Îmi iubesc partenerul, dar nu îmi place sexul cu el deloc…

Suntem de un an împreună și am un iubit minunat. Peste tot, mai puțin în pat. Îl iubesc, dar nu îmi place sexul cu el deloc…

Citește și:

Ce-am învățat eu din aventura de-o noapte

Compatibilitate: Cred că am nevoie de un partener disfuncțional…

De regulă bărbații sunt cei care au nemulțumiri sexuale, cel puțin asta văd în jur. Partenere prea rigide sau mai puțin dornice, tabuuri ori alte limitări. În cazul meu, eu sunt cea nemulțumită. Deși îmi iubesc partenerul.

Așa că este firesc să mă întreb… oare sexul nu este atât de important într-o relație? Poți să fii fericit dacă nu te simți satisfăcut sexual? Putem repara ceva?!

 

Din toate punctele de vedere, iubitul meu este fix ce aveam nevoie. Este relaxat, este un om inteligent, are simțul umorului, mă sprijină, mă apreciază… chiar mă răsfață.

Știu că mă iubește. Știu că și eu îl iubesc. În privința sexului, însă… chiar am o problemă. Am crezut că nu este important. Că în timp, cunoscându-ne mai bine, ne vom armoniza.

Am încercat să discut cu el, să îi povestesc ce mi-ar plăcea, să aflu ce mi-ar plăcea el. Mi-a lăsat impresia că nu își dorește astfel de discuții cu mine.

Apoi, evident, m-a întrebat direct dacă sunt nemulțumită de el, în pat. Ce era să îi spun? Evident, i-am zis că nu așa se pune problema.

Totuși, am impresia că pentru el, o femeie „cuminte” sau „de casă” este rezervată în pat. Nu, nu este genul care ar spune vreodată că „locul femeii e la cratiță”. Dar, în același timp, cred că prea multă senzualitate îl face reticent. Sau suspicios.

De parcă am o latură frivolă sau ușuratică, iar el nu vrea asta de la iubita lui. Cel puțin, asta am dedus din discuțiile noastre (rare!) legate de sex. Sau din diverse povești legate de alte persoane. Iar eu… rareori am orgasm cu el.

Problema este că habar nu am cum să fac. Poziția misionarului mi-a ajuns. Vreau să mă joc, vreau să îmi pun în practică fantezii. Vreau să mă exploreze și să îi arăt ce îmi place și ce funcționează în cazul meu.

Pentru că sunt deja frustrată. Și nu neapărat sexual cât pentru faptul că nu pot să vorbesc cu el despre asta. Că mă simt cenzurată. Că trebuie să fie un subiect tabu între noi. Că trebuie să mă reprim ca să mă iubească… sau cel puțin, asta simt.

M-am gândit mult la acest aspect. M-am gândit la toate relațiile care se destramă când dispare „pasiunea”. Când partenerii nu mai acordă interes sexului. Și e de înțeles.

Pentru că și eu, oricât mi-ar iubi partenerul, dacă sexul nu funcționează, suntem doar amici, prieteni… nu un cuplu.

Poate par frivolă, poate și lui îi par altfel, dar eu cred că am o sexualitate asumată. Mă cunosc foarte bine, știu ce îmi place și am o minte deschisă.

Nu spun că aș expora orice și oricum, dar nici nu caut pudoarea în dormitor. Nu cu bărbatul pe care îl iubesc.

Ceea ce mă face să mă întreb de ce pentru el este suficient? Lui așa îi place? Sexul i se pare decadent? Rămâne să îmi mai spună că ar trebui să facem sex doar când vrem să concepem un copil… Da, știu, exagerez.

Adevărul că el așa a fost de la început. Dar am pus totul pe seama noutății și ritmul personal al fiecăruia. Apoi, treptat, m-am îndrăgostit de el. De alte calități ale lui.

Dilema mea a rămas următoarea: renunți la un partener care îți este potrivit peste tot, mai puțin în pat?

Momentan, îmi dau seama că în timp ce eu speram ca el să devină mai receptiv, probabil el se aștepta ca eu să mă „domolesc”. Și nu o pot face. Nici nu vreau un partener care, atunci când preiau eu inițiativa, mă oprește…

Foto: shutterstock.com

loading...
Loading...
Comentează și tu
Recomandări
Vreau să mă despart de iubita mea, dar nu știu cum pentru că ea suferă de depresie...
Vreau să mă despart de iubita mea, dar nu știu cum pentru că ea suferă de depresie…

Iubita mea suferă de depresie, iar condiția ei ne afectează pe amândoi. Încă o iubesc, dar simt că nu mai pot trăi cu ea…

Citeste
Aș vrea să îl iubesc pe tata, dar el nu mă lasă...
Aș vrea să îl iubesc pe tata, dar el nu mă lasă…

Părinții mei au divorțat când eram mică, iar eu am rămas cu mama. Acum, la mulți ani după eveniment, încerc să îl iubesc pe tata. Pe el însă, nu îl interesez.

Citeste
Mă uit după bărbați pe stradă... dar mai des după femei. Măcar la ele am ce admira.
Mă uit după bărbați pe stradă… dar mai des după femei. Măcar la ele am ce admira.

Nu cred că sunt singura, dar eu recunosc că mă uit după bărbați pe stradă. Totodată, constat că mă uit mai des după femei. Pentru că până găsești un bărbat după care să te uiți…

Citeste
Cum să îmbătrânești elegant: Vaaai, te ții bine pentru vârsta ta!
Cum să îmbătrânești elegant: Vaaai, te ții bine pentru vârsta ta!

La 39 de ani nu prea te gândești că îmbătrânești elegant. Dacă îți funcționează neuronul, nici la 50 nu îți pui problema asta. Dar tineretul din jurul tău are grijă să nu uiți.

Citeste
Iubitul meu, din nesiguranță, avea nevoie să fie validat de alte femei. L-am părăsit fără regrete
Iubitul meu, din nesiguranță, avea nevoie să fie validat de alte femei. L-am părăsit fără regrete

Pot înțelege nesiguranța, dar chiar și aceasta are limitele ei. Când ești atât de nesigur încât cauți constant validarea femeilor… nu ești prea dezirabil. Sincer.

Citeste
Avem responsabilități? Ne ocupăm amândoi, nu unul la muncă și altul la distracție!
Avem responsabilități? Ne ocupăm amândoi, nu unul la muncă și altul la distracție!

Ce mă enervează în cuplu? Niște reguli de bună purtare încălcate (mestecatul), să mă iei de slugă și eu să duc singură în spate tot ce înseamnă responsabilități.

Citeste