă sune. Că și el mă place la fel de mult. Din regulile de dating mereu lipsește una: Nu te grăbi cu așteptările!

Citeste
Confesiuni: Ce înseamnă să fii un părinte bun?
Confesiuni: Ce înseamnă să fii un părinte bun?

Cu toții ne punem această întrebare și fiecare dintre noi își dorește să fie un părinte cât mai bun. Iată confesiunile câtorva părinți haioși.

Citeste
Femei singure pe care le admir
Femei singure pe care le admir

Am crezut că este groaznic să nu ai un partener. Acum, văd peste tot femei singure pe care le admir. Mai mult decât pe celelalte.

Citeste
Confesiuni: Care este cel mai mare regret al tău?
Confesiuni: Care este cel mai mare regret al tău?

Cu toții avem regrete, iar câțiva cititori au răspuns provocării noastre lansate prin această întrebare. Chiar, care este cel mai mare regret al tău?

Citeste
Co-parenting doar dacă este în interesul copilului...
Co-parenting doar dacă este în interesul copilului…

Am divorțat acum 4 ani, dar și eu și soțul meu suntem implicați în creșterea fiului nostru. Sunt de acord cu nevoia de co-parenting, doar dacă este în interesul copilului.

Citeste